מה דעתכן?

בלגן2

New member
מה דעתכן?

קודם כל סליחה שאני לא נמצאת פה הרבה, אני פשוט לא מהבעלות ידע (את רוב הידע שלי רכשתי מהפורום המבורך הזה), אבל אני משתדלת להשתתף איפה שאני יכולה. אני כידוע עם אנדו, שהתגלה לפני כ5 שנים. אחותי כבר כמעט שנתיים מנסה להכנס להריון. אחרי הזרעות וכמה טיפולי IVF שלא צלחו, שאלתי אותה בחג אם היא שיתפה את הרופא שלה בעובדה שיש לה אחות עם אנדומטריוזיס והיא ענתה שלא. עכשיו - אני באמת לא מבינה גדולה בנושא, אבל אני חושבת שזה כיוון ששווה לבדוק (למרות שאין ממש איך לבדוק), אולי זה כן תורשתי במשפחה, אולי גם לה יש את וזאת הסיבה שהיא לא מצליחה להכנס להריון כ"כ הרבה זמן. היא טוענת שאם אין לה ציסטות אז אין לה אנדו, אני מנסה להסביר לה שזה לא ככה, אבל נתקלת בחומה. אתן חושבות שיכול להיות קשר באמת, או שהכל בראש שלי? (שמאז שגיליתי את האנדו, אני ישר חושבת שלכולן יש גם)

tut77

New member
הי בלגן

אני הייתי במצב דומה ל שלך, אבל לא אצל אחות אלא גיסה, שסיפרה לי כי יש לה ציסטה ואמרתי לה שחשוב לדעת אם זה עכור או לא... ד"א גם לאחותי היו בעיות להכנס להריון אבל היא הייתה מהבלתי מוסברים, אז אני מאוד מבינה ללבך, אך אם היא לא סובלת מכאבים או מהתופעות שאופייניות למחלה, אז רוב הסיכויים שאין לה, חוץ מזה אפשר לנחש אם יש או לא לפי כמה זמן היא מנסה להכנס להריון... כי אני חושבת מנסיון שאחרי זמן מסוין כבר מתחילות תופעות של המחלה לצאת לאויר מכמונו יודעות זאת..
בכל מקרה שיהיה לשתיכן בהצלחה, תות

ר ו מ י ה

New member
כנראה שיש קשר גנטי

נעשה מחקר אוסטרלי על תאומות כמו גם מחקר איסלנדי שמצא קשר בין אחיות ולכן הוסק כי כאשר ישנה בת משפחה עם אנדו', יש סיכוי שגם אצל בנות משפחה אחרות ימצא אנדומטריוזיס ולכן כנראה יש קשר גנטי. גם אני, כמוך, דואגת לאחותי שסובלת מכאבי מחזור קשים. גם אחותי בחרה, בשלב זה, שלא להתעמק בנושא. כל כך מקווה שהסבל יחסך ממנה.

גם אחותי

יש לה סימפטומים של אנדו, היא לא אובחנה ע"י לפרסקופיה, סובלת מכאבי מחזור. וגם אני מתפללת שהיא לא תצטרך להתמודד מול כאב כרוני של אנדו

מה התירוץ שלך ....

לא להיות נוכחת
מחכה לשמוע ככה בפנים....
אנחנו מכירות אנדו כואב אבל לצערי הרב לפעמים האנדו יכול להיות כל כך שקט שהוא מתפרץ בבום אדיר וגורם לבלגן אמיתי..... תבקשי ממנה להתחיל למענך אם לא למענה בבדיקת דם פשוטה - CA 125 ומשם שתמשיך הלאה, צילום רחם ובדיקה של החצוצרות.

בלגן2

New member
תודה על התגובות

היא עברה השבוע היסטרוסקופיה ויצא תקין.

בלגן..מזדהה איתך בקשר לידע..

הפורום הזה אכן מבורך!!! כולל המנהלות
וגם אני מרגישה שלמדתי כאן המון... ועדיין לומדת
שמחה שההסט' של אחותך תקינה.... הלוואי שאצלה אין אנדו.. לי אין אחיות ולאמא שלי (עד כמה שידוע לי) ללא אנדו.... לא יודעת מהיכן לי יש

lee E

New member
בלגנוש

תקני אותי אם אני טועה אבל ההיסטרוסקופיה בודקת רק את הרחם ומעברי החצוצרות..אני לא חושבת שאפשר לאבחן את האנדו' בבדיקה זו.

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם lee E ../images/Emo45.gif

היסטרוסקופיה בודקת את חלל הרחם ואין באפשרות הפעולה לשלול אנדומטריויזיס.

אם אני לא טועה,

בלגן לא התכוונה שההסט' היא במקום לפרו'.. ז"א שלא בדקה אנדו עם היסט' אלא ללא קשר..... או שאני טועה
אבל אני אכן התכוונתי שאני שמחה שההסט' תקינה... ולמרות שיצא באותה שורה... מקווה שאין אנדו....(ללא שום קשר)..

בלגן2

New member
בדיוק

אחותי עברה היסטרוסקופיה בלי קשר לחשד לאנדו. היא עברה, כי רצו לשלול חצוצרות חסומות וכו'. כמו שציינתי למעלה, היא בכלל לא סיפרה לרופא שלה שיש לה אחות עם אנדו. תודה לכולן על התגובות

galias2

New member
Running in the family

Dear all, it is well known and in every theoty about Endometriosis brings up the disease as genetic. It is not the only theory but one of the main ones. In my case, my Grandma had to remove her ovary in the times that probably Endometriosis did not have a name, but I have no doubt that it was Endo. My aunt had hysterectomy and then me... having endo

למעלה