מה דעתכן?

sista

New member
מה דעתכן?

לכל משתתפות ומשתתפי הפורום, אני מצטטת כאן את הודעתה של נועה בנוש. השרשור במלואו מופיע תחת הודעה בנושא לבוש של yisca יש אגודות רבות שנלחמות בבעיות עקרוניות לנשים (נשים מוכות, נשים עגונות, נשים שסובלות התעללות מינית). למה אין אגודה להעלאת מודעות נשית? אגודה שתחשוף את ההבניות החברתיות בתוכן אנו כלואות.

deep ocean

New member
אז נמשיך את מה שהתחלנו

לדעתי בואו נעשה מפגש פורום (אורלי הציעה את הבית שלה בחיפה, ואפשר גם בבית שלי, אני גרה ליד נתניה) ושם נעשה סיעור מוחות ונעלה רעיונות איך אנו יכולות לעורר את המודעות לפמיניזם ואיך אפשר להתאגד וכו´ וכו´ זה יהיה אחלה מפגש!

מירה ח.

New member
סיסטא, יש ויש

קבוצות רבות הפועלות למען נשים משקיעות מאמצים ופעילות רבה ל"העלאת מודעות נשית", כפי שקראת לזה. לפחות 4 גופים שאני מכירה, בהם אני מעורבת, ו\או איתם אני עובדת מקיימים קבוצות מודעות (בשורוק) למען נשים, מפתחים מנהיגות, ומארגנים קורסים להעלאת המודעות. לדעתי, אין מקום לאגודה אחת שתדבר על העלאת המודעות, אלא כולנו ביחד נעשה זאת בדרכים שונות. כל המרכזים לטיפול בפגיעה מינית, אירגוני הנשים, וכד´, כולם עובדים בדרכים שונות להעלאת מודעות. זוהי עבודה יומיומית, שקשורה בפעילויות שונות ומגוונות, ולא צריך להפריד. רק לפני שבועיים התחלתי לעבוד עם מח´ הרווחה בעיריה מסויימת, שביקשה לערוך סדנאות להעלאת המודעות של כל עובדיה (מראש המח´ ועד למזכירות) לגבי עבודה עם נשים וסיוע לנשים שבטיפולם. אנחנו עובדים קשה כדי לחשוף תפיסות, הנחות יסוד וסטריאוטיפים שיש לכולנו על נשים, ודרכים להעצמה של ה"לקוחות" שלהם, וזוהי בעצם "אגודה למען העלאת המודעות". כך, שתנוח דעתך, כי יש ויש.

משהו גדול יותר

קודם כל אני שמחה לשמוע ממירה שישנם גופים שדואגים להעלאת מודעות נשית. עם זאת, ממה שמירה ציינה זו נראית לי התייחסות חלקית לנושא. ממה שאני מבינה מדברי מירה על הגופים הנ"ל, חלקם פועלים במסגרת הארגון ועל כן מדברים על העצמת האישה במקום העבודה (בזמן שיש הרבה הבניות חברתיות לגבי נשים שאינן קשורות כלל למקום העבודה. ההודעה המקורית שלי שצוטטה כאן התייחסה להפנמה של קודים תרבותיים לגבי איך אישה צריכה להיראות). כמו כן, סדנאות המתקיימות במסגרת הארגון וביוזמתו מיועדות להגברת הפרודוקטיביות של העובדים בראש ובראשונה. אין ברצוני להפחית בחשיבותם של המרכזים לטיפול בפגיעה מינית אולם מרכזים אלו עוזרים לנשים שפונות אליהם, בזמן שחשוב לחשוף סטריאוטיפים והבניות חברתיות שהשתרשו לגבי נשים לא רק לנשים במצוקה אלא לכלל הציבור, לאותן נשים שחיות את חייהן בשלווה בלי לדעת שכל שלב בחייהן וכל בחירה שהן עושות מונחים ע"י נורמות חברתיות הקובעות מה זה אישה ואיך אישה צריכה להתנהג, להיראות, לחשוב. אני מחפשת משהו גדול יותר, משהו שיתחיל שינוי מחשבתי של כולנו, שינפץ את המיתוסים וההבניות החברתיות מבחוץ פנימה. אולי אני דורשת יותר מידי, אולי האידיאליזם שלי מוגזם. לפני מספר שנים חיפשתי לי נישה בה אוכל לתרום, לשנות, לעורר מחשבה בקרב נשים. אז פתחתי עיתון, חיפשתי באינטרנט, וכל שמצאתי זה סיוע לנפגעות תקיפה מינית, נשים במצוקה, נשים מוכות, עזרה משפטית לנשים ועוד. מדוע כל הארגונים הללו מיועדים לנשים-קורבנות? האין שום דבר שנוכל לעשות כדי למנוע מאיתנו בכלל להעשות קורבנות? משהו שיתרום לשינוי דפוסי חשיבה ושינוי האופן בו נשים נתפסות ותופסות עצמן כדי שיום אחד לא נהיה יותר קורבנות. מירה, אם יש לך רעיון עבורי למקומות בהם אוכל לתרום אשמח לשמוע. בינתיים עוד לא מצאתי כזה מקום.

.inbal

New member
לנועה ולכל מי שמעוניינת לעשות

קודם כל, אני שותפה לתחושתך, כי עברתי את אותו התהליך ולא מצאתי את "הנישה" שמתאימה לי. מצד שני, אם יהיו המון אירגונים קטנטנים כי כל אחת רוצה משהו שבדיוק מתאים לציפיות שלה, לא יהיה להם כח. אבל אני בהחלט בעד לארגן משהו, השאלה היא קודם כל מה המטרה? מכל הנושאים הקשורים למעמד הנשים בארץ, מה הכי בוער לך? מה הכי דחוף לשנות? או דווקא אחרת - באיזו חזית ניתן להשיג תוצאות ולכן עדיף לתקוף דווקא משם? אני אישית חושבת שהנושאים שהייתי מעדיפה להשקיע בהם הם: 1. חינוך נערות למקצועות טכנולוגיים וכלכליים (אני סטדנטית לפיסיקה ולכן אולי זה קרוב לליבי כשאני רואה כמה מעט נשים יש במקצוע הזה) 2. מחאה נגד ביטויים שוביניסטיים בתקשורת (לא רק פרסומות) 3. הגדלת כמות הנשים בפוליטיקה הישראלית? למה זה ולא אלימות? כי באלימות כבר יש מי שמנסה להלחם וכי הבסיס לכל הוא שינוי הנורמות של החברה שלנו. אז גם תהיה ירידה ברמת האלימות.

sista

New member
מירה, אנא ספרי לנו עוד.

אני לא מחפשת טריק לשינוי העולם על רגל אחת. אם יש גופים קיימים, הייתי רוצה לדעת עליהם יותר, אם תוכלי להוסיף. אני פעילה בארגון שעוסק בסיוע לנשים נפגעות וחינוך, אבל אני מחפשת מקום נוסף שעוסק בהתפתחות נשית שלא על רקע פגיעה וסיוע, למרות שהם חלק מההוויה הנשית. ואם אין כזה, אז נקים כזה.

sista

New member
הנשי הוא פוליטי

אם כבר יש כאן אסופת נשים אינטליגנטיות ומעורבות (וגם גברים כמובן) חבל לא לעשות עם זה משהו, לא?

אני מסכימה

למרות שעצם הדיבור על סוגיות פמיניסטיות מגביר את התודעה ותורם למאבק הפמיניסטי ברור שזה לא מספיק. צריך גם לעשות עם זה משהו, הלוואי שהייתי יודעת מה בדיוק.

תבורכנה...

כפי שהצהרתי כאן רבות (בייחוד סביב המעבר מיואל שאז היו הרבה הזדמנויות להצהרת כוונות) - האג´נדה שלי היא הקמת קהילה פמיניסטית פעילה ואחרת מהקיימות היום. אני מחכה בעצם שהרצון הזה יבוא מהפורום, שהוא המקום בו רציתי שהקהילה תיווצר בו ותצמח ממנו. והנה זה קורה...המפגש הלא רשמי בעצרת נתן גם הוא תחושה טובה של מעשה נכון ודרך נכונה. אז...בואו נארגן את המפגש הבא ונתחיל משם.

מתי?

אני תומכת בהקמת קהילה פמיניסטית פעילה. אנא קיבעי מקום ותאריך ואני אהיה שם מוכנה לפעולה.

shark3

New member
רק דרך הפוליטיקה , כל דבר אחר הוא ח

חשוב מאוד אך הנדבך העיקרי לשינוי המצב הוא הפוליטי, (לדעתי...). זה נוסה בעבר - פנינה רוזנבלום במצב שבו יש שני פתקים, עכשיו נילקח פתק... אך אל-נא תיפול רוחנו... !

למעלה