מה דעתכן

עצמית

New member
מה דעתכן

לאור כל סיפורי הזוועה המשפחתיים שרצים פה, מה שאני אגיד עכשיו עלול להישמע מגוחך, צרות של עשירים, ובטח תחשבו "הלוואי עלינו", אבל תדעו לכן שזה לא הרבה יותר טוב: אני סובלת מהקיצוניות השנייה, כלומר - טוב לב אין סופי מצד אמא שלי ובן הזוג שלה, שמוכנים לעשות בשבילנו ה-כ-ל, באמת, פשוט מוכנים להקריב מעצמם כל מה שהם יצטרכו ומקדשים את ערך העזרה. שזה מצוין כשלעצמו, אין מה להגיד, אבל במקרה שלנו זה יוצא חיבוק דוב, שאי אפשר להשתחרר ממנו. ואני כאדם חופשי שהעצמאות נורא חשובה לו, מתקוממת כנגד זה, אבל אין עם מי לדבר. הם נתנו לנו 3000 (!) ש"ח לחג. מוגזם לכל הדעות, בעיקר שהם לא איזה רוטשילדים מופלגים. היום ביקשנו מהם מספר טלפון של מתקן דוודים שתיקן להם פעם את הדוד - באמת, רצינו רק לקבל את הטלפון שלו - הם קפצו על ההזדמנות, רצו אליו, הזמינו לנו דוד חדש במקום הדוד הנוזל, ואמרו לו שלא יעיז לדבר איתנו על כסף, כי הם ישלמו. האם אני כועסת בצדק, או שיש לי תסביך ילדותיות? אני מבינה שהם עושים את זה מאהבה, ברור, אבל גם באהבה צריך אוויר, לא?

bluemoth

New member
היה לי אותו דבר עם אמא שלי...

ופשוט הרגעתי אותה. אמרתי לה שאני אוהבת אותה מאוד ואת כל מה שהיא עושה ועשתה בשבילי, אבל אני ילדה גדולה ורוצה כבר "לבד". היא לא קיבלה עזרה אז היא נותנת לפעמים יותר מידי. אז אמרתי לה שאני מבטיחה לה שכשאני אצטרך אני אפנה קודם אליה.

לדעתי את צריכה לשמוח ובגדול!!!!

שקיבלת כאלה חמיות חמים!!! הלוואי עלינו!!! וכל הכבוד להם!!! מקווה שאתם מעריכים את טוב ליבם!!

עצמית

New member
נויה, מה שקיבלתי

זה את אמא שלי. אם כבר מישהו צריך לשמוח, זה הבנזוגון שלי (שאם נתמסד יקבל אותה כחמות) בגלל זה אני יותר מרשה לעצמי לכעוס, כי מדובר באמא שלי ולא באמא שלו. עם אמא שלו - שהוא יתמודד...

אופס! לא שמתי לב.

את צריכה לשמוח מאוד, שיש לך אמא כזו. גם אצלנו, בלי אמא שלי, היינו גרים באיזה אוהל מול העירייה. באמת!!

אנילה1

New member
עצמית פעם הבאה כשתהיה לך תקלה

אל תבקשי טלפון לטכנאי מאמך. תבקשי מחברה או שכנה. אל תספרי לה על הדוד שמש בכלל. מה שלא יודעים לא כואב. אימרה ידועה. ולמה בעצם לא נעים לך לקבל 3000 שקל לחג? תקחי את הילדים והבעל ותסעו לאילת. או שתחליטו את ואמך שבחג הזה לא קונים מתנות ולא נותנים כסף. אני חושבת שאם אמך ובן זוגה לא היו יכולים לתת לא היו נותנים. אגב את בת יחידה? ולמה אני שואלת? כי זאת התנהגות אופיינית להורים לילד יחיד. אם היו יכולים להוריד לו את השמיים היו עושים. לא נראה לי שאמך סובלת מהנתינה. להיפך היא אפילו שמחה לעזור. לדעתי את מרגישה חייבת לה. וזאת הרגשה של תלות. תחליטי את מה הגבול שבו את מקבלת ועדיין מרגישה חופשיה. לפיכך תקבעי את הכללים של הנתינה. או אם הם יעלבו, אז כמו שאמרתי קודם לא לספר להם שהמקרר התקלקל (זה משל), ואל תהיי מופתעת שמחר תקבלי מקרר חדש .

לא , למה אנילה????

בפעם הבאה שלחי אותם אליי לי יש הרבה דברים שזקוקים למימון יד שלישית
אוחחחחחחחחחחחחחח שאלה ישארו הצרות שלנו לעולמי עד - אמן!

עצמית

New member
אנילה, כהרגלך

את מדייקת שזה כואב. כבר החלטתי בעבר לא לבקש, אבל זה מחזיק כמה זמן ואז אני שוכחת ועושה שוב את השגיאה הזאת. לגבי הכסף - לא יודעת, לא נעים לי לקבל. בעיקר כאלה סכומים. ואם כבר נתתם - אז נסתפק בזה. גם דוד אתם צריכים לקנות לנו?! אגב, אין לי בעל וילדים לקחת לאילת, אבל לא זאת הבעיה, הרי נמצא מה לעשות עם הכסף (כמו לסגור את המינוס, בלי לדווח להם כמובן שזה מה שעשינו) ולא, אני לא בת יחידה, אבל את אחותי הגדולה הם רואים כמסודרת בחיים, לא מרגישים שהיא "בחיתולים". חוצמזה, אחותי יותר תוקפנית ממני, וכבר עשתה להם בעבר סצינה על הנתינה המוגזמת כלפיה, אז נראה לי שהם קצת נזהרים איתה יותר. אני כאילו הילדה הקטנה והנזקקת. והמקרר, אנילה, הוא לא משל - הוא מציאות שכבר עברנו (קלעת בול), ואם לא היינו ממהרים וקונים לעצמנו בשקט מקרר, הם היו מופיעים כאן, סוחבים מקרר חדש על הגב. ואיך לקבוע כללים לנתינה? זאת הרי בדיוק הבעיה!

אל מה את מקטרת

לא חמותי ולא אמא שלי רצות עם כאלה מתנות "שמנות" את יודעת מי כן ??? תתפלאי אבל חברה של אבא שלי היא קנתה לי מייבש כביסה מתנה ליומולדת היא נתנה לנו כסף הלוואה לפתוח עסק היא מפנקת את הנכדים ומתנהגת כסבתא אמיתית היא מתקשרת לשאול לשלומינו היא מזמינה לחגים שבתות היא לוקחת את הילדים לטייל היא משדלת את אבא שלי לעשות לנו קניות מכל טוב תדעי לך שכשקנינו את הבית היא רצתה לתת לי 3000 ש"ח לקנות חדר שינה חדש ואמרתי לה שאני מעדיפה את זה במזומן כי אני לא צריכה את כל הסט ואוכל בהפרש לקנות משהו לחדר של הילדים אז היא רשמה צ'ק מיד על 4000 ש"ח בלי להניד עפעף ולעומת זאת אמא שלי שגם נתנה 4000 ש"ח לא הפסיקה לדבר על "ההלוואה" שהיא עשתה מהעבודה וכמה קשה לה {שלא תספר לי סיפורים היא מלאה בכסף} וזה אחריי שהבטיחה 20,000 $ אז לסיום
כשנותנים לך תיקח כשמרביצים לך תברח !!!|

כן, היא מקסימה ואנחנו מאוד אוהבים

אותה אמרתי לה המון פעמים שהיא הסבתא של הילדים ואנחנו אוהבים אותה אתמול היינו אצלה והיא מקבלת אותנו עם המון חום ואהבה ממש בורכנו

אנילה1

New member
עצמית , אין כללים. מחליטים את ובן

זוגך מה אתם רוצים לקבל מהוריך, ומה אתם מסוגלים להשיג לבד. ומספרים להוריך רק על הדברים שאתם לא יכולים להשיג לבד. לא להתפתות ליותר מדי, כי אז אתם לא מתרגלים את שרירי העצמאות הכלכלית שלכם. ועל מה שאתם תרכשו בעצמכם לא להוציא הגה מהפה.

למעלה