מה דעתכן

• פותח הנושא TIFS
  • פורסם בתאריך

TIFS

New member
מה דעתכן

הפסקתי גלולות אחרי 5 שנים מאז קיבלתי פעמיים מחזור כל 27 יום בדיוק נראה לי שלצערי אני יקבל גם החודש. כשהייתי בחודש הראשון אצל הרופא הוא זיהה שאני ימים ספורים לפני ביוץ. אני הולכת לרופא נשים באופן פרטי והשאלה שלי היא בעצם האם כדי לדרוש פרופיל הורמונלי כבר עכשיו. זאת אומרת למה לא לעלות על משהו שאולי לא בסדר כבר עכשיו מאשר בעוד שנה?? מה אתן חושבות

זוג חדש

New member
אני עונה לך - אל תתיאשי

אמנם יהיו פה המון בנות שיחלקו על דעתי אבל - אני חושבת, שאין כל פסול לעשות פרופיל הורמונלי, כבר בהתחלה. כי כמו שאת אומרת - אם חס וחלילה תהיה בעיה, למה למשוך אותה שנה שלמה ולא לטפל כבר מההתחלה. אבל שוב - אני בטוחה שיחלקו עלי. שיהיה בהצלחה בכל מקרה

יעלה לי

New member
היי TIFS

לדעתי, אם את הולכת כבר לרופא פרטי, שווה לעשות פרופיל הורמונאלי, שזה בסך הכל שתי בדיקות דם פשוטות.. (רופאים דרך הקופה, לצערי, לא אוהבים לתת בדיקות אלא אם כן את במצב קריטי).

פּוֹנְג

New member
זה לא מזיק, אבל אם המחזור סדיר

ואם את לא מנסה הרבה זמן, ואם את מתחת לגיל שלושים, אז זה גם לא ממש דחוף.

TIFS

New member
למה הכוונה דחוף?? אני לא כ"כ

מבינה למה באמת יכול להיות מצב שאין היקלטות להריון אם הכל בסדר, מחזור סדיר וביוץ סדיר.

יעלה לי

New member
תופתעי...אבל גם לרופאים

אין באמת תשובה לזה..... יותר מזה...לפעמים גם עם מעקב וביוץ תקין לא נקלטים, והרופאים לא יודעים להסביר את זה.

פּוֹנְג

New member
לא יודעת, אני לא כתבתי דחוף

אלא לא דחוף.
את מנסה רק חודשיים אחרי חמש שנים של גלולות אני חושבת שזה יכול להיות הסבר מספיק טוב ללמה אין הקלטות מיידית... הגלולות הללו, כמו שהן היו טובות בימים שהיה צריך אותן, כך גם הן עלולות להוות מקור לצרות בימים כשכבר לא צריך אותן. אבל זה לא לכולן, ואם את מבין אלו שזכית לחזור למחזור סדיר, מצבך מעולה. סבלנות היא שם המשחק.

גם כאשר הכל בסדר, מחזור סדיר וביוץ

סדיר, סיכוי ההקלטות היא לא 100% בכל חודש, אלא הרבה הרבה מתחת לזה (לא זוכרת את הסטטיסטיקה המדוייקת, אבל אם אני לא טועה מדברים על כ 25% סיכוי בכל חודש)

למעלה