מה דעתכן...

פּוֹנְג

New member
מה דעתכן...

שנעשה גלריה של כל המדידות שלנו. (מי שמודדת) של ההצלחות
ושל הכשלונות
כך נוכל להראות לדורות הבאים איך נראה גרף של הצלחה ואיך של הצלחה בחודש הבא.
מה שכן, רצוי שאת הגרף נפרסם לאחר שמגיעה המכשפה או לאחר הבדיקה החיובית של ההריון... אז מה אתן אומרת, אתן שולחות לכאן את הרישומים שלכן? אני מצרפת לכן שני קישורים מהאתר ovusoft שם זה מיושם ונראה לי מעניין מאד.

m i c h a l y

New member
../images/Emo45.gif רעיון ממש טוב.

עדיין אין לי גרף חדש לצרף, אבל בהחלט יעזור אם יהיה כאן מאגר להציץ... חוצמיזה, אהבתי את הגדרת ה"גרפים עם אופטימיות לחודש הבא..." אני חייבת לציין שאצלי האופטימיות עדיין לא הגיעה למרות שאני עמוק בתוך החודש הבא... הכי אני מקווה שהגרף שלך אכן מתעתע בך!!!!!!! מחזיקה אצבעות, מיכל

annabel1

New member
לפונג

היי אין לי עדיין גרף לתת אבל יהיה לי בעוד כמה שבועות רציתי אבל בכל זאת לשאול שאלה על חום השחר.. הנורמלי שלי הוא 36.3-36.4 אבל כבר כמה פעמים היה החום 35.8 ו35.9 ואני לא מצוננת או חולה מה זה אומר??

m i c h a l y

New member
לא פונג אבל.....

גם אצלי יש "נפילו" כאלה. אני מניחה שזה פשוט ככה. או שאיכות השינה שלנו משתנה, או ההורמונים או שאין הסבר.... בכל אופן מקווה שתהיה לך בקרוב קפיצה ענקית, ושממנה החום כבר לא יירד.... מיכל

annabel1

New member
הלוואי....

מהפה שלך לתינוק בבטן:)) מקווה גם בשבילך בקרוב:)

רעיון מצויין !!!

בהריון הקודם, עשיתי גרף שהסתיים בהריון אני חושבת ששמרתי אותו אבדוק בערב בבית, ואם הוא עדיין קיים (צריך להוריד ממנו את האבק
) אשמח להעלות אותו לולה הפילולה

הבטחות צריך לקיים...

אל תשאלו כמה זמן לקח לי למצוא בארכיון שיש לי במחשב הביתי את הגרפים (אמרתי לכם שזה מעלה אבק... ) אח"כ גם חיפשתי איפה כתבתי לי אז את ההסברים על הגרפים, וניסיתי לעשות את הגרפים ברורים ככל האפשר, כדי שגם אני אדע לפעם הבאה אז ככה: יש כאן 2 גרפים. בתקופה שערכתי את הגרפים, המחזור שלי לא היה סדיר. בראשון היה ביוץ ביום ה-17, שזה 14 יום לפני המחזור הבא - אבל לא היה כאן הריון. בשני, היה ביוץ ביום ה-34 - וזה היה הריון לא כ"כ הקפדתי על שעת מדידה מדוייקת, נראה לי קצת לא מעשי להעיר את עצמי בשבת כדי לקבל נתון תקין. עם זאת כל המדידות בוצעו מיד כשהתעוררתי. המדחום שלי מדייק בעשירית מעלה ואני חושבת שזה מספיק.

תסלחו לי

אבל כ"כ התלהבתי שראיתי את הגרפים שרצתי מייד לשים באקסל גם את הנתונים של החודש (כדי לא להלחץ אני רושמת אותם על דף ולא מעלה על גרף של האקסל כל יום) וגם הפעם, היה מתישהוא ביוץ ו-14 יום אחריו (כמו שעון) הגיע המחזור

פּוֹנְג

New member
טוב מאד ../images/Emo13.gif התלהבות זה מצויין ../images/Emo6.gif

אני אוסיף אותך לגלריה שכבר פתחתי תודה.

אני אסביר את ההתלהבות

2 הגרפים, ההם מהארכיון, היו תוצאות של ביוץ בעזרתם האדיבה של איקקלומין וחבריו. מאז ומעולם המחזור שלי לא היה סדיר. הגלולות סידרו אותו. וכשהפסקתי גלולות וניסיתי להכנס להריון, המחזור לא היה מגיע. גם בעזרת איקקלומין, יצא שבייצתי רק ביום ה-30
בשנתיים האחרונות, מסיבות אחרות שלא קשורות להריון, אני נמצאת בטיפולים של רפואה אלטרנטיבית. שתפקידה, כידוע, לאזן את הגוף ובכך לרפא אותו. אחד הדברים הראשונים שהסתדרו כתוצאה מהטיפול, היה המחזור שפתאום התחיל להגיע אחת לחודש. אז את זה שיש ביוץ בימים סבירים, שמתאימים לחישובי חלון הפוריות ה"נורמליים" (כל 28-32 יום) אני כבר יודעת זמן מה, כי התחלתי לקבל מחזור אחת לחודש (ללא שימוש בגלולות), ואפילו יכולתי לחזות מתי יגיע (שזו גם שמחה בפני עצמה) אבל בחודש האחרון, גם בצעתי מעקב של חום השחר, ובעצם "ראיתי" את הביוץ במו עיני, כשהוא מגיע ללא אמצעי פירוטכניקה של איקקלומין ושות'. כך שהגרף האחרון, מראה בעצם ביוץ טבעי. וזה מה שגורם לי להתלהב. מה לעשות, אני לא חושבת שזו מכשפה, אלא פייה טובה והעניין הזה פשוט גורם לי לחשוב
, שאם לפני ההריונות הקודמים הייתי פונה לרפואה אלטרנטיבית, אולי לא הייתי צריכה עזרה של הורמונים, שכידוע לא מיטיבים יותר מדי עם הגוף ומי יודע מה גורמים לעובר (את זה נגלה בעתיד על הילדים) והייתי נכנסת להריונות באופן טבעי. אלו ההגיגים שלי בתקופה האחרונה בהריון הקרוב המתוכנן אני מקווה שאצליח לממש בעזרת גופי בלבד. ללא איקקלומין

מרץ

New member
לולה-הסבר...

מכיון שאני די חדשה בתחום ואף פעם לא מדדתי חום,אז אני צריכה הסבר קטן על הגרף מספר היום זה היום בחודש? מתי מתחילים למדוד את החום? ביום הראשון של המחזור? הצילו,תעזרי לי ,אני מרגישה כל כך בורה!!! כשהחום הוא הכי נמוך ואחר כך יש רק עליה,זה אומר שהיה ביוץ? אם כן,אז את יודעת רק בדיעבד וזה לא כל כך עוזר לתזמון,לא? או שאני ממש לא מבינה,רואים שאני טירונית בנושא,מצטערת...

הסבר

מספר היום זה אכן היום בחודש. בגרף המקורי שלי גם היה טור עם תאריכים, אבל תאריכים זה לא משהו שמעניין אתכם, אז הורדתי אותו. מספר 1 זה היום שבו הגיע המחזור מספר 2 זה היום השני למחזור מספר 7 זה בערך היום האחרון של המחזור (בהנחה שמחזור הוא 7 ימים) בימים האלה לא מדדתי חום מעצלנות, כי ברור שאם יש מחזור, אז אין ביוץ. ולכן אין טעם למדוד לדעתי אחרי היום ה-7 צריך להתחיל במדידות בגרפים יש עליה וירידה. אם הטמפרטורה ממשיכה לעלות ולרדת אז זה לא ביוץ. יודעים שהיה ביוץ רק בדיעבד, אחרי כמה ימים. אם מסתכלים ורואים ש-3 ימים אחורה הטמפרטורה רק במגמת עליה, אז סביר להניח ש-3 ימים קודם היה ביוץ. כדאי שתקראי את המאמר המצויין שמעיןבר תרגמה (חבל שלא מצאתי אותו בקישורים של הפורום הזה). כתוב שם כך: "לפי שמפ צריך להבחין ב- 3 טמפ´ העולות לפחות 0.2 מעל למדידה הגבוהה ביותר ב- 6 הימים הקודמים כדי לזהות שינוי טמפ´, כאשר יש 3 מדידות גבוהות מקו זה הסיכוי גבוה שהביוץ אכן קרה. " וזו אכן בעיה, יודעים שכמה ימים קודם היה ביוץ, רק אחרי שעבר הביוץ. (למשל: רק ביום שישי תדעי שביום שלישי בייצת) לכן משתמשים בשיטות כמו ההפרשות של נוזלי הרחם - שמפסיקות ביום הביוץ (הכל מוסבר במאמר) ומשתמשים בערכות ביתיות שעוזרות לזהות מתי יש ביוץ. אם תמדדי את גרף חום השחר במשך מספר חודשים, אולי זה יעזור לך להבין כל כמה זמן את מבייצת מתחילת המחזור. אבל זה עוזר רק אם המחזור סדיר. אם הוא לא סדיר, כמו אצלי, אז לפעמים יהיה ביוץ ביום ה-14 ולפעמים ביום ה-30 ולפעמים לא יהיה

פּוֹנְג

New member
את צודקת

החיסרון במדידת הטמפ' הוא בכך שלמעשה את יודעת רק אחרי עליית הטמפ', שהיה הביוץ. אבל מי שעוקבת גם אחרי טיב ההפרשות, יכולה לדעת ולחזות את בוא הביוץ. האם קראת את המאמר המפרט בנושא? (את מוזמנת, נמצא במאמרי הפורום בשורה למעלה ונקרא, שיטת המודעות לפוריות) תראי, למדוד חום זה ממש לא חובה, זה רק נותן לך יתרון מסויים בכך שאת לומדת להכיר את הגוף שלך ולדעת למה לצפות.

למעלה