מה דעתכן?

Shellylove

New member
מה דעתכן?

אני מתחילה עכשיו לחפש גן לשלי לשנה הבאה. זה לא הגן הראשון שלה, היא כרגע נמצאת בגן ואני, מכל מיני סיבות, כנראה לא אשאיר אותה שם. האם לדעתכן, אחרי שאני מתרשמת מהגן, לבוא גם איתה לשם פעם אחת, כדי לראות איך היא מגיבה לסביבה, למטפלות? איך מגיבים אליה?

לאה_מ

New member
לדעתי, רק אם כבר פחות או יותר החלטת

הרי לא תקחי אותה ל"סיבוב גנים". אם החלטת, או שאת מתלבטת בין שתי אפשרויות, את יכולה לקחת אותה איתך כדי לנסות לראות את האינטראקציה של הצוות איתה ואיך היא מגיבה למקום, למרות שאלא אם כן יהיה משהו מאד קיצוני, אני לא בטוחה עד כמה מפגש כזה הוא אינדיקציה לעתיד לבוא.

אני דווקא כן לקחתי את התאומים שלי

ל"סיבוב גנים", וזה מאוד עזר לי בקבלת ההחלטה, למרות הסירבול.

vered4

New member
כשמצאתי גן לבן שלי

חשבתי על המעבר בתחילת השנה, ורציתי ל"רכך" אותו. אז בשבוע האחרון לפעילות הגן באתי איתו לשעה ביום לגן (בהסכמת הגננת כמובן), הייתי איתו אז הוא לא היה תוספת לשאר הילדים (הגן היה בתפוסה מלאה). כך הוא הכיר לפחות את ה"שלד של המסגרת", את הגננת והסייעת, את המקום הפיזי, חלק מהילדים (שנשארו לשנה הבאה). כשהבאתי אותו בתחילת השנה זה לא היה חדש לגמרי בשבילו. אני לא יודעת אם זה רק בגלל זה, אבל היתה לו תחילת שנה מדהימה.

נעה גל

New member
הנה עוד דעה ../images/Emo13.gif

אני באופן אישי לא הייתי מביאה אותה. אני חושבת שהסיטואציה בה מביאים ילד לגן שנמצאים בו ילדים שהוא לא מכיר (שסביר להניח שלא יהיו חלק מהגן שלו) עלולה להעמיד את שלי במצב לא נעים, וגם את המטפלות. שלי עלולה להלחץ והמטפלות עלולות להרגיש חובה להתייחס אליה (במסגרת "להרשים את האימא") ואולי ירתיעו אותה. נראה לי, שזה לא מנבא טוב למה יהיה בגן ואיך המטפלות באמת התייחסו אליה. מה שכן, הייתי ממליצה בחום שכאשר את כבר מחליטה על גן, תגיעי אליו מספר פעמים (נאמר 3) בשעות שונות של היום - אם התנהגות המטפלות כלפי ילדים אחרים תראה לך - הן תסדרנה גם עם שלי. אין סיבה שלא.

עם שחר זה לא היה עובד

שחר צריכה זמן להפתח לאנשים חדשים (מגוברים וגם ילדים). רק ארבעה חודשים מתחילת השנה היא קיבלה מספיק בטחון בגן ובצוות בשביל להתנהג בחופשיות רבה יותר ופתאום הן גילו שהיא בעצם די שובבה... אז די ברור לי מראש איך היא היתה מגיבה אם הייתי לוקחת אותה להתרשמות מהגן פוטנציאלי - כמעט בוודאות היא היתה נצמדת אליי וזה לא היה מהווה אינידקציה אם הגן מתאים לה או לא. אבל אם כבר בחרת גן ואת יודעת ששם את תרשמי אותה, כן הייתי לוקחת אותה להתרשם ולראות את המקום (אם היא מספיק גדולה בשביל להבין ולזכור), אבל רק כשזה יהיה קרוב למועד הכניסה לגן.

גן חדש

אני לא הייתי לוקחת את הילדה לסיבוב התרשמויות מהגן, מה שאני עשיתי כאשר חפשתי גן היה להגיע בהפתעה לגן (לא כאשר הגננת עושה הצגות להורים). בצורה כזו למדתי על האוירה בגן וכן על היחס כפלי הילדים. דבר נוסף שעשיתי היה ממש בסוף שנת הלימודים להביא את הילד לגן כדי שיראה את המקום ויקיר אותו ולא יבוא למקום זר לגמרי. כמו כן לקראת סוף החופש הגדול ביקרנו בקרבת הגן כדי להכיר את המקום. בהצלחה.

maya100

New member
אני הייתי מביאה

אבל באמת רק אחרי שדי נסגרתי על גן מסויים (ואני מסכימה עם העצה להגיע לשם לפחות 3 פעמים בשעות שונות). אני גם חושבת שזו חובתה של הגננת לבקש לפגוש את הילדה. צריכה להיות איזושהיא אינטרקציה בסיסית ביניהן. אני לא אומרת שגננת/ סייעות טובות לא יתחברו לכל ילד אבל תמיד יש ילדים שמתחברים אליהם יותר או פחות (כמונו, המבוגרים) ואני הייתי רוצה לדעת שיש קשר טוב בין אביגיל למטפלות/ גננת. גם לא צריך להעמיד את זה בפני שלי כ"מבחן" או משהו כזה. אנחנו הולכות לפגוש ילדים בגן וזהו.

למעלה