מה דעתכן?

butwhy

New member
מה דעתכן?

לא לראשי.
הייתי לפני כמה ימים בחתונה של בת של חברים של המשפחה. הלכנו כל המשפחה.
החתונה הייתה באולם סגור.
המון המון אנשים עישנו בפנים. המקום פשוט היה אפוף עשן סיגריות.
עכשיו, אני לא סובלת שמעשנים לידי. לא הצלחתי לנשום שם, העיניים שלי שרפו, ולכן הלכנו ממש ממש מוקדם - איך שנגמרה החופה.
בשלב כלשהו שאלנו את אחד המלצרים אם מותר לעשן באולם, והוא השיב שעקרונית לא, אבל זה לא מפריע להרבה אנשים. לבקשתנו, הוא ביקש מאחד המעשנים הקרובים אלינו לכבות את הסיגריה, אבל זו הייתה טיפה בים.
מה דעתכן על זה, הייתן אומרות על זה משהו לחברים (שאגב מאוד התפלאו מדוע אנחנו עוזבים מוקדם)?
אני מודעת לנטייה להעלים עין מהדברים הפחות טובים בחתונות כי מה-זה-כבר-משנה-זה-סתם-יבאס-את-הזוג, אבל לדעתי יש הבדל בין סתם אירוע מבאס/ אוכל קר לבין משהו שממש פוגע בבריאות, והוא גם עבירה על החוק מצד בעלי האולם.
הייתן אומרות משהו?
לא לראשי.

Ruby Gem

New member
בהחלט דילמה

ההורים שלי גם היו לא מזמן בחתונה של בת של חברים שלהם-
ועישנו בכניסה לאולם.
זה ממש הפריע להם, אמא שלי אמרה שהם חזרו ספוגי ריח של סיגריות, שאפילו הגרביונים שלה הריחו מסיגריות.

ואני גם שונאת שמעשנים עליי ולחזור הבייתה בריח של מאפרה.

מצד אחד - אנשים שמעשנים זה כמו אוכל קר- הרי זה כבר קרה והיה. זה לא שבני הזוג יכולים לעשות משהו ולשנות את זה.
מצד שני - אם החברים שואלים בפליאה למה עזבתם, אולי כן כדאי להגיד את האמת.

dori78

New member
דעתי בעניין מאוד ברורה.

אני שונאת סיגריות ושונאת שמעשנים עלי.
שונאת את זה שבכל מקום שאסור לעשן בו, המעשנים עומדים ממש בכניסה, כך שכל מי שיוצא או נכנס חייב לעבור דרך ענן הסירחון הזה.
לפני כמה חודשים הייתי בחתונה של מישהו מהעבודה באולם סגור ובאמת הערתי לכמה אנשים שעישנו בשולחן לידי.
לא התקרבתי לרחבת הריקודים, כי שם המפגע היה ברמה שלא יכולתי לנשום. זה לא עזר, בכ"ז חזרתי הביתה אפופה ארומת סיגריות

אני בעד להפליץ ברעש על כל מי שמעשן עלי במקום סגור; זה נימוסי ומכבד בדיוק כמו לעשן עלי.

לשאלתך:
אם הכלה והחתן מעשנים, יהיה מאוד קשה להסביר להם שזה מפריע ושבגלל זה הלכת מוקדם.
לי אין בעיה להגיד דברים כאלה, כי מעניין לי את קצה הציפורן אם יחשבו שאני "החננה הזאת שמפריע לה שנושמים על ידה";
אם מישהו יעז לשאול אותי למה הלכתי מוקדם, אין לי בעיה גם להגיד "כי אני לא מתחברת למוזיקה הפרסית ששמת כדי לכבד את ההורים שלך".
היו חתונות שישבתי בהן עם אטמי אוזניים מאוד ברורים. אם מישהו מחליט שהוא רוצה להרוס לכל העולם את עור התוף - שיהיה לו לבריאות, אני לא חייבת להשתתף.

אני מתחתנת במקום פתוח, אחת הסיבות שזה היה לי חשוב היא כדי שלא יעשנו לי על האורחים.
בעיניי זו עילה לתביעה נגד האולם, אם הם לא אוכפים את איסור העישון למרות בהזוג המתחתן ביקש בפירוש להקפיד על זה.
ואני די בטוחה שלא תהיה לי שום בעיה גם בחתונה שלי להגיד לאנשים ללכת לעשן בצד המרוחק של הגן או פשוט לכבות את הסיגריה.
אם אני יכולה לשבת בהצגת תיאטרון שעתיים בלי להשתין, האורחים שלי יכולים להעביר שעתיים בלי לעשן.

haych

New member
לא הייתי אומרת כלום

מעולם לא הייתי באירוע באולם בו אכפו את חוק העישון.
אני חושבת שאם זה היה חשוב לזוג - הם היו מבקשים מראש שיאכפו את זה.
לא לאכוף את העישון זו עוד החלטה מני רבות שעושים בני הזוג שתתאים לאנשים מסויימים ולא תתאים לאנשים אחרים.
זה שהאולם עובר על החוק-זה דבר אחר. את יכולה לצאת נגד האולם.
אבל זה לא נראה לי לעניין להגיד את זה לבני הזוג.
אני מאוד מבינה אותך, גם אני לא סובלת ריח של סיגריות ונוטה להתחפף מוקדם מחתונות כאלה (אם כי מיד אחרי החופה נשמע לי קצת מוגזם), אבל מעולם לא אגיד כלום לבני הזוג. הייתי ממציאה תירוץ שלא הרגשתי טוב, אבל לא הייתי נוזפת בהם וגם לא בעקיפין על ההחלטה שלהם.

אם הם שואלים - כן. אם לא שואלים - לא

בעיני זו חוצפה לשאול למה הלכתי בזמן X ולא בזמן X + שעתיים. אם ישאלו אני אומר שהסיגריות הפריעו לי. אם לא ישאלו לי, לא אגיד כלםו.

למעלה