מה דעתכן

18כלנית

New member
מה דעתכן

מה קורה לי?
אחרי שאמא שלי נפטרה, הייתי מאוד בתוך החוויה של האובדן. תפקדתי למופת - אני הבכורה (הייתי אז בת 14.5), וזה לא שהיו לי יותר מדי ברירות. אבל עדיין, בכיתי כשבכיתי, כאבתי והתגעגעתי. הכל היה מוחשי יותר: גם התחושות וגם דמותה של אמי.
אבל הזמן עבר. עברנו דירה לעיר אחרת 7 חודשים אחרי שאמא שלי נפטרה. אבא שלי התחתן שוב עוד לפני שתמה שנת האבל. אני התחלתי ללמוד במקום חדש. הכל שידר ודחף: הלאה, הלאה, להמשיך - ובאופן סמוי: ולא להביט לאחור.
שקעתי במרץ בלימודים, טבעתי בהדרכה - לא הרגשתי. לא הבטתי פנימה. אם לפני המעבר עוד הייתי מנהלת "שיחות" כתובות עם אמא שלי, אחרי המעבר כאילו שכחתי ממנה. הייתי חייבת להמשיך לתפקד, לחיות - אסור היה לי להתעסק בזה.
כמובן, לא לעולם חוסן. באמצע כיתה י"א זה התפוצץ. במשך כמה ימים - מהנוראיים בחיי, כולל הימים שסביב פטירת אמי - הייתי בסערת רגשות, הסתובבתי בעיניים אדומות ונפוחות מדמעות. אחרי שיחה עם אבא שלי, החלטתי לפנות לטיפול, שאני מקבלת עד היום.
ושוב אני מתפקדת כרגיל, ומה שקשור להתנהלות שלי סביב מות אמי והזיכרון שלה נכנס אצלי ל"תיקייה" שמכונה "עניין אמא". הפרדה מוחלטת.
אני מרגישה ששלב ה"הדחקה" שלי מחק את אמא שלי ממני. מחק את הסוג-של-קשר שעוד היה לי איתה. אני לא זוכרת אותה, לא זוכרת מקרים שקרו איתה, לא זוכרת את החיים במחיצתה.
אני שואלת את עצמי: אני רוצה בכלל לזכור? מיהי האישה הזאת שפעם הייתה אמא שלי? אוקיי, אז פעם הייתה לי אמא. זהו, נגמר, היא מתה, אין לי כל קשר אליה: למה שאני אשקיע אנרגיות נפשיות בניסיון להיזכר, או בלהצטער על היעדר הזיכרון? אולי עדיף ככה, בלי כאבים ובלי זכרונות?
(ומצד שני, אני מוסיפה בשקט, אם אין כל קשר, למה אני מרגישה כאב עמום כשאני מדברת על היעדר הזיכרון ממנה? למה משהו מתחת לפני השטח תמיד חסר?)
האם הזכרונות האבודים ישובו? האם אי פעם אני ארגיש קשר אליה? ומה אני יכולה לעשות בקשר לזה?

mykal

New member
דעתי--לגבי שאלתך,

מה שקורה לך הוא טבעי ונכון--
היית צעירה מאוד, כשאמך נפטרה,
אביך בנה מסגרת חדשה, כדי שתוכלו להמשיך את חייכם.
ואת מצאת לך העיסוקים והסיפוקים שלך.
וזה הכי יפה והכי נכון--כך בגרת כבחורה רגילה עם ענינים שהיא אוהבת,
וכנראה, עם שאיפות לעתיד טוב.

לא יכולת לזכור הרבה, ואת המעט שישנו בנבכי הזכרון,
את יכולה להעלות ביום הזכרון.
את יכולה לשאול וללמוד עליה. וכמה טוב ונכון שזה פחות כואב.

מאחלת לך, שתשכילי, לא לנבור בלמה ואיך,
אלא תקדמי עצמךבדברים האהובים והמענינים אותך.
לתפארת הזכרון של אמא.
בהצלחה.

אשבל1

New member
הי כלנית,

סיפרת שאת בטיפול, ואני חושבת שהטוב ביותר יהיה לפתוח עניין זה בשיחות עם המטפל\ת, מה דעתך?

תיקיית אמא

החיים לפני והחיים אחרי שאמא לא חלק פעיל מהם זו החלוקה אצלי...

לצערנו ככל שעוברים השנים הזיכרון קצת מטשטש והגעגוע גובר וגובר....תהפכי את הכאב לזכרון מתוק מאמא...

חיבוק

samsonite woman

New member
אולי דרך הכתיבה?

אני כן הייתי מנסה לנבור פנימה.. לא יודעת אם זה הדבר הנכון זה פשוט מה שהייתי עושה בעצמי. אומנם איבדתי את אמא שלי בגיל 22 אבל אני מרגישה את התסמינים שאת מדברת עליהם...שהשיכחה הזאת מרחיקה את הזכרון שלה אז אני כותבת. לא כל יום... ולפעמים גם מדברת עם חברים..מספרת 'אמא שלי עשתה ככה וככה'...לא בשביל התגובה כל כך..יותר בשביל להוציא
מה דעתך?

18כלנית

New member
נזכרתי

תודה רבה על התגובות, אתן מקסימות! עושה לי טוב, לקרוא את מה ששאתן כותבות (אני לא לבד! מישהו שומע!).
אני רוצה לשתף בחוויה של היזכרות מיום שישי האחרון.
הלכתי עם חברה למין קבלת שבת מוזיקלית.
האדם שניגן שם ניגן גם בחתונה של ההורים שלי. וואו, מה שזה עשה לי... האווירה שהייתה שם (הרבה ירושלמים יושבים ושרים רגע לפני שבת), השירה והניגונים כל כך הזכירו לי את אמא שלי. ממש יכולתי לדמיין אותה שם יושבת על אחד הכיסאות ודומעת מהתרגשות מהניגונים.
כמובן ש"הצטרפתי" אליה בבכי... אני לא יודעת מה האנשים שם חשבו עליי, גם בשירים השמחים ישבתי ובכיתי...
בהתחלה הזיכרון לא היה וויזואלי, אבל מוחשי מאוד. ממש הרגשתי את התחושה סביב אמא שלי, את האווירה המיוחדת שלה, ואני מעזה להגיד: את נשמתה. מתוך הזיכרון הזה עלה בי גם זיכרון פניה. דמיינתי אותה כמו פעם: בעיניים עצומות, מרוכזת מאוד במנגינה, בעולמות עליונים, ואז פותחת את העיניים לאט ומתחייכת אליי בפנים קורנות.
בשלב מסוים הקלרינט ניגן ניגון שמנגנים בדרך לחופה, לכבוד אחת הבנות שם שבדיוק התארסה. תמיד כשאני שומעת ניגונים כאלה אני מתמלאת עצב וגעגוע, כי כבר כששמעתי בגיל 14.5 את בשורת מותה של אמי, חשבתי על החתונה נטולת-האמא שתהיה לי.
עם כל ההתרגשות והבכי, שמחתי על התגובה שלי. לא הדחקתי, לא התביישתי, פשוט הרגשתי ונזכרתי.
אני מקווה מאוד להמשיך ככה, למצוא את המקום הנכון לאמא שלי בחיי. שלא יהיו "החיים הישנים" ו"החיים החדשים", אלא רצף אחד קשור ומחובר.

אשבל1

New member
התרגשתי איתך כשקראתי את החוויה המוסיקאלית

ואהבתי מאוד את המשפט האחרון

samsonite woman

New member
ריגשת אותי

ואוו איזו חוויה מדהימה..התעלות. את מדהימה... כל הכבוד לך שאת נותנת לעצמך לבטא את מה שאת מרגישה! בכית בשירים השמחים...אני מבינה לליבך כי גם השמח הוא לא שלם, מהול בעצב. זה מזכיר לי שבחתונה שלי לא בכיתי מעצם העובדה שלא זכיתי לכך שאמי ואחותי יהיה איתי ואיכשהו פשוט הרגשתי אותן...וזה מזכיר את החווייה שתיארת יפה כל כך... תודה

למעלה