מה דעתכן?

shiron number 1

New member
מה דעתכן?

יונתן עכשיו הכין שני כרטיסי ברכה לשני ילדים בכיתה בגלל.... שהם (שלושתם) משחקים כל היום ביחד. אז הוא כתב להם good boys וקישט את כרטיסי הברכה. לא יודעת מה דעתי על זה. מצד אחד זה מתוק, ומצד שני למה הוא צריך להכין להם כרטיסי ברכה רק כי הם משחקים איתו? והוא גם מצפה שהם מאוד ישמחו מחר כשהוא יתן להם את זה ואני ממש לא בטוחה. מאוד מפחדת שהוא יתאכזב.
מה אתן אומרות? לתת לו לתת להם? לא לתת לו?

זה מסוג הדברים שעדיף לא להתערב בהם

גם אם זה אומר שאנחנו צריכות להחזיק את עצמנו :)

דינמיקות חברתיות קשה "ללמד" - צריך להתנסות ולטעות

ExNewYorker

New member
אולי להציע לשמור את הכרטיסים ליום ההולדת של

הילדים? (אפשר לברר מתי יום ההולדת)

shiron number 1

New member
ועכשיו, במיטה, הוא אמר לי

שהוא מאוד מתרגש לתת להם את הכרטיס. ושהוא רוצה שגם מישהו יכין לו כרטיס כזה. ו "אה, אני יודע, אני אתן להם את הכרטיס אז הם בטח יכינו לי גם כזה"

קראתי לאחרונה את איך לדבר כדי שהילדים יקשיבו

ולהקשיב שהילדים ידברו. יש שם התייחסות לנושא של ציפיות לא ריאליות של הילדים- למשל לנצח בתחרות שאין סיכוי שינצחו בה. והספר אומר- אל תתעסקי בלהכין אותם שמא יתאכזבו. אל תקצצי לו את הכנפיים.תאמרי: נשמע שזו יכולה להיות חוויה מעניינת. נשמע לי נכון. כמו שנשיקולדה כתבה כאן, זה שיעור שהילדים צריכים ללמוד לבד, גם במחיר של אכזבה. ועוד אני חושבת שזה מתוק ומקסים, ואם הוא היה מצייר עבורם ציור לא היית מתנגדת מן הסתם- אז רק משום שזה בצורת כרטיס?

shiron number 1

New member
אז כבר נראה לי שעשיתי טעות

כי כשהוא אמר שהם בטח ישמחו הוא שאל אותי מה אני חושבת, האם הם ישמחו ואני עניתי "אני לא יודעת. מה אתה חושב? ילדים שמחים לקבל כרטיסים מחברים שלהם?" הוא ענה שכן, קצת. לא מאוד רק קצת.
ועכשיו, במיטה, כשהוא אמר שהוא יתן להם את הכרטיס ואז גם הם יכינו לו כזה אמרתי לו שאם הוא מכין להם את הכרטיס כדי שגם הם יכינו לו אולי הוא צריך להגיד להם. כי לא תמיד אנשים יודעים מה אנחנו רוצים.
אולי כן קצת קצצתי לו את הכנפיים.
מצד שני גם החמאתי לו על שהציורים יפים ועזרתי לו לכתוב.
(באמת הגיע הזמן שאני אקרא את הספר הזה)

rnavina

New member
אני דווקא חושבת שלא טעית

נכון בעיני שהחזרת אליו את השאלה ונכון בעיני לכוון אותו שיגיד להם את הציפיות שלו.

מסכימה

האמת שלי יש נטיה טבעית להכין את עצמי ואת הסביבה לאפשרות של אכזבה ולכן אני נזהרת במיוחד.

פישים

New member
אני חושבת שהם מאד ישמחו ויש סיכוי שיכינו גם

אני מניחה ש-GOOD BOY היא מחמאה נחשקת על ידי הילדים או אפילו רק על ידו? (מצד הצוות לדוגמא?)

בכל מקרה יש בהחלט מקום לחזק אותו על כך שהוא רוצה לשמח את החברים שלו.

מאד שווה

אחרי אינספור המלצות כאן לקחתי מהספריה, ועכשיו אני רוצה לקנות כי אלה דברים שצריך להטמיע לאורך זמן. מאד פרקטי. אהבתי

shiron number 1

New member
עדכון

חזר. שאלתי (ביחד עם איך היה בבית ספר, איך היה בקארטה) אם הוא נתן להם את הכרטיסים. אמר שכן וזהו. שאלתי מה הם אמרו והוא אמר שכלום. ובזה זה נגמר. הוא לא עשה מזה סיפור אז גם אני לא.
עכשיו הולכת ליוגה אז גם לא יהיה לי את הזמן במיטה לפני השינה לנסות לברר. אולי עדיף.

למעלה