מה דעתכן?

fannyd

New member
כשילד נכנס למעגל הצלחה בהחלט יש רצון

השאלה אם זה נכון, אם למסלולים תובעניים לא אמורים להכנס בגיל בוגר יותר אחרי בדיקות והתנסויות. ברור שאם יהיה קשה היא תחזור אבל זה עלול להיות חוויה מאד לא קלה.

אני לא יודעת אם זה נכון או לא

אני רק אומרת שצריך לשקול את ההחלטה בכובד ראש וכל משפחה כמובן תחליט מה נכון וטוב עבורה כי אין פה כללי ברזל.

fannyd

New member
בודאי שאין כללי ברזל

נראה לי נושא מעניין לדון בו, אמהות ובנות, שאפתנות, קריירות, מחיר...

הנושא מעניין מאוד כי הוא מציב אותנו

במקום של - מי קודם למי הילדים או אנחנו? יש במקרה כזה לבטים רבים - שצריך לכלול כדי להגיע להחלטה. האם ילדה בת 11 יכולה לבחור כבר את הקריירה שלה ? או שהורים שיש להם קריירה הם המתווים את אורח החיים המשפחתי? לאיזה ילד יש עדיפות? ילד מוכשר שיש לו הזדמנות להתפתח או לילד הרגיל והשקט שזקוק לחברים שלו ולשגרה? (לא ראיתי את התוכנית)

טלטוש

New member
לא, ילד בגיל הזה צריך את הוריו קרוב

רק אם המשפחה אינה מתפקדת אני ממליצה על פנימיות ומגורים מחוץ לבית ההורים. חוץ מזה אני לא אצליח לישון בלי הילדים שלי סביבי

fannyd

New member
אבל, כפי שכבר כתבתי, לאמא יש כאן קריירה משלה

בית ספר, להקה... היית הופכת את הקריירה של הבת למפעל חיים? ומה עם הילדים האחרים?

כמה דברים

האמא לא יכולה למצוא קריירה בחול? הילדים שלנו זה מפעל חיים, אם יש הזדמנות כזו - אני הייתי מעודדת את הבת שלי לנצל אותה ואומרת לה שאני מוכנה לוותר על הקריירה שלי למענה - במידה והיא רוצה בכך. את הקריירה שלי כבר שיניתי פעם אחת לטובתה (התפטרתי ממקום עבודה לאחר 12 שנים בתפקיד ניהולי בכיר כדי להיות איתה בשנים הראשונות שלה)ואין לי שום בעיה, עם הכישורים והכשרונות שלי לנסות משהו חדש במקום אחר. הילדים האחרים יקבלו הזדמנות נהדרת לגור בחול ולחוות סגנון חיים שונה ולהכיר מקומות חדשים ועולמות חדשים בסיטואציה תומכת .

אביבקיץ

New member
לא בלי המשפחה

לא נראה לי קריטי להאיץ את קריירת הריקוד של הילדה בגיל 11 אפשר בינתיים להתקדם יפה בארץ. אפשר לצאת לקייטנות ריקוד בקיץ.

פלגיה

New member
מראש

לא היו מגלים יכולות כאלה אצל ילדה שלי. כי לא הייתי שולחת לחוגים שבהם אפשר לגלות כאלה כישרונות לא מצויים. ולא. לא הייתי שולחת בגיל 11 לחו"ל לבד, אלא אם יש משפחה באיזור קרוב. אפילו לשבוע תחרות בטורקיה לא שלחתי.

אחרי שראיתי את הכתבה עליה אז כן,

בלי לחשוב פעמיים. למי שלא יודע אמא שלה מנהלת את אחד מהביה"ס למחול המצליחים בארץ והיא בעצמה רקדנית מדהימה אז אני מאמינה שהיא יודעת טוב מאוד איך הילדה שלה מרגישה. לפי הצורה שבה הילדה מדברת ומציגה את עצמה, רואים שהיא בוגרת מאוד לגילה ולפי דעתי היא תוכל להסתדר בחו"ל לבד. מחול גורם לבן אדם להתבגר מהר מאוד ורקדניות בכל העולם נשלחות לפנימיות בגילאים מאוד צעירים, לפעמים אפילו בגילאי 6 ו-8. רואים לפי הכתבה שהילדה הזאת באמת רוצה להצליח בריקוד והריקוד חשוב לה ואני מבינה שיש הרבה שיגידו שהיא צעירה מדי אבל מי שלא רוקד לא יכול להבין עד כמה הריקוד הוא כל עולמו של רקדן וכמה רחוק רקדן יילך כדי להצליח. אני רקדנית בעצמי ובעתיד הקרוב אני גם אטוס ללמוד בפנימייה בחו"ל בעזרת השם אז אני מבינה איך הילדה הזאת מרגישה. אם כשאגדל ויהיו לי ילדים ואחד מהם ירצה לטוס לפנימייה בחו"ל ולהגשים את החלום שלו ויהיה מספיק בוגר נפשית לכך, אני אהיה האחרונה שתעצור אותו או תנסה לשכנע אותו לוותר על זה ועם כל החששות והפחדים אני אשלח אותו להגשים את החלום שלו ורוב הסיכויים שאני אצטרף אליו. לילדה הזאת יש כשרון אדיר אבל כשרון לא מספיק, צריך המון עבודה קשה ומשמעת עצמית כדי להצליח במחול ופנימייה בחו"ל תגרום לה לעבוד קשה כמו שצריך ולהפוך לרקדנית מצליחה.

עובדה מעניינת שלא ידעתי - זה שהאמא באה מהתחום

ומה הפלא שהילדה גדלה לתוך עולם המחול והריקוד. בתור אמא רקדנית לילדה רקדנית אני בטוחה שהייתי משאירה את ניהול בית הספר לריקוד בידיים של מישהי או מישהו שאני סומכת עליהם ונוסעת עם הילדה . וספורט וכושר גופני בונים מגיל צעיר (גם ריקוד)

זה לא כל כך פשוט להשאיר את ניהול ביה"ס למישהי

אחרת. אמא שלה בנתה אימפריה והביה"ס שהיא מנהלת נושא את שמה. ובדיוק בגלל הסיבה שספורט וכושר גופני בונים מגיל צעיר, אני מאמינה שצריך לתמוך בילד או ילדה שרוצים ללמוד בפנימייה בחו"ל.

אני גם מסכימה ../images/Emo13.gif

כמו שהאמא בנתה את עצמה ואת בית הספר שהיא מנהלת - היא בוודאי יכולה להבין שהבת שלה שאפתנית ואם היא גם מוכשרת וגם זכתה במילדה - זה הזמן לתת לה את התמיכה העידוד גם במחיר ויתור על קריירה לתקופה מסויימת.

למעלה