מה דעתכן?

גלגלצה

New member
מה דעתכן? ../images/Emo12.gif

אני מתלבטת לגבי הצעת עבודה שיש לי בעיקר בגלל שעות העבודה ואיך זה מסתדר עם מעין. מעין יהיה בן שנה בספטמבר - השנה הוא נמצא איתי בבקרים ועם מטפלת (אצלנו בבית) כמה שעות אחה"צ. בערב אני או בעלי איתו. נראה לכם שאפשר להמשיך סידור כזה עוד שנה שנתיים? זאת אומרת שהוא לא יהיה במסגרת עם ילדים עד גיל שנתיים - שלוש.. הדרך היחידה שלי לעבוד בעבודה שלי ועדיין להיות מספיק איתו היא להיות איתו בבקרים על חשבון אחה"צ שבהם אני עובדת. מה אתן חושבות?

אני אישית חושבת שחשובה החברה

בגיל הזה. אנחנו יכולנו לתת את דור בספטמבר (היא תהיה כמעט בת שנה..
) לאמא של בעלי, אבל אני העדפתי גן, כי נראה לי שהיא תהנה בטירוף מכל הפעילויות שם. היא ילדה סקרנית ופעילה, וכבר עכשיו אני רואה שהיא אוהבת להיות בחברת ילדיים בני גילה. זו דעתי, בכל אופן..
אני בטוחה שיהיו כאלה שיגידו לך שזמן עם אמא יותר חשוב מהכל.. וגם זה נכון.. בסופו של דבר, זו תהיה האינטואיציה שלך, או חוסר הברירה..

לדעתי כדאי להמשיך עם הסידור הזה

עוד שנה. בבוקר תצאי איתו לגינה, ושגם המטפלת תצא אחה"צ. ככה הוא יהיה בחברת בני גילו מספיק. אבל מגיל שנתיים לדעתי מאוד חשוב חברת ילדים אחרים, כי הם כבר לא משחקים על יד חברים, אלא מתחילים לשחק עם חברים.

לדעתי

אפשר עד גיל שנתיים לפחות, ואפילו 3. חברה אפשר למצא בגני משחקים ועם חברים מהפורומים. יש קבוצות משחק קבועות שנפגשות. אמהות שמחנכות חינוך בייתי ונפגשות באופן קבוע בבקרים עם ילדים. תנסי להכנס לפורום הזה ולבדוק.

ronnieyuval

New member
לדעתי זה תלוי במעין בלבד

יש ילדים שמאוד מאוד זקוקים לחברה ולפעילות ולסדר יום מוגדר שרק הגן יכול לספק. מצד שני יש ילדים שמאוד צריכים עדיין את הקשר למטפל יחידני (אמא, אבא, מטפלת, סבתא). בדרך כלל איפהשהוא בין גיל שנה לשנתיים רוב הילדים מתחילים להזדקק למסגרת אחרת. יובל למשל, כבר התחרפנה כל כך בבית והשתעממה עד מוות, למרות שהיינו נפגשים עם אנשים מידי יום ביומו, והיינו הולכות לשלושה חוגים בשבוע. היא היתה בת 10-11 חודשים. לכן הכנסתי אותה לגן בגיל הזה, והיא פשוט פורחת שם.

למעלה