יש שם דברים שלא
נראו לי חדשים או מפתיעים ולעומתם היו דברים שהציגו טענות שקשה לי לקבל למרות שאין לי נתונים מתאימים. למשל- הטענה שמיחזור לא עדיף תמיד מאחר והמיחזור עצמו הוא תהליך ייצור שלפעמים מוביל לזיהום וכו' היא לא חדשה לי ונראה לי שדי ברור כיום שמיחזור זה לא בכל מחיר, ותלוי בהרבה מאד גורמים. אם כי, אם יורשה לי, מאחר ומיחזור הור בדרך כלל תהליך יקר, יש גם אינטרס כלכלי לטעון שהוא לא תמיד יעיל ומזהם יותר, על מנת לא להשקיע בו כסף גם במקומות שאולי כן כדאיים מבחינת הסביבה. גם הטענה לגבי אכיפה נראית לי קצת מוזרה. ברור שתמיד אנשים וחברות מיחזרו חומרים אם רק יכלו וזה השתלם להם כלכלית, והדגש הוא על השתלם להם כלכלית. לגבי שאר הטענות שהזבל לא בהכרח מזיק, שהוא תופס פחות נפח ושהוא לא יקבור אותנו- אין לי מספיק מידע כדי להתווכח אבל הטענות הללו נראות לי לא לעניין. אני לא יודעת אם בארצות הברית למשל, יש פחות זבל כי היא משנעת את הזבל שלה למדינות עניות אולי. לגבי זה שהוא יקבור או לא- אני חושבת שבישראל הזבל מורגש היטב בכל פינה אפשרית, וההשוואה לארצות הברית במקה הזה היא אבסורדית לגמרי. לגבי הזבל שמהווה סכנה לסביבה כן או לא, אני לא יודעת, אבל אני כןיודעת שהמים שלנו לא טובים לשתיה ושהאויר שלנו לא נקי לנשימה. אם זה קשור ישירות לזבל או רק בעקיפין? קשה לי לדעת. את המיץ שהכנתי מהזבל שלי נתתי לצמחים אבל לא הייתי שותה ממנו, וגם דאגתי לא לשים בו מתכות כבדות, דלקים וכו', לא יודעת אם זה חל על המים שאנחנו שותים, המזון והאויר.