מה דעתכן / יום העצמאות

גאוי 7

New member
מה דעתכן / יום העצמאות

מאחר והכי מרגש בעיניי הוא ההסטוריה האמיתית - חשבתי להמחיז לילדים בקטנה את סיפור כיבוד ירושלים ....לקראת יום העצמאות

אשמח לשמוע תובנות ...

כמובן גילאי 4-5 , גילאי 3 ישמחו את יום העצמאות באופן שונה ....

כיבוש ירושלים

מאחר והנושא ממש לא בקונסנזוס ואף רחוק מזה. הייתי נמנעת מלעסוק בו. אלא אם כן הגן בירושליים - גם אז אולי...
בנוסף אני חושבת שיום העצמאות שלנו עוסק בחופש הבחירה שלנו כעם לחיות יחד בארצינו, לא נכון להשעין את הנושא על כיבוש שלפיו עם אחר טוען שנעשה לו אחרת. לא יודעת יש פה אמירות לא פשוטות. כמו שאמרתי הייתי נמנעת.

גאוי 7

New member
אני מבינה את עמדתך

יש אולי מקום להציג אחרת את הנושא ללא המילה כיבוש , ובכל זאת

מצד שני יש דברים שכתובים בספרי ההיסטוריה שלנו וואיני רואה סיבה מיוחדת לא להעביר את ההסטוריה שלנו למי שמסוגל להכיל אותה ( גילאי 5 )

בכל זאת אנו חוגגים פה חג שמח ומאושר על כך הקמתה של מדינה לאומית לאחר שנדדנו אלפי שנים בגולה , וחשבתי שיש מקום להזכיר לילדים על מה בעצם המסיבה והחג

ולא סתם פטישי פלסטיק ווכו'

גאוי 7

New member
גם כשלימדתי את יהודה המכבי ומלחמתו

היינו די מעודנים , יש פה נושא כל כך ערכי בעיניי ( מדינת ישראל ) - איך אוכל שלא ללמדו ?

noaaaa

New member
אולי בעזרת סיפור והמחזה

אני חושבת שבעזרת סיפורים אפשר ללמוד המון.
אני לא מכירה סיפור שמעובד לילדים המדבר על השבת ירושלים למדינת ישראל.
את יכולה להמציא סיפור כזה,את יכולה להיעזר בספר היסטוריה לכיתות הנמוכות ולהמציא סיפור ולהמחיז אותו עם הילדים.

לי אין בעיה עם המילה כיבוש בעניין הזה- אכן כבשנו את ירושלים- לפני כן היא לא הייתה בשליטתנו ועכשיו כבשנו אותה כלומר השתלטנו עליה.
הדבר נעשה במסגרת מלחמה ולא במסגרת הרחבת טריטוריה של אימפריה שרוצה להשתלט על כל העולם.
וזו ירושלים- בירתנו משחר ההיסטוריה!!!
וכן, לערבים היושבים בארצנו יש נרטיב אחר והם מספרים אותו לילדיהם ביום הזה בלי להיות סופר רגישים ולספר כמובן שלמעשה יש עם אחר (עם ישראל, אנחנו) שטוען שנעשה לו משהו אחר.

למרות הנאמר לעיל אני לא הייתי מתעסקת עם עם מלחמות יותר מידי בגן הילדים ומתרכזת בחיבור שלנו כעם לארץ ישראל, בטבעה ובנופיה ובתרבויות השונות החיות בה וכן ובישיבה שלנו בה כעם חופשי לאחר שנים רבות כעם ללא מדינה.

גאוי 7

New member
זה בהחלט הכיוון

ממש לא חשבתי לרגע על המחזת מלחמת העצמאות ... :)

eri8

New member
בספר "מקום משלו" של מיכל מעוז לוי

מומלץ בכל מקרה להעברת ימי הזכרון+יום העצמאות. מתאים (לדעתי) כמעט לכל גיל, אני סיפרתי החל מגיל 3.
ומוזכר בו בצורה עדינה (יש שיאמרו קצת מגמתית):
"וכך, האיש, שפעם לא היה לו מקום משלו
- לא ויתר על המקום שלו, והתאמץ מאד לשמור עליו:
כשהשכנים שלו ניסו לגרשו או לשרוף את ביתו- הוא יצא להגן ולהילחם עליו.
כדי להיות בטוח בביתו- לפעמים הוא גם גרש אחרים, או אסר אותם ושרף את בתיהם.
הוא בכה על בנו שנפל בקרב, זכר את ילדיו שנהרגו במקומות אחרים –
בלא קרב ולפעמים גם בלי שיכלו להתגונן.
הוא גבר על אויביו
- אבל, שנא את המלחמה,
- ותמיד חלם על שלום."
אפשר למצוא את הטקסט באינטרנט, אבל בלי האיורים המקסימים של עפרה גורן, הוא מאבד המון.

למעלה