מה דעתכן?? התייעצות.

מה דעתכן?? התייעצות.

ביתי בת 3.5 חודשים, חזרתי לעבודה לפני שבועיים ומאז היא נמצאת במשפחתון קטן של 5 תינוקות עם מטפלת אחת בעלת ניסיון ובפיקוח של יחידת הגיל הרך של השכונה. קיבלתי הנחה של 20 אחוז ובסוף יצא = 1200 ש"ח - כל יום מ- 7:30 - 16:00 , שישי כן שישי לא. זה אחד המחירים הנמוכים שקיבלתי, הכי קרוב אליי הביתה (אין לי רכב וחשוב בחורף שזה יהיה קרוב), מטפלת נחמדה וקבוצה קטנה... אבא של הקטנה נזכר עכשיו, שבועיים + אחרי שחזרתי לעבודה שצריך למצוא לה משפחתון (גאון!!!) אז הוא עשה את הסקר שלו ומצא שנעמ"ת זה הכי זול. ברור שנעמ"ת זה הכי זול יוצא בערך 700 ש"ח , אני ידעתי את זה אבל לא מתאים לי לשים את הפיצפונת במעון עם 20 תינוקות ורעש אינוספי ומחלות.. אני מוכנה לעבוד כל הלילות אם צריך (וצריך כי המצב הכלכלי לא משהו) כדי לשים אותה במקום קטן ומשפחתי ובעיקר בשביל השקט הנפשי שלי ולא "לזרוק" אותה (ככה זה מרגיש לי) בקבוצה כל כך גדולה שלא יתייחסו אליה. אני טועה? אני צודקת? אני מגזימה? אני היסטרית? אני אמא מסורה? אני פועלת לפי האינסטינקטים שלי? מה הכי טוב בשביל הקטנה שלי? יש לי עזרה ותמיכה מהמשפחה שלי אבל זה ממש לא מספיק, לשמחתי קיבלתי אישור על השלמת הכנסה מביטוח לאומי וגם אישור על סיוע בשכר דירה מבנק טפחות... אני יודעת להסתדר ומוכנה לעשות ה - כ - ו - ל בשביל הילדה שלי.

a44

New member
תשאירי! תשאירי! תשאירי!

אם את מסוגלת לשלם, אפילו בקושי... זה שווה! אין מה להשוות בין 5 ילדים במשפחתון לבין מעון נעמת של 20 ילדים...

Bavmorda

New member
מה שחבל זה שלא תמיד גברים

יודעים להסתכל על כל התמונה, וסביר להניח שהוא רואה יותר את ההוצאה מאשר את התמורה עבורה. אפילו אם קשה כלכלית, כל עוד יש לך תמיכה פיזית וכספית (
), ברור שעדיף להשאיר את הנסיכה שלך במסגרת קטנה עם אקסטרא תשומת
, חום ואהבה. נעמ"ת אולי תתאים לאנשים עם פחות אמצעים מאשר לך.
בהצלחה, BAV.

תראו תגובה של מישהי בפורום האחר

כתבת הודעה דומה בפורום של הורים לתינוקות ומישהי שם כתבה לי ככה וזה מבלבל. מה את אומרת? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=747&msgid=65754276

אגב עקצתי אותו

שלחתי לו sms ואמרתי שאני מרגישה שהכסף יותר חשוב לו מהקטנה ושזה מפריע לי. הוא לא ענה יותר... יריתי ישר במטרה כנראה וזה מוציא אותו משלוותו כנראה... כנראה שכל היום הוא הסתובב בין משפחתונים של נעמ"ת (קודם הוא פרש בפניי את כל הממצאים שלו) ואסף מידע וחוויות ואז אני אומרת לו חד משמעית מבלי לדון על זה בכלל, שאני, למעון של 20 תינוקות לא אשים את הילדה שלי... מסכן. או שלא, שיתאמץ קצת.. שירגיש מה זה.. אני הרי עשיתי חריש בכל האיזור שלי עד שמצאתי את המשפחתון הזה שהיא נמצאת בו עכשיו.

Bavmorda

New member
יודעת מה סומסומיה....

במחשבה שניה.... יש משהו בקטע של אישה אחת על מספר תינוקות. וזה לא בקטע של היחס המספרי, אלא בקטע הטכני. ומה קורה כשהיא ניגשת לשירותים
ומה קורה כשהיא מסובבת לרגע את הגב לייתר התינוקות
הכל יכול לקרות
הנחה זה מאד נחמד ומזמין, אבל השילוב המספרי של מטפלת אחת על חמישה תינוקות.... מה אני אגיד לך... נשמע ככה-ככה. לעומת זה גם צוות על 20 נראהלי מוגזם. האם ראית את המעון בעצמך
ניגשת לשוחח עם הצוות שם
גשי לראות. אין כמו מראה עיניים והתרשמות אישית, גם אם אין לך עניין להעביר אותה. ככה תוכלי לשלול את המקום, בלי שומקשר לעלויות ומרחקים. ערב טוב
, BAV.

m i c h a l i

New member
מקווה שאכן תלכי לבדוק

ולו כדי למנוע ויכוחים מיותרים עם האבא. חשוב מאד לטובת הילדה שהקשר ביניכם יהיה אמין,בוגר ומתחשב.
בנוגע למעון או משפחתון, אם הסכום מהווה כאן טריגר ואת יכולה לעמוד בו אז אני ממליצה על המשפחתון. בתי היתה עם מטפלת אישית עד גיל שנה ולאחר מכן בגן פרטי עד גיל חמש (גם כשהמצב הכלכלי שלי היה רע) . ההחלטה שלי התבססה על "מה שטוב לילדה" מאז ועד היום וגם בעתיד. אני חושבת שחינוך טוב שווה גם מחיר יקר לעיתים. (ומחר סיפור קטן על החלטה שגויה שקיבלתי וההתמודדות איתה
)

מרגנית2

New member
אנחנו במעון נעמת ומאד מרוצים

הפצפון כל כך אוהב לבוא לשם שזה שווה הכל. יש שם 19 תינוקות בערך באותו גיל ואותה רמת התפתחות. 4 מטפלות עובדות שם. תמיד תמיד יש מישהי שמשגיחה. הילד חוזר נקי ומסודר. אוכל יפה. יש ארבע ארוחות בערך. מקפידים לתת לו מה שביקשתי. הוא כל כך התפתח מאז שהוא שם. יש כל יום פעילויות. המטפלות יושבות ומציירות איתם ומשחקות. ובעיקר הן מאד חמות ויודעות את מלאכתן. הוא נפרד ממני בחיוך בבוקר ורץ לשחק. מאד ממליצה. אגב השנה הוסיפו תקן למטפלת נוספת. דברים זזים גם בנעמת.

תשובה לאמא../images/Emo20.gif

אני עונה לך ממקום של גננת ואחרי 20 שנות ניסיון בעבודה עם הגיל הרך: קודם כל, את ממש לא היסטרית את בסך הכל רוצה את הכי טוב לילדה וזה הכי טבעי בעולם. ולעניין הקטנטונת, אין ספק שבמקום אינטימי היא גם תקבל יותר אהבה וגם ההתמודדות שלה תהיה קלה הרבה יותר. עובדתית, ילדים עד גיל 3 אינם יוצרים אינטראקציה עם יותר מילד אחד או שניים. קוגנטיבית ורגשית הם אינם מסוגלים להכיל התמודדויות כמו: דחיית סיפוקים, שמירה על טריטוריה וכו'. כשאומרים לילד בן שנתיים "תחכה בסבלנות" צריך רק לזכור שבשלב ההתפתחותי שבו הוא נמצא סבלנות בכלל אינה קיימת ומבחינתו הוא מרכז העולם (וטוב שכך). יש לאפרוח שלך המון שנים ללמוד על פשרות, ויתורים וסבלנות כרגע היא זקוקה בעיקר למענה מיידי לצרכים שלה. הילדים שלי, לדוגמא, היו המון על הידיים שלי ואמא שלי היתה מזדעדעת בהתחלה "אל תעשי את זה, היא תתרגל להיות על הידיים" יום אחד סיימתי את הפרשה כשאמרתי לאמא המתוקה שלי "אמאל'ה, אני עוד לא ראיתי ילד מתגייס עם מוצץ או מישהי עומדת מתחת לחופה על הידיים של אמא שלה" לכל דבר הזמן שלו ומנקודת מבט של מי שראתה פעוטות וילדים בקבוצות קטנות וגדולות (עבדתי גם בעיר וגם בקיבוץ) אני יכולה לומר לך בבטחון - אין כמו אינטימיות לילדים בגיל הרך. בהצלחה אמאל'ה

בדקתי בנעמת

באותו מקום שאביה של ביתי היה אתמול וראיתי בעיניים שלי את התנאים שמציעים שם.. אז נכון... יש שם הפרדה יחסית בין הגדולים (3-4) לקטנים (0.5 - 2) ושיש שם 2 מטפלות על 13 תינוקות, אבל נחרדתי מהמחשבה אפילו להניח את הנסיכה שלי במקום כזה. היו שם כמה תינוקות בני 6-7 חודשים והמטפלת פשוט הניחה להם בקבוק בפה תוך כדי שהם שוכבים בלול הפיצפון שלהם כמו כלוב (בערך חצי מגודל של לול רגיל) וזהו.. הם אוכלים לבד, זה יפה שמלמדים אותם עצמאות בגיל כה צעיר אבל אני לא מאמינה בזה כל כך, תינוק זקוק לחיק אימו, אז נכון שאני כבר לא מניקה וחזרתי לעבודה אבל חיק זה חיק!!! ואהבה, לא יודעת כמה הן מצליחות להעניק לכל אחד ואחת כשיש 13 (עם פוטנציאל לעוד) שתמיד צריך להאכיל מישהו או לחתל מישהו או לטפל באלה שכבר זוחלים והולכים... לא בשביל הזעטוטה שלי. אני משאירה אותה אצל המטפלת שלה במשפחתון הקטן והחמים. נקודה.

למעלה