מה דעתכם

ליזביי

New member
מה דעתכם

בעוד שנים רבות, אחרי שכבר כל הסדרה תגמר. והיה כי רולינג תכתוב עוד ספר, אבל משהו שונה לחלוטין. עכשו, רוב הסיכויים שכולם ירוצו לקרוא את זה, מן-הסתם יהיה גם מי שיאמר כי זה "לא כמו הארי-פוטר" וכולו. האם נדמה לכם, סתם לפי האינטואיצה, שמעכשו כל דבר שהיא תוציא יסחוף אחריו רבבות על רבבות של אנשים, בכל הגילאים, בהיסטריה כזו? האם זה בכלל אפשרי שרולינג תוציא ספר שלא יהיה בראש מצעד-הפזמונים? קצת קשה לי להאמין. לדעתכן ודעתכם האם זה לא קצת מפריע לסופרות אשר יודעת מראש כי לא משנה מה, יקראו את זה מיליונים?

היא לא תיהיה הראשונה

אם (כמו שסביר להניח שיקרה) רולינג לא תצליח לשחזר את ההצלחה של ספר הביכורים שלה, היא בהחלט לא תיהיה הראשונה. זה כבר קרה, לא פעם ולא פעמים, לסופרים, במאים, שחקנים, מוזיקאים. הופעת בכורה מדהימה לא בהרכח מבטיחה קריירה ארוכה. אומנם, מקומה של רולינג בספרי ההיסטוריה של הספרות הפופולרית מובטח, אבל זה לא בהרכח אומר שהספרים הבאים של יצליחו באותה מידה, או יצליחו בכלל. יותר מזה, קשה לי מאוד להאמין שמשהו שהיא תכתוב בעתיד יתקרב להצלחה המסחרית של הארי פוטר.

האינטואציה

שלי אומרת, שאחרי שהארי פוטר ייגמר, אם היא תכתוב עוד ספר כולם יקראו אותו, אבל הוא לא יהיה טוב. זה מן תחושה של מה שיקרה מנסיונות קודמים כאלה, של דברים שהיו הברקה והיו מעולים, ואח"כ כל מה שבא אחריהם היה גרוע. אבל כשחושבים על זה, זאת רולינג וכנראה שהיא תצליח לכתוב משהו נחמד (אם היא תכתוב בכלל עוד משהו אחרי הארי פוטר.
).

Guid

New member
גם אני חושב ככה.

רולינג נמצאת בשורה הראשונה של הסופרים הכי טובים, אבל זה לא מבטיח שהספר הבא יהיה טוב...

אני חושבת שזו המטרה של סופרים

שמליונים יקראו אותם. זרים. אחרת הם היו כותבים למגירה. נשאר רק הצל של הארי פוטר. אני חושבת שמהסיבה הזו היא תכתוב את הדבר הכי רחוק מספר ילדים בעולם. שום נשיקות מבוישות מתחת לדבקון. שום דיבורים על אהבה ושרביטים. אולי היא תכתוב ספר מלחמה. ספר הכי מוגלגי בעולם. אולי היא תדע לצחוק על עצמה. אבל אין לי מושג, האמת

לא משנה מה .. ישוו הכל ל"הארי פוטר" ..

אני בכלל בעד שהיא תקח לעצמה כיוון אחר בכתיבה, שבכלל לא יהיה מה להשוות, כמו שאחת כאן כתבה .. ספר מלחמה או משהו .. אני לא חושבת שהיא לא תמישך להצליח, כי בהארי פוטר זה לא יצא בפוקס .. רולינג היא סופרת,וסופרת טובה . והיא הוכיחה את עצמה,ואת היצירתיות שלה .. אם היא עשתה את זה,היא כבר הוכיחה שיש בה את זה . אם יפסיקו להשוות הכל ל"הארי פוטר" וייתיחסו לרולינג הסופרת כשלעצמה, אני בטוחה שיגיעו לאותה מסקנה .. היא פשוט טובה בזה

אני מניחה שאחרי הפרסום הארוך והמתמשך שלה

עם ספרי הארי פוטר, ימשיכו לרוץ ולקרוא את ספריה (אם וכשיצאו עוד כאלו.) כפי שאמרה פה "יוצרת עננים" (שדווקא את ההודעה שלה פתחתי במקרה
), יכול להיות שהיא באמת תבחר נושא רחוק ממה שעבדה עליו עד היום, כדי ללמוד ולהתנסות עוד כסופרת. הצלחה ופופולריות הם לא בהכרח דבר רע, ולכל דבר שתבחר לכתוב, בסופו של דבר יהיה הקהל שלו מכיוון שילדים\צעירים ימצאו את עצמם בז'אנר מסויים ומבוגרים בז'אנר אחר ואף בין המבוגרים והצעירים עצמם יש לכל אחד את ההעדפות שלו.

LiRs Lullaby

New member
אני ממש לא חושבת שמיליונים יקראו

את הספר הבא. זה שרשום עליו השם שלה הוא לא בהכרח ערובה לכך שייקנו אותו, וממש לא נראה לי שזה מה שיפריע לה. אם כבר, יפריע לה בטח אם ישוו את הספרים הבאים שלה להארי פוטר, במקום לדבר על הספרים עצמם. ולא הבנתי את הסרקזם - מה זאת אומרת האם זה אפשרי שהיא תוציא ספר שלא יסחוף אחריו רבבות של אנשים? ברור שכן. לא נראה לי שהרבה אנשים קנו, למשל, את הספרים שהיו חסרי עלילה - אלה על הקווידיץ' או על החיות המופלאות. הם בטח מכרו הרבה יחסית, אבל זה לא ממש משהו שאנשים מרגישים שהם חייבים לקנות, כי הם חלק מהעלילה. ובאשר למה שהיא הולכת להוציא בעתיד - היא אמרה באיזה ראיון שהספר הבא יהיה שלה יהיה לילדים, אבל שיהיה ממש לילדים, נניח, עד גיל 8 או משו כזה... ממש לא בסגנון הארי פוטר, ככה שלא נראה לי שאנשים בגילאי 10+ יילכו וייקנו את זה, רק בגלל ש"שיואו, רולינג הוציאה ספר, אני חייב לקרוא את זה, אולי זה הארי פוטר2".

ליזביי

New member
קודם כל תודה על התגובה

דבר נוסף: לא התכוונתי להישמע סרקסטי ואסביר את עצמי. לא צריך להרחיק עד רולינג כדי לראות את אותה הסיחפות. נקח לדוגמה מישהו מקומי. עמוס עוז אשר שומו מוכר בעיקר בארץ. אני בספק אם יש יותר מידי סולבקים שקראו כל דבר שלו בשקיקה, שלא לדבר על פורום סלובקי לכבודו. בואי נסכים שמדובר בכוכב מקומי, פחות או יותר. לפני כמה שנים, לאחר שאוטוביוגרפיה שהוא פרסם, זכתה לכל התשואות האפשריות, עמוס עוז הוציא ספר פנטזיה לבני-נוער. ואף-על-פי-כן, הספר כבש, על השבוע הראשון, את פסגת רבי-המכר. יש לשער כי גם אנשים אשר אינם רגילים בקריאת ספרי פנטזיה לבני- הנעורים רכשו את הספר. מה היה גורלו של ספר זה אילו היה נכתב על-ידי אדם אלמוני? האם גם אז, החוקרים הספרות הידועים ביותר שלנו, היו מגלים בו עשרות משמעויות נסתרות אשר מציבות את הספר הזה בשורה אחת עם גדולי הסופרים העלומיים בתחום? התשובה היא לא. (תקני אותי אם אני טועה) אותו דבר עשוי להתרחש גם אצל רולינג אבל במימדים גדולים הרבה יותר. את לא חושבת?

אני חושב ש..

דבר ראשון - את ההצלחה היא כבר כבשה, עכשיו היא תוכל לקחת כמה חודשים הפסקה , אפילו כמה שנים הפסקה מהלחץ של המעריצים והלחץ של הוצאת האור ולגבש לעצמה הפעם השראה שתביא משהו איכותי יותר , טוב יותר , קרוב יותר לליבה. דבר שני - אין זה אומר שאם היא זכתה פעם אחת בהצלחה , שהיא לא תזכה בה שוב. אם היא באמת תיקח את הזמן ותיתן למוזה לעשות את שלה ולהביא לה את הרעיון ולא תאלץ את עצמה לרשום אז אני חושב שהעתיד של רולינג וורוד יותר מה-הווה. הרי כל אמן/ סופר/ יוצר יכול להגיד הרבה דברים, אבל היא אף פעם לא תוכל להכחיש את העובדה שאין לה יותר מה להוכיח ! תמיד יש לאן להגיע, ותמיד יש מה להוכיח ! והפעם יש לה ציפיות גבוהות . אני חושב שמבחינה מסחרית זה קצת קשה יהיה להגיע למספרים של הארי פוטר. אבל מבחינה אומנותית וספרותית - היא יכולה לרשום את היצירה הבאה שלה ובזכותה בלבד (ובלי הארי פוטר) להביא למדף שלה איזה פרס נובל. וזה כבוד ענק .

דווקא בגלל שהארי פוטר נחשב ליצירת מופת

כלל עולמית, ברור שיהיה לה מאד מאד קשה להתעלות על זה. האמת, שכמו שאני מכירה את רולינג, אני נוטה לחשוב שאם וכאשר היא תוציא ספר חדש, יש סיכויים טובים שהיא תשתמש בטריק הישן והטוב של לכתוב תחת שם בדוי, רק כדי לקבל ביקורות אובייקטיביות. ובכן, נחיה ונראה.

צלליות

New member
לפי האינטואיציה שלי..

היא תפתיע את כולנו ותכתוב ספר המשך להארי פוטר-משהו אחרי הבצפר והוא בכלל לא יצליח להרוג את וולדמורט (ולהפך) בספר השביעי.. או שזה לא אינטואיציה אלא תקווה..!!

תקוות-שווא. XD

היא אמרה שלא יהיה כזה, אלא רק אינציקלופדיה של עולם הקוסמים. וזה גם זה בסימן של |אולי|.

למעלה