מה דעתכם?..

gggssshhh

New member
מה דעתכם?..

כל הנושא הזה של חלומות צלולים - זה לא הורס את החלימה? כי... החלומות הלא צלולים יכולים להגיד לנו הרבה על הנפש שלנו - מה אנחנו מרגישים לגבי נושאים מסוימים, מה אנחנו חושבים על אנשים, איך התת מודע מתמודד עם מה שעבר עלינו היום, וכו'.. בגלל זה אני ממש אוהבת את הרעיון של לרשום את החלומות - לזכור אותם.. ככה יש לנו המון מידע על עצמנו... אבל ברגע שהופכים אותם לצלולים, אנחנו כבר מחליטים מה יהיה בחלום, אנחנו שולטים בתת מודע, אנחנו כאילו לא נותנים לו ביטוי..... מה אתם חושבים על זה??..

Esho

New member
זה טיפה נכון.

כמו כן זה ידוע שבלילה אנשים חולמים המון חלומות כלומר, חלום צלול אחד לא צריך להפריע לביטוי של המוח. חוץ מהנ"ל, לדעתי חלום צלול זה לא אומר שאנחנו "שולטים בתת מודע" זאת אומרת, מה שאנחנו מחליטים לעשות בחלום (קשה להסביר את זה) זה מה שהמוח, תת מודע (כלומר אנחנו כי מוח זה אנחנו בעצם) רוצה שיהיה. אז בעצם, התת-מודע כן מבטא את עצמו כי זה מה שאנחנו רוצים לעשות אבל לא מודעים לזה. כל מה שאנחנו מחליטים לעשות בחלום צלול זה גם בד"כ הדרך של התת-מודע להראות את זה שאנחנו כל הזמן חושבים על מה לעשות בחלום במשך היום. אולי חלום צלול זה פשוט חלום שמראה את ההתעסקות שלנו בעניין הזה? חלום צלול זה ממש פילוסופיה שחושבים על זה ככה. אמ... בכל מקרה זאת דעתי. אה ולא נראה לי שזה הורס את החלימה.

gggssshhh

New member
כן..

באמת אנחנו חולמים עוד המון חלומות חוץ מהחלומות הצלולים.. ככה שזה לא נורא. וגם מה שאמרת על זה שהתת מודע בעצם כן מתבטא, יש בזה משהו. תודה!

HellgY

New member
גם אני חשבתי על זה

גם אני חשבתי שחלומות צלולים מפירים את מנוחת הלילה... בחלומות הצלולים הצלולים שהיו לי, אני לא ממש החלטתי מה לעשות, אני כן, אבל זה בחיים לא יצא הדברים שתכננתי לעשות, חוץ מהחלק שאנחנו שולטים בו בחלום, יש גם את התאפורה, את הדמויות האחרות וכו'... ככה שהתת מודע עדיין מקבל ביטוי, אני לא חושב שיש בנאדם שמסוגל לעצב את החלום שלו לגמרי לפי איך שהוא רוצה, וגם אם כן, לחלום חלום צלול, זה לא כמו לשלוט על בובה עם חוטים, תמיד יהיו אלמנטים שמחוץ לשליטתנו. אני כן חושב, שלהיות מודעים לחלום זה למנוע מהמוח שלנו מנוחה, תחשבו על זה: במקום להיות שקוע בעצמך, לא לחשוב, ופשוט לזרום עם החלום, אנחנו מנסים להעיף מכוניות באוויר, וליצור כדורי אנרגיה, זה חייב לדרוש מאמץ מהמח. הדבר המוזר זה שברוב המקרים, כשהתעוררתי מחצלול הרגשתי רענן לגמרי!

Esho

New member
זה לא באמת מונע מנוחה

זה שכאשר אנחנו מודעים אנחנו עושים כל מיני שטויות זה לא אומר שהמוח לא נח. כלומר, חלום צלול זה חלק מחלימה ובזמן חלימה אנחנו ישנים וכשאר אנחנו ישנים המוח נח. ונגיד שזה כן היה דורש מאמץ מהמוח אז כמו שאמרתי מקודם זה רק חלום אחד זאת אומרת, אם למשל היה לנו חלום צלול באורך חצי שעה (זמן אמיתי) שזה חלום מאוד ארוך, וכל החצי שעה האלו היו צלולים ובזמן הזה היינו עושים דברים, אז עדיין יש את 6, 7, 8 אפילו 10 שעות של מנוחה וחלימה רגילה.

Bluescale

New member
שלום וסליחה על האיחור

בתגובה. אני חייב להפריך מספר תיאוריות אשר הוצגו כאן לגבי המנוחה של המח ודרך פעולתו. אנחנו כאנשים ישנים וחולמים מסוגליםלראות חלום,לא לזוז ולנוח בעזרת נוזל כימי אשר נמצא ומופרש במוחינו שנקרא סרטונין - זה גם החומר אשר מרגיע את הגוף ואת הנפש. כל עוד חומר זה נספח במוח אנחנו בעצם במצב של רגיעה, שיתוק שינה ובמצב השינה בשלבי ה REM - גם חלימה. נכון, זה משתמע כי אם אנחנו כחולמים צלולים "מתעוררים" בחלום ומודעים לפעילות שלנו בתוך החלום עצמו, אז אנחנו "מפריעים" ל"מנוחת" המוח ברם, אם באמת הינו מפריעים למנוחה הזושל המוח הרי שהינו מתעוררים כי הנוזל לא היה נספח במוח; מכאן יצא שאנחנו לא מפריעים למנוחת המוח בלילה ואומר מעבר שכאשר אני חווה חלום צלול אני מרגיש רענן יותר מאשר אם אני לא חולם חלום צלול. המנוחה העיקרית לגוף מתבצעת בשנת הNREM בשעות הראשונות של הלילה - כאן אנו לא חווים חלמות אלא פראגמנטים של הזיות (חלום של מספר שניות). אם המוח מקבל מסרים ומציג תמונות לעצמו בשליפה מזיכרון ומהתת-מודע הוא לא נח יותר מאשר הוא עושה זאת במודעות. מקווה שהארתי עיניים, פבל :)

gggssshhh

New member
אבל בכל זאת

כמו שהיה כתוב באתר של החלומות הצלולים - אם נראה סרט אימה, זה עלול לגרום לנו בלילה שלאחר מכן סיוטים, כלומר- הדברים שאנחנו רואים בסרט נכנסים לנו לחלום, כי אנחנו חושבים עליהם, אנחנו מכניסים אותם לתת מודע שלנו. ככה גם בדיקות המציאות - אם עושים בדיקות מציאות בזמן שאנחנו ערים, אנחנו מכניסים אותן לתת מודע שלנו, ובגלל זה אנחנו נבצע בדיקות מציאות גם בלילה - כלומר, התת מודע באמת מתבטא! שלא לדבר על העובדה שאנחנו חולמים עוד המון חלומות שהם לא צלולים ואנחנו אפילו לא זוכרים אותם.. חחח עניתי לעצמי.. ותודה גם לזה שמתחתיי, הוא צודק.

MetalSinagouge

New member
הדואליות מטעה.

נכון "שיש" מודע ותת מודע, אבל לא באמת "יש" אותו, כמו איזה גלגל רזרבי למודעות במצב חומרי. זה פשוט מצב תודעה מתחלף, אחד ממיני רבים (כמו גם ריכוז, התרגעות וכו'). לכן בוודאי שיש גם מודע שמעורב בפעילות עם התת מודע, אחרת אני בספק אם היינו זוכרים חלומות בכלל. אם הדברים היו חדי משמעות, לא היה טווח של תדירות גלי מוח, פשוט הייתה תדירות מאוד נקודתית שבה המוח נכנס לתטא, למשל.

למעלה