מה דעתכם?

סוריאל

New member
להיפך, אני חושב

לא מחפשים קופות שרציםפ כדי למנות את נושאיהן לפרנסים. לעומת זאת, אם מועמד לפרנסות לא מציג אפילו בדל רבב, מפנים אותו בנימוס לדלת היציאה. מי יודע, הוא עוד עלול חס ושלום לחשוב שהוא שווה משהו. אם ניחס למאמר יותר ציניות ממה שמקובל לייחס לחז"לינו, הרי שר' יוצדק הנ"ל אינו מצייר מצב רצוי אלא מצב ראוי: בפועל, לא מצינו אף פרנס ציבורי שאין קופה של שרצים תולה לו מאחוריו. אז אתם מתפלאים ששאול ושות' לא שרדו? מה כבר אפשרלצפות מיפי נפש כאלה. מה כבר ביקשו מהם, להכרית את זרע עמלק בלי להשאיר לו נין ונכד? כל כך קשה?

מי שיש לו קופה של שרצים

חייב להוכיח את עצמו תמידית, ולא יכול לתפוס תחת. |הרמה
להנחתה| אני מסכימה איתכם שנשיאתנו הבאה צריכה להיות ללא רבב. אם לא מוצאים כזאת- לבטל את מוסד הנשיאות.

איש אחת

New member
תודה לשניכם

רק מה, במציאות של היום זה לא עובד כך. מתן תפקיד בכיר למי שסרח, יוצר מסר שזה לגמרי בסדר לעבור על החוק או על נורמות מקובלות.

אלי ו.

New member
חשש ממנהיג אבסולוטי

ראשית יש לציין שבימינו הביטוי "קופה של שרצים" מרמז לשחיתויות אבל רש"י מפרש אותו ספציפית כפגם ביוחסין. בכל מקרה הפרשנות של "תרנגולת ערומה" נראה נכון. כשממנים פרנס/מלך על הציבור מעונינים שהוא לא יהיה שליט אבסולוטי, כזה שהייחוס שלו הוא ללא פגם. רוצים פרנס שהציבור יכול להעמיד אותו במקום ולהגביל את כוחו.

אבל באמת לרוב גיבורי התנ"ך

יש איזו קופת שרצים (בכוונה של ימינו) קטנה או גדולה, ואפילו ככל שהדמות יותר דגולה השערוריה יותר גדולה. ולמה המרכאות, "אלי ו."?

אלי ו.

New member
למה המרכאות? מומחים ../images/Emo124.gif

אני לא יודע, נדמה לי שפעם למדתי שככה צריך אבל אני לא יכול להסביר ואולי אני טועה. מצאתי את זה http://learn.snunit.k12.il/snunit/lashon/upload/lexicon/quotation.html אבל אני לא בטוח שניק הוא כמו שם פרטי של מוסד או שהוא יותר כמו סתם שם שאינו זקוק למרכאות. ואת צודקת, לרוב גיבורי התנ"ך יש קופה של שרצים, אבל בהקשר הזה קשה לטעון שלדוד היתה קופה של שרצים בזמן שנמשח למלך ולכן בקונטקסט של הגמרא הזו הפירוש של רש"י "קופה של שרצים"= יוחסין, הגיוני.

יוסי ר1

Active member
סוסים מיוזנים?

"חסיד טעה ונכנס לחדר משכבו של הרבי. נבהל ונרתע לאחוריו: גדולים מעשי אלוהינו! הינה מיטתו שלו - מלאכים שיעשעו עליה והנה מיטתה שלה - סוסים מיוזנים, רחמנא ליצלן, הילכו בה..." (דרויאנוב אי שם)

eliUSA

New member
זאת בכלל תיבת פנדורה

כי מרגע שנפתחה והשרצים יצאו אז מזוז החליט ללכת על כל הקופה

גנגי

New member
גם לדעתי זה לא רלוונטי.

ודי נמאס לי מהצדקנות הציבורית. אפשר לחשוב!

גנגי

New member
העם הצדקן רוצה נשיאה צדיקה

כדי שיוכל להתבכיין אחרי לכתה "אמנו, זכרונה לברכה, הייתה צדקת גמורה".

אלי ו.

New member
דברתי עם העם

והעם סיפר לי שהוא בכלל לא רוצה נשיא. העם (טיפוס נחמד ועממי, ממש לא סנוב כמו שחושבים) אמר לי שאם כבר נשיא עדיף אחד כזה שאינו פוליטיקאי או מזוהה פוליטית.

למעלה