מה דעתכם?

מוגג

New member
ולמה אתה משתף עם זה פעולה?

כוונתי לשמועות הזדוניות.

איך הולך המדרש ההוא ../images/Emo141.gif

על זה שאין ממנים פרנס על הציבור אלא אם קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו ? וברצינות, היות שהנשיאה אמורה להיות מקובלת על רובו הגדול של הציבור (בניגוד לראש הממשלה ואולי גם לשופטי בית המשפט העליון), נראה לי שזה כן פוסל אותה. לא כאדם, כנשיאה.

איש אחת

New member
זו גם דעתי

העבר ה"אפל" הזה לא הופך אותה לאדם שלילי, כעמדת כותבי המאמר, אבל כן פוסל אותה מלשמש כנשיאה.נשיא/ה אמורים לעמוד למבחן נורמות מחמיר.

אלי ו.

New member
הזכרת לי סיפור רכילותי אחר

(שאולי אתה מרמז עליו) לא מזמן קיבלתי את ספר הרכילות המשפטי "העליונים" (נעמי לויצקי) השופט תאודור אור היה מועמד ראוי לביהמ"ש העליון אבל מינוייו נדחה במשך שנים מכיון שחי עם אישה שלא היתה אשתו באותו זמן. (מאוחר יותר התגרש והיא הפכה לאשתו השניה) מי שהתנגדה למנוי שלו היתה השופטת מרים בן פורת. בספר, מספרת לויצקי, שהפרקליט אמנון גולדנברג ניסה לשכנע את מרים בן פורת להסיר את התנגדותה. כאן ראוי לצטט את לויצקי: בן פורת הקשיבה קשב רב ואחר כך גחנה קדימה, כדרכה, השעינה מרפקה על השולחן, כיווצה היטב את שפתיה, ובסבר עגום אמרה:"אמנון, אתה כנראה לא מבין, הוא הרי שוכב איתה". ובלי קשר, האם השאלה בכלל רלבנטית לקולט אביטל? האם מישהו באמת חושב שיש לה סיכוי להבחר?

יש בכלל קריטריונים?

האם זה לא בסופו של דבר סחר-מכר של רווחים פוליטיים של המפלגות הנודעות בדבר? אני בעד מועמד בלתי מפלגתי יותר בריא לכולנו

טופז2

New member
אלי, האם נעמי לויצקי נמנית

על חוגי השמאל? למה אני שואלת? מכיון שמרגישה שאם איש מחוגי הימין היה מפרסם ספר שכזה ידי היועץ המשפטי היו מלאות עבודה מתביעות שהיו מוגשות כנגד ביזיון בית המשפט. אמנם אני שמעתי רק באופן כללי על תוכן הספר מחבר קרוב, אבל המחשבות שחלפו בי היו, שעל אף שהם בני אדם בסופו של דבר, עברה בי דאגה מי הם העומדים בראש המשפט בישראל ומי הם הקובעים גורלם של אנשים (וג ם המחליטים בדבר צביונה של מדינת היהודים).

בזיון בית המשפט:

לפי החוק יכול להיות רק אחד משני דסרים: א. התנהגות לא נאותה באולם הדיונים בעת דיון ( לקלל או להרביץ לשופט או לאדם אחר הנוכח באולם) ב. לא לקיים צווים/החלטות /הוראות של השופט הנוגעות למשפט. פירסום ביקורת על פס"ד או רכילויות אישיות על שופט אינם יכולים להחשב בזיון ביהמ"ש , אם כי כפופים לדיני הוצאת לשון הרע.

טופז2

New member
אזרח פשוט

אשר יכנה למשל בכינויים נשיא בית משפט, מה יעלה בגורלו? קרא או שמע יותר על תוכן הספר = התיאורים והדוגמאות המתוארות בו.

טופז2

New member
נשמע שעיקרו

של הספר הוא ביזיון בית המשפט והשופטים המכהנים בו. התיאורים, הכינויים וההתבטאויות אלה כלפי אלה..ויחסי הגומלין ביניהם. וקצת גולשת - אני תוהה לגבי תהליכי המינוי של שופטים אצלנו, נחוץ מבחינה ציבורית חושבת, מתן יתר שקיפות לגבי אלו ולגבי אופיים ועמדותיהם העקרוניות של השופטים בנושאים עקרוניים, לא?

תסלחי לי אבל את ...טועה

את יכולה להתבטא כאוות נפשל נגד שופטים ובתי משפט, לגנות ולתקוף אותם, כל עוד זה לא לשון הרע, וזה לא יחשב בזיון בית המשפט. אם תעשי זאת בשעה שאת נשפטת, זה יהיה דבר אחר...

אלי ו.

New member
אני מסכים עם הנדרסון

קשה לטעון שהיא עוברת עבירה פלילית. בחלק מהמקרים אולי מישהו היה יכול לטעון שהיא חוטאת בלשון הרע. מבחינת דעות פוליטיות היא נראית לי בשמאל הליברלי, אבל בעיקר מעריצה גדולה של אהרון ברק והאקטיביזם השיפוטי. נראה שהיא לא מחבבת את בייניש גם כמשפטנית וגם אישית אבל מעריכה אותה בנושא שמירה על טוהר המידות. כפי שכתבתי, הספר הוא בעיקר רכילותי. צריך להיות מאוד תמים כדי להאמין שהשופטים אינם אנושיים והשיקולים שלהם הם רק שיקולים משפטיים טהורים. מה שכן, הוא נותן הצצה למקום שלעתים רחוקות יש לנו אפשרות לדעת מה באמת קורה שם ולכן, מעבר לרכילות, שאין לזלזל בה, יש לו ערך נוסף.

../images/Emo26.gif

אמר רב יהודה אמר שמואל: מפני מה לא נמשכה מלכות בית שאול? מפני שלא היה בו שום דופי. דאמר רבי יוחנן משום רבי שמעון בן יהוצדק: אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו, שאם תזוח דעתו עליו אומרין לו: חזור לאחוריך (יומא כב, ע"ב)

למעלה