מה דעתכם????

cpr pro

New member
מה דעתכם????

לתת ביפר כוננים למתנדבי נוער או כול מתנדב מדא אחר??? שכול אחד יקנה את הביפר שלו זה יכול רק לעזור יותר ביפרים=יותר כוננים=הקטנת זמן ההמתנה לעזרה רפואית=יותר סיכוים שהבו אדם יצא חי (שרשרת הישרדות) למה לא מה זה מפריע למדא עם אני קונה ביפר הם לא משלמים כלום נכון??? זה יכול רק לעזור

afiksambol

New member
ביפר כוננים

בגדול, רכישת המכשיר מחברת "ביפר" היא ההוצאה הקטנה יותר של מד"א (וחלק מן המכשירים מגיע בכלל מכספי תרומות). חברת "ביפר" מקבלת ממד"א סכום מסויים עבור כל הודעה הנשלחת לכל מנוי, כך שהודעה קבוצתית מחוייבת ע"פ מספר המינויים המקבלים אותה (וכאן בדיוק זה מתחיל להפריע למד"א).

זה נושא בעייתי מאודדדד

נתחיל מהכסף שאין יותר מדי ככה שיש אפילו כוננים רשומים שחסר להם ביפרים, ולגבי לתת ביפרים למתנדבי נוער... אז ככה דבר ראשון רוב מתנדבי הנוער אין להם איך להגיע לכתובת כמה מקרים כבר יש לך במרחק של חמש דקות הליכה? וחוץ מזה תחשוב שאתה בשיעור ופתאום אתה מקבל ביפר שהחתול של אולמרט נדרס וזה בעייתי מבחינת פרטיות של אנשים וסודיות רופאית. זה אחריות גדולה מדי שלא שווה למד"א לקחת. אני יודע שיש המון מתנדבי נוער שיכולים לטפל בחולה ברמה של מתנדב בוגר\כונן מד"א אבל יש גם כאלה שעדיף שלא יווצר מצב שיהיו עם חולה בלי השגחה של נהג.

cpr pro

New member
חצי ממה שאתה אומר זה חירטוטים

קודם כול שיעשו מבחן 2 וכשאני מטפל בחולה עם אמבולנס זה לא סודיות רפואית ושיתנו פתרון לא בחצי השני שבעולם כמו כונן רגיל אלה רק במיקרים של כמה רחובות...

חירטותים?

היה לי ביפר כשהייתי מתנדב נוער פעיל. אומנם זה לא היה כוננים אלא רק מוקד ארצי ומתנדבים. הביפרים היו תרומה למתנדבי נוער פעילים ומד"א לקח את הביפרים לעצמו בטענה שהחוזה עם התורם נגמר, מה שלא נכון אבל אני לא אכנס לזה כרגע בכל אופן כשהיה לי את מכשיר הביפר הפכתי עולמות כדי להפוך אותו לכוננים ומה שרשמתי למעלה זו הייתה התשובה של הגורמים הבכירים יותר. והמסקנה שהגעתי אליה בסופו של דבר שאם אין לך מישהו שיקמבן אותך זה פשוט בלתי אפשרי. אתה יכול לשלוח מכתבים ובקש מהאחראי כל מה שאתה רוצה... אבל בהצלחה בכל מקרה

EagleEye

New member
דעתי,

זה באמת נשמע מעניין, בייחוד למתנדבים באזורים צפופים כמו שלי - יש עשרות אלפי אנשים שגרים במרחק חמש דקות ממני וזה יכול לפשט מקרים בהם לפעמים האחראי מתקשר אליי לפלאפון ואומר לי שיש התעלפות בבי"ס או בסביבה, לא? בכל מקרה, אני חושב שצריך לבחון את הרעיון ולראות היכן הוא יהיה יעיל. בנוסף - כדאי שהמתנדבים שיקבלו אותו יעברו מבחן מסוים שיעיד על זה שיוכלו לעבוד לבד בשטח עד הגעת הצוות. חבל שזה רק רעיון - אני פסימי P:

shkedi87

New member
דעתי בעניין

שלום, אני רוצה להסב את תשומת לבך לכמה בעיות שיש עם הרעיון שלך: א. אני לא יודע עד כמה בדקת את הנושא אבל בתור אחד שיש לו ביפר פרטי אני יכול להגיד לך שזה עסק לא זול בלשון המעטה. מדובר בתשלום על רכישת המכשיר ולאחר מכן בתשלום חודשי קבוע. אני לא מכיר הרבה מתנדבים שיסכימו לשלם את הסכום הזה, אם אתה מעוניין זה כבר עניין שלך. ב. אחת הסיבות שמד"א לא מעוניינים לאשר צריבה של קבוצת כוננים על ביפר פרטי היא שברוב המקרים האדם שמחזיק בביפר אינו מצוייד בתיק אמבו/חמצן וציוד נוסף שיש לכונן. אתה חייב להסכים איתי שזה לא לעניין שיגיע למקרה אדם שמזדהה ככונן של מד"א בלי ציוד מתאים לטפל באירוע. ג. יכול להיות שאתה המתנדב המוכשר ביותר שמד"א ידע מאז ומעולם אבל עליך לזכור שעל כל אחד כמוך יש 10 מתנדבים שעוד לא מצליחים לקחת לחץ דם ולכן מד"א לא מעוניין שאותם אנשים יעבדו ללא פיקוח צמוד של סמכות בכירה מהם. כמו כן אני בטוח שלא תרצה שכל המתנדבים בתחנה ידעו אם אתה סובל מכאב באשכים.. מסכים איתי? (רק דוגמה, לא להתעצבן) ד. לרוב מתנדבי הנוער אין רכב זמין ובטח שלא בכל שעות היממה ולכן היכולת שלהם להגיב למקרה היא מצומצמת ביותר. ה. יתכן שהביטוח הסטנדרטי של מד"א לא מכסה נזקים שיכולים להיגרם למתנדב שחס וחלילה נפגע בעת תפקוד ככונן (בעת נסיעה למקרה וכו'). לסיכום אני לא חושב שיש מקום לחלק אישורי צריבה למתנדבי נוער בכמויות. יש בהחלט מקום לאשר צריבה של קבוצת כוננים למתנדבים אשר הוכיחו את עצמם, בעלי רכב צמוד וציוד כוננים. הפרוצדורה היא לפנות לאחראי מתנדבים שיפנה למנהל האזור שישלח בקשה לאישור צריבה למרכז מד"א. במידה ומרכז מד"א מאשר אתה חותם על מסמך שנותן להם אישור לנתק אותך בכל שלב בהתאם להחלטה שלהם ואחר כך הם שולחים אישור לביפר ואז אתה יכול לצרוב קבוצת כוננים.

עמיחי נ

New member
לי היה פתרון הרבה יותר טוב

היות וכל תשדורת הPOCSAG של הביפרים היא כמעט פרוצה לחלוטין אפשר לבנות מפענח אותות של הביפרים של מד"א שיהיה אפשר לחבר למחשב(יש לי כבר את כל הסרטוטים של המעגלים). אחרי שהמספר פוענח במחשב אפשר להשתמש בכמה אפשרויות: 1.לשלוח את ההודעות ע"י תוכנה(שקיימת) דרך האייסיקיו וישר לSMS של המתנדב(ואז זה חוסך לגרור ביפר). 2.שימוש בחיבור DATA לפרטנר\סלקום וכדו' שיאפשר משלוח של מאות הודעות במחיר זעום למדי...

למעלה