מה דעתכם?

עוגייה

New member
מה דעתכם?

בתיאוריה לגמרי- להשקיע מאוד, ברמה של 150, בשני תחומים בלבד, ובתחום הנוסף (החלש ביותר כמובן) לא לזלזל אבל להשקיע הרבה פחות שווה או שזה ממש טיפשי?

QAF Fan Block

New member
תלוי מה החלק החלש...

כי אם זה מילולי או כמותי אז זה יוצא די משמעותי
ואני לא חושבת שכדאי להזניח חלק אחד

אז?

אם זה קשה אז לא עושים? זה דפוק להשקיע רק ב2 נושאים ברמה של מצויינות (נגיד..), ואז להוציא רק 700, במקום להשקיע מעט עוד טיפה ולקבל 750+.. אם יש לך את הכוח התמדה (אינרציה?), ואת יכולה ללמוד כל נושא עד לרמה של 150, אז למה להסתפק רק ב-2?

בכמותי ובמילולי כדאי מאד להשקיע

כי יש להם משקל גבוה יותר. ובקשר לאנגלית, אם האנגלית שלך סבירה ומעלה, אין סיבה להשקיע בה את כמות המשאבים שמשקיעים בכמותי או במילולי, כי לימוד אנגלית הוא לא תרגול אינסופי של תרגילים אלא קריאה, וזו לא חייבת להיות חוויה לא נעימה שתפחית את המוטיבציה שלך, אלא להפך, בלי שום קשר לפסיכו', כדאי לשאוף לרכוש מיומנויות שפה. כן..כל זה בהנחה שלזה התכוונת, אבל אם למשל התכוונת להשקיע בשני פרקים אחרים, זאת תהיה טעות לדעתי, זה יהיה שקול ללמידה לא מושקעת של כל הנושאים.

דווקא אנגלית

זה מה שעושה את ההבדל לפעמים.. ושים לב שיש פה אנשים בפורום, 150 מילולי, 150 כמותי, 120 אנגלית.. ציון "רק" 715 או משו כזה.. ממש חבל לפי דעתי..

לא אמרתי שלא צריך להשקיע

להפך, התכוונתי להגיד שלימוד האנגלית שונה מלימוד שאר החומר, כי לתרגול יש פחות משמעות כמו שלקריאת טקסטים, שיכולים להיות מעניינים מאד, ואתה בעצם זה שקובע את הלמידה כך שהיא תתאים לך ותהיה מלאת עניין. יש אנשים שמפתחים רתיעה מזה, כמו שאני חשבתי אחרי שלא התעסקתי עם אנגלית למשך תקופה ארוכה. בדיוק כמו שאנחנו בוחרים ענף ספורט או משחקים לפי היכולת הטבעית שלנו. אני קצת מאבד את הנקודה שלי, פשוט התכוונתי להגיד שכל אחד ואחת יכולים אחרי שחרור המעצור להנות מקריאה באנגלית, ולא רק בשביל הפטור מאנגלית.

../images/Emo6.gif

הנה אחד טוב. קראתי את הכתבה בעברית שהתפרסמה ב-YNET. המקור לכל המידע הזה היא מועצת הגבינה הבריטית שכפופה לחצר המלוכה. זהו גוף שדומה למועצת הירקות, ותפקידו לדאוג למכירות הגבינה.

למעלה