מה דעתכם?

• פותח הנושא aou
  • פורסם בתאריך

garaj

New member
550 ש"ח במכון הדס בתל-אביב

לצערי 550 ש"ח (קורס הכנה)+ 600 ש"ח מו"ר = דחייה

aou

New member
הם לא עולים על זה?

המראיינים בראיונות לרפואה עם נסיון כל כך רב בראיונות לא יכולים להעלות על זה שהלכת להכנה למבחני מיון? כי אם הם עולים על זה, הם עוד עלולים לחשוב שאלו לא היכולות האמיתיות שלך, מה שיוריד לך בסופו של דבר בציון. ועוד משהו- ברור לי שלכל אדם בפעמים הראשונות בחייו שיראה את "המראות הנוראים" של הרפואה לא יהיה כל כך קל, אבל יש איזה גבול שאומר- אם עכשיו קשה לך לדמיין אדם שעבר כך וכך, אז אתה בחיים לא תצליח להיות רופא? נניח אדם שרק רואה נקודת דם ומתעלף. איפה עובר הגבול? אני יודעת שזאת שאלה שלא לגמרי אפשרי לענות עליה.

את שואלת אם עלולים לגלות שהתכוננת

כאילו שיש במה להתבייש... מה לעשות, לא כל אחד מסוגל להציג את עצמו באופן אופטימלי בסיטואציה מלאכותית ומלחיצה כמו ראיון או סימולציה. אין מצב שהמראיינים יכולים להבחין אם עשית הכנה. הם בסך הכל בני אדם, ומקסימום יכולים לשאול אותך. אם היו שואלים אותי אם עברתי הכנה, בוודאות הייתי אומרת שלא! אין לי עניין לנסות לחבל בסיכויים של עצמי. כמו כן הם גם אמרו לי בפירוש במכון נועם שהם לא ממליצים להודות בזה. אבל אין כאן שום בושה! רק לדאוג לאינטרסים של עצמך! בקשר לרמת הרגישות שלך לאנשים חולים או פגועים - אם אין לך מושג לגבי עצמך, אז כמו שכבר כתבו לך באמת כדאי לך לנסות להתנדב במשהו שקשור לתחום.

אני לא חושבת

שזו בושה להודות שהתכוננת. אתם לא חושים שיעריכו את ההשקעה? את המוטיבציה? את הכבוד למעמד? אם אני הייתי מראיינת, אני חושבת שהייתי מעריכה מועמד שאומר שהוא יודע שזה רגע חשוב ומשמעותי ולכן עשה את כל המאמצים שביכולתו בשביל להתכונן לאותו הרגע. זה מראה עלגישה בוגרת ריאלית ורצינית. הייתי רוצה שהרופא שיטפל בי יעשה את כל שביכולתו בשביל לעזור לי. same same לא? אם הייתי יודעת על כל אופציות ההכנה האלו...

למעלה