מה דעתכם?

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך
בסך הכל יש הרבה מאד צדק בדבריה

אני לא יודע אם באמת יש ברית, ברור שהרעיונות האיסלמיסטית הולכים גם באופן בלתי מודע לתוך החברה האירופית ויום אחד הם יצאו את עצמם כיבשת מוסלמית. לא חדש שהם השתלטו על השיח האקדמי, יש להם יתרון מספרי, הם פרובקטיבים, הם משחקים נהדר על עיניין של "דיכוי" ו"מסכנות" ויודעים לללחוץ מצויין על כל הנקודות הרגישות של האירופים, שהם לא רגישים מספיק, לא נאורים מספיק והם לא מתביישים להאשים אותם בגזענות אם הם לא פרו ערבים מספיק, למעשה יש להם השפעה רבה על ההגדרות של טוב ורע, מה פוליטיקלי קורקט ומה לא. ניתן להתנחם שהרחוב רואה ומרגיש דברים אחרת מהפוליטיקאים המלוקקים ומתישהו, נקווה שלא מאוחר מדי זה יחלחל למעלה, בינתיים הנצינים היחידים אלא החמרת חוקי ההגירה, לא בטוח שזה מספיק. לגבי הלחץ של הטרור: יש לראיה את הפיגוע במדריד, עד הפיגוע הממשלה המכהנת היתה הפיבוריטית למהשיך לכהן, היא עשתה רבות בתחום הכלכלי, אך התגובה הספרדית המיידית לפיגוע היתה החלפה של הממשלה, מתוך פחד, פחד טהור, הם חשבו שאם הם יבחרו בממשלה יפת נפש שתוציא את חייליה מעירק (לא כי צריך, אלא גם מתוך פחד) אז הטרור לא יכה בה, נו טוב... בכל מקרה כדי לראות את הטרנספורמציה של אירופה לא צריך להיות חכם גדול. הילודה של האירופאים היא נמוכה מאד, מהנמוכות בעולם, לעומת זאת הילודה של המהגרים גבוהה בהרבה, נכון, לא גבוהה כמו במדינות מוצאם אך ביחס לאירופאים היא גבוהה, היחס זה מה שרלוונטי. רוב הערים הגדולות באירופה, היכן שמצא רוב הכוח הפוליטי וכלכלי קרובות למצב שבו יהיה בהן רוב איסלמי, כאמור מדובר במהגרים שלא משתלבים, דבקים בארצות מוצאם, רעיונות איסלמים מדברים אליהם יותר מרעיונות אירופאים, היסטוריה איסלמית מדברת אליהם יותר מהיסטוריה אירופית. הערים הם פריס, מארסיי, קופנהגן, האג, אמסטרדם, רוטרדם, לונדון.

ne ro

New member
יש עוד הרבה ערים...

והייתי אומר שההכללות שלך קיצוניות מדי , ומעידות על בורות עצומה במגעי אנוש, אבל כבר לא משנה.

יצא לי להתווכח איתם

ואם תומכי במסווה ה ה"נאור אינטלקטואלי" (עלי זה לא עבד, אני מזהה מהר מאד מתי אדם הוא באמת אינטלקטואלי וביקורתי ומתי הוא עושה בכך שימוש כדי להביא לידי ביטוי אג'נדה ברורה מאד והוא בכלל לא מנסה להקשיב לאחר), נכון, אלה הכללות, ברור שלא כולם, אבל השאר פשוט לא רלוונטים, זה לא שהם בצד השני של המתרס, היא פשוט לא שייכים לשום שיח, הוא לא גורם גרוע או מועיל. למה אתה מתכוון בבורות במגעי אנוש, אני לא מדבר על אנשים מסויימים, אני מדבר על מגמות חברתיות בגדול, ובגדול מדובר במיעוט שהולך וגדל ולא משתלב, גם אם הוא עושה את כל מה שמערבי עושה כמו ללמוד באוניברסיטה עדיין הוא מפנה את האנרגיות שלו למען מטרה מאד ספציפית, יש לו אג'נדה מאד ברורה, שוב בהכללה.

מה שאני אומר זה שאני לא מדבר מתוך

בורות. שיצא לי לדבר עם אותם אנשים, אני עוקב אחרי ההתבטאויות שלהם, מה הם אומרים איך הם אומרים, באיזה מילים הם בוחרים להשתמש, מה הם לא אומרים. נכון, אני מכליל, כאשר מדברים על קולקטיב כקולקטיב אין יותר מידי בררות, כן קיצוני לא קיצוני, אני לא בטוח שההתבטאות שלי היא קיצונית, אני לא שונא אותם, אין לי שום דבר נגדם באופן אישי. פשוט יש מגמה באירופה שאותי מדאיגה מאחר ואני רואה את עצמי כחלק מהמערב וכל מקום כזה בין אם זה היה ארצות הברית או אירופה שעובר סוג של טרנספורמציה כזו למשהו אחר, אני אישית רואה בזה סוג של איום. אני רוצה את אירופה אירופאית כמו שאני רוצה את ארצות הברית אמריקאית.

ne ro

New member
ואגב

אני דווקא מאוד שמח שלפחות אירופה עויינת את ישראל. לפחות טוב שגוף מערבי אחד עויין אותה ותומך בפלסטינים.

אני הייתי שמח עם אירופה היתה

נוטקת בעמדה יותר ביקורתית כלפי הפלשתינים, אין לי שום בעיה עם ביקורת כלפינו, ביקורת הוגנת ולא חד צדדית כמו היום. היום לתמוך בפלשתינים זה או להיות אטום או לתמוך בטרור, אני נוטה יותר לחשוב שיש כאן פשוט אטימות. מי אמר שצריך להיות איזון בתוך המערב בין התמיכה בנו לעויינות נגדינו? יש מצב נתון, אותו צריך לשפוט, ולא פשוט לבחור צד.

ne ro

New member
ואגב- כאחד שמכיר את אירופה מקרוב--

אין לכם מושג מה הולך לקרות שם במאה הקרובה. מה שקרה עם היהודים יהיה רק ההתחלה למה שיקרה ביבשת האומללה הזו. ואני חותם על כל מילה.

ne ro

New member
זה יתחיל מצרפת.

השואה של המוסלמים באירופה תתחיל מצרפת. מי ששומר את נפשו שיצא משם. וכמה שיותר מהר.

נראה לי שאתה קצת מגזים...

מה שנכון, במצב הנוכחי, השינויים הדמוגרפים ובעקבותיהם השינויים התרבותיים, הבדלנות המוסלמית, התגברות הטרור, אירופה היא החלט מועמדת למלחמת אזרחים עתידית. אירופה לא תיתן לעצמה להגיע למצב שהיא לא תהיה אירופאית, נכון שיש לה דימוי של נאורות וקוסמופוליטיות, אבל זה רק בתנאי שהאירופאים, הילידים הם הדומננטים, הם קובעים איך תראה המדינה, הם קובעים את הנורמות, את התרבות ואף אחד אחר לא, עד היום זה ככה, לאט לאט זה מתחיל להשתנות ולהיות מאויים על ידי אוכלוסיה שרואה דברים אחרת, מאחר וגם הם אזרחים וגם הם אזרחים זו בעיה.

ne ro

New member
אתה טועה.

תאמין לי ידידי- אני לא מדבר מתוך בורות- אני מדבר מתוך הכרה עמוקה של התרבות הצרפתית ואני אומר את זה בתור אחד שמכיר את אירופה מאוד מאוד טוב ואפילו חי בצרפת כמה שנים.. תזכרו מה שאמרתי. אם נראה לכם שהצרפתים יתרפסו בפני האיסלם ויראו את צרפת מלאת מסגדים אתם טועים. טועים מאוד. זה אומנם לא יקרה היום ולא יקרה מחר אבל זה יקרה. לא בעוד 10 שנים או 20 שנה. אבל זה עוד יתחיל. ולמה? כי האינטלקטואלים הנאורים של השמאל הצרפתי שמדברים על "פוסט קולוניאליזם" ו"רב תרבותיות" לא מדברים אל הציבור הצרפתי. לא לעמך הפשוט. ובטח לא לאליטה הפריזאית הבורגנית.. תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר.

ne ro

New member
וזה יתחיל מצרפת.

בעוד כ- 25-30 שנה פחות או יותר זה יתחיל שם.

ne ro

New member
ועוד דבר ->>

בבלגיה כבר מתחילים להרגיש את זה. הבלגי הפלמי הממוצע שונא שנאת מוסלמים שנאת מוות. לא מתוך גזענות. הוא מרגיש שהוא בנה מדינה למופת, דמוקרטית ועשירה, זכויות סעד מפותחות, ופתאום באים המוסלמים והורסים הכול. השבדים עדיין תמימים ומאמינים באינטגרציה..

אנחנו בסך הכל מסכימים

אני לא רואה אף מדינה אירופאית ולו הליברלית והנואריה ביותר שתיתן למצב שבו היא מפסיקה להיות אירופאית באופיה ותרבותה, כמו שכתבתי קודם, קוסמופולטיות ורב תרבותיות - רק בתנאי שקיימת דומננטיות של העם היליד, בין אם זה בלגי או צרפתי או הולנדי. ההתרפסות קיימת לדעתי בעיקר מתוך פחד, הם חושבים שאפ יהיו אנטי אמריקאים ופרו ערבים אז הם יזכרו לשקט מבפנים - מהמהגרים, ושקט מהטרור. להוכחה אני שוב מזכיר את עיתוי החלפת הממשלה בספרד וסיבותיו שכבר הזכרתי לא פעם. אני מאמין שאתה יודע עךל מה אתה מדבר אבל מה שזה לא יהיה, ניסת לתאר את זה כאילו זה יהיה גדול יותר ממה שקרה ליהודים, זה נראה לי לא סביר, כן, תהיה מלחמת אזרחים והפתרון ההומני היחידי יהיה טרנספר, מאחר והפתרון האחר הוא שפיכות דמים.

matan115

New member
כמה מילים

בקשר לסארקוזי אני חייב לציין דבר שלא הוזכר במאמר, והוא שסבו של סרקוזי הוא יהודי, ויש לו יחסים טובים עם הקהילה היהודית בצרפת. באשר למוסלמים בצרפת, כן מתחילה להתפתח שנאה כלפיהם גם עקב גלי הטרור באירופה וגם הקישור שהאוכלוסיה הצרפתית עושה בין מהגרים למוסלמים שהם לא רצויים שם. מצד שני אני חייב לציין שהקהילה היהודית בצרפת צוברת כוח והשפעה וישנה ירידה במספר מקרי האנטישמיות בצרפת. ד"א ביטוי לשנאה הצרפתית למוסלמים ולכל מה שזר בצרפת היה בבחירות האחרונות שהמנהיג הקיצוני- לה פן זכה בכמות לא קטנה של קולות מהציבור הצרפתי.

למעלה