מה דעתכם?

001mali

New member
מה דעתכם?

זהו מכתב פיוס שכתבה אישה לבן זוגה. האם ניתן להאמין לכנות רגשותיה, או שהיא זוממת לכבוש את ליבו, לקחת את כספו ולהתגרש?

קרןרווה

New member
מעניין לראות בדוגמא הזו

שבמילים מסויימות בעלות תוכן רגשי, כגון "אוהבת" ויש עוד דוגמאות, נפתח לא פעם רווח בין האותיות. מנסיוני האישי כשתופעה כזו מופיעה, היא מרמזת לא פעם על אמביוולנטיות לגבי מה שהמילה הזו מייצגת. אצלי בכתב כמעט תמיד נפתח פתח כזה כאשר אני כותבת מילים עם מטען שלילי. כטיפוס 7 באניאגרם ( שמעון..?) תמיד קשה לי עם תכנים שליליים. ייתכן מאד שהתופעה הזו בכתב שלה תורמת בנוסף למה שכבר ציינתם, על חוסר שלמות לגבי התוכן עצמו. נקודה נוספת שלא ממש עוזרת להאמין בכנות רגשותיה. שלכם קרן

shon86

New member
י שלי שם לכתב הזה - כותרת

זה כתב - קוצים ושושנים סתירה בין הקו המעדלי לזויות החדות וזווית הכתיבה השילוב שללשות יוצר או מעיד על קושי אני נוטה לחשוב שיסוד רגשי קיים לצד מגמות חינך צייתניות - כמו מסגרת דת בילדות מה שווקא לא מאמין שכאן אומסגרת קבוצית או מסגרת בעלת דירשה לצייתנות ונחמדות קצת מאוסה אל מול צורך להיות ביקורתי בעל עמדה כביכול כמובן אבל בעיקר ביטוי של כתב של קצים ושושנים כלומר מי שמתחנף אל בעל הכתב הוא נחמד איתו מי שלא מתחנף הוא עוקץ אותו נשמע פשטני אבל זו התחושה

הי מלי, רשמי בוקר

הכתב ישר הקוים המהוקצע הזה עשוי לשקף אגואיזם וקרירות הרגש והערכת מצב אינטרסנטית חשבונית, דבקה ביעדיה הצרים ללא התחשבות הוגנת, ועד כדי נכפיות טובה, שימוש בזוי באמצעים מכוערים ושטניות. התפאורה הצורנית המלאכותית למעלה עשויה להתפרש כנפנוף מצפוני דמגוגי, יעני כל מה שהיא עושה, גם השנוי במחלוקת נובע מתוך עודף דאגה ואיכפתיות, ומן הסתם יש כאן גם הצגה וקובלנות ציניות 'המשליכה' על צד ב' היעדר מצפון וכיעור אתי. הצגה כגון שנתמכת גם בשקרים ותפאורה מתאימים עשויים להרשים גם מקבלי החלטות ולהטות את כף החלטתם לטובתה. רשמים בלבד.

001mali

New member
האם לדעתך,

אין צד של ספק שמא ההסואה והמלאכותיות שבכתב הינם התנהגות חצונית , בעיקר כתוצאה של סגנון חיים מסוים. (ובמקרה הזה זו בחורה ילידת אירופה שהמנטליות הבסיסית שם כזאת) ואולי זה לא התנהגות שורשית שתגרום לה לעשות כפי שאמרת, אלא ברובד היותר חיצוני או בעיות בתחום הרגשי בלבד? האם יש אפשרות לדעת זאת בודאות?

יש מקרים שבהם עודף התבנות

לרבות באיזור העלי אכן מייצגים קשיי גישור בין החינוך והמנטאליות שנספגו לבין ציפיות ודרישות ד היום. במקרה כזה גם המתווך מתחבט בקשיי הסתגלות דומים אך זה לא המקרה שלפנינו. להבנתי המקרה מוקצן ושקוף, איך כתב פעם מישהו, צפורניה בקשתות הבסיס מקופלות ובכל זאת קשה לפספס את מה שעלול להינעץ ברגע של אמת.

יופי של תיאור

גם אני סבור שהממצאים בכתב הזה הם מוקצנים, אם כי מדובר כאן באופי, ואין לנבא מכך באופן ודאי אילו מניעים יפעילו את הכותבת במקרה ספציפי. אפשר כאן להוסיף שהפרימיטיביות וחוסר התחכום שמאפיינים את הכתב מצביעים על כך שהכותבת אינה מודעת באופן מלא למעשיה, ולמעשה גם כשהיא משקרת במצח נחוצה לגבי מניעיה, היא באיזה שהוא מקום מזדהה עם זה ומתחילה להאמין בעצמה שהמניעים הכוזבים שהציגה הם מניעיה האמיתיים. אגב, מי שמחפש תעלות ושאר ביבין ימצא אותם כאן בשפע...

אכן כך, תחת כל כך הרבה הצדקות יש

להניח שלכותבת דימוי עצמי משופר בהרבה מכפי דעת מכיריה לעומק עליה ומודעות חלקית לאישיותה. לייחס את עצמך ומניעיך כתגובה על אחרים זה מנגנון פשוט וחביב על מתוסבכים רבים.

אגב, ברווח המלים המוגדל ניתן לראות

מגמה של התארגנות ( הכנות, תכנון מהלכים ) הגנתית לנוכח האפשרות הריאלית מבחינתה שהצד השני יטיל דופי/ספק/חשד בכנות פנייתה ו.. יסרב. ניתן להסתכל עליה גם מזווית אחרת, כמי שבמקום לחוות חיבה ואהבה חוותה בילדותה שנאה ומכאן קצרה הדרך לחשדנות, תחושה שעושים לה דוקא ובכוונה להרע, ומה הפלא שגם היא נעשית סחטנית ורעה.. דחקו אותה לקיר. הנתק המשסע כפי שציינה קרן יכול לשקף אמביוולנטיות ופערי פנים חוץ ניכרים שאינם ניתנים לגישור אלא במלאכותיות. מצד שני, לנוכח שיסוע תכוף כזה גם במלים שאינן 'טעונות' קשה לייחס את האמביוולנטיות דוקא למלה שמתחשק לנו.

001mali

New member
אולי יש למישהו בכל זאת משהו להגנתה?

פשוט כאן מדובר בזוג צעיר עם ילדים, במידה ובן הזוג( שהוא בחור עשיר מאד) יתודע לחלקים הללו שבאופיה הם יתגרשו. לכן אני בדילמה עצומה מה לאמר ואם בכלל.

001mali

New member
מה שכן חיובי בעיני

אלו אותיות הא' המחוברות המראות על צורך בקשר זוגי קרוב, וכן הקו שהוא יחסית עדין ולא אגרסיבי למעט נקודות עיצור פה ושם.

001mali

New member
שייקה, מה אתה אומר על הסימנים

שציינתי, אגב גם רוב הקמרים בכתב שמוטים למעט כמה בולטים מאד. כך שאולי האינטרסנטיות שלה מוגבלת ולא בעלת שינים?

האמת, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה

על פי הכתב החשש האגוצנטרי שלה הוא מאובדן נכסיה ופחות מאובדן אהוב וכפי שקרן ציינה האמביולנטיות שמלווה אותה מאפשרת לה להסיט את הדיון לפסים של חברות, קשר, אהבה ( במתווך ) - מחויבות, מצפון, חינוך ודאגה ( באיזור העלי ) והס מלהזכיר את הישרים האינטרסנטיים ואת פלישת התחתון ואת הציפורניים שישרטו כאשר תידחק לעמדת הגנה ופנייתה תסורב. אם בן זוגה לחיים עדין לא מכיר זאת אז אולי מצא סיר את מכסהו. אני הייתי מציע לך ללכת בעדינות ובדיפלומטיה, תציגי הפכים, ניגודים, רצון לבנות ולקיים קשר ובגלל משקעי עבר גם חשדנות והתנהגות פחות חברית ורוע. צייני שיש בנמצא שותפים לחיים כנים ועוזרים ממנה, בקיצור שהיא לא ממש מלאך ואידיאלית אך שיעשה הוא את השיקול הכולל ויקבל את ההחלטות.

כי19

New member
הכותבת נראית במצב דיכאוני מעט.

שמביא אותה לעשות דברים דורסניים ואף בלתי נשלטים באינטרגרציה החברתית שלה.

האמת שלי היא נראית בשליטה אם כי

אני לא שולל השפעה דכאונית כלשהי. כמו כן מסכים עם מלי שיש משהו בהופעת החוץ שיכול לשדר עידון, סולידיות וחשיבות התקשורת לליבון דבר. ההדחסה המתכסה אכן יכולה גם לדעתי לשקף חרדה ודאגנות מגוננים כפייתיים מוגזמים כלפי עניין או/ו מישהו ולהתפרש כאהבה וכאיכפתיות, בעוד שבפועל זו אובססיה שנועדה לכסות על חסרונם של יכולות כאלה בהרכבה הפנימי.

למעלה