מה דעתכם

• פותח הנושא pifin
  • פורסם בתאריך

pifin

New member
מה דעתכם

שלום לכולם, שאלה שמעניינת אותי. האם שחקני הסנוקר האנגלים יכולים לשחק גם פול ברמות גבוהות, ואם כן האם הם יכולים לזכות בתחרויות, ואם כן למה הם לא עושים את זה? אני מניח שפשוט עד היום לא היה מספיק כסף בענף הפול לעומת הסנוקר אבל עכשיו כשהמצב משתנה מעניין אם יש שחקני סנוקר שיערקו. ראיתי פעם את סטיב דייויס משתתף להנאתו בתחרות 9ball בארצות הברית ותשמעו הוא זכה במקום שני ובלי להתאמץ יותר מדי.

9ball master

New member
הם יכולים והם....

גם משתתפים.... סטיב דיוויס וטוני דראגו הם שני שמות שרואים דיי הרבה בתחרויות בינלאומיות, גם רוני אוסליבן התחיל השנה לשחק פול ואני מאמין שאם ה IPT ישאר בסביבה מספיק זמן אז עוד שחקנים "יערקו" לגבי ה"מאמץ" אז אין כזה דבר לקחת תחרות או להגיע למקום שני בלי להתאמץ
יש לי הקלטה של סטיב דיוויס אומר שזה יותר קשה ממה שזה נראה.... יצא לי הכבוד לראות את סטיב דיוויס משחק כמה וכמה משחקים באליפות העולם ב 2003, הייתי מטר ממנו והוא הזיע..... וגם היה בלחץ עצום... כל פעם שעצרו להפסקת פרסומות (התחרות שודרה ב live בטלויזיה) הוא קם מהמקום ולא היה רגוע, בדק מיליון פעם שהמקל לא עקום וחימם את היד... הסיבה שהם עדיין לא זכו בתחרויות היא שזה לא קל כמו שזה נראה או נשמע לכם..... וחסר להם הניסיון וראיית השולחן של שחקן פול, אני מאמין ששחקן כמו רוני אוסליבן יכול לנצח תחרות פול גדולה אבל לא בלי מאמץ ובטח ובטח שזה לא יהיה על בסיס קבוע....

lior02010201

New member
שאלות לגבי הIPT ועוד התאחדויות

כמה התאחדויות ביליארד יש בארצות הברית ואיך זה עובד שמה? שחקן יכול להיות רק באחת? יש דמי הרשמה? לכל התאחדות יש תחרויות משלה ותארים משלה? הם קשורים ישירות להתאחדת העולמית (מה שמה?)?

9ball master

New member
סלט ההתאחדויות....

ספורט הביליארד הוא צעיר יחסית באירופה ואסיה כשמדובר במיסודו של המשחק כספורט מסודר, האמריקאים היו ראשונים ושאר העולם דיי אימץ את המודל האמריקאי, אם זה מבחינת מבנה הארגונים או החוקים וכו'. אחת הבעיות הגדולות של עולם הביליארד היא ריבוי התאחדויות. בארה"ב היו מספר רב של התאחדויות שכל אחת ניסתה למשוך לכיוון אחר, עם השנים מספרן של ההתאחדויות הצטמצם בעיקר בעקבות ההכרה של ה WCBS (התאחדות הגג של פול, סנוקר וקרמבול) ע"י הועד האולימפי ותחילת סדר עולמי חדש בכל הקשור לביליארד. מכיוון שאתה שואל על ארה"ב אז אני אתייחס רק לחלק של הפול כי אין ממש סנוקר בארה"ב. התאחדות הפול העולמית - WPA יושב תחת ה WCBS ותחתיו יושבים איגודים שונים המחולקים לרוב לפי יבשות, לדוגמא ה EPBF הינו הגוף המאגד את הפול באירופה ותחת מסונפות ההתאחדויות השונות של מדינות אירופה, ישראל למשל שייכת לאירופה בכל הקשור לספורט ולכן האיגוד הישראלי משוייך ל EPBF. בארה"ב יש את ה BCA שגם אחראי על קנדה ופורטו ריקו. ה BCA נחשב לותיק מבין הגופים שקיימים היום בעולם וה WPA אימץ את החוקים של ה BCA ומכאן שגם שאר ההתאחדויות בעולם עשו זאת. ה BCA "מנהל" את ספורט הביליארד כשזה מגיע לעניינים רשמיים מול ה WPA. בנוסף הוא עורך תחרות שנתית אחת שבה יש מספר קטגוריות למשל - גברים, נשים ונוער. עד לפני כשנתיים ה BCA אף ערך עוד ארועים אך הוא החליט להעביר את ניהול הארועים הנ"ל לידיים פרטיות והחליט להפוך לגוף "רוחני" יותר. מלבד ה BCA ישנם עוד מספר ארגונים, רובם הם ארגונים פרטיים. לדוגמא - ה APA הינו התאחדות שאר עורכת ליגות ותחרויות עבור שחקנים חובבניים בלבד ברחבי ארה"ב, מדובר בגוף הכי גדול בעולם
(פעם אחרונה שבדקתי היו בו 300,000 חברים) ישנם עוד גופים שכאלו, כמו VNEA ו TAP הבעיה הגדולה של ריבוי הגופים הנ"ל היא שלכל גוף יש חוקים משלו מה שמבלבל מאד את הציבור הרחב. בעיקרון אין שום מניעה משחקן להיות חבר במספר גופים ולהתחרות באותו הזמן בשתי התאחדויות. עוד גוף מאד חשוב הוא ה UPA שהוא איגוד שחקני הפול המקצוענים. מדובר באיגוד שקם על מנת לשמור על אינטרסים של השחקנים והיום כמעט ושום תחרות רצינית לא זזה בארה"ב ללא הסכם איתם וללא עמידה בתנאים שלהם. אפילו סגל הנבחרת האמריקאית לתחרויות בינלאומיות נקבעות על ידי ה UPA (ה BCA מבקש כמות שחקנים לפי הקצאה וה UPA נותן רשימה לפי הדירוג של השחקנים האמריקאים בתוך הדירוג הכללי של ה UPA) רוב התחרויות בארה"ב הן מיזמים פרטיים אשר לפעמים מבקשים ומקבלים חסויות שונות של איגוד זה או אחר. לדוגמא, ה US Open שנחשב לתחרות הכי יוקרתית בארה"ב היא תחרות פרטית שאר מנוהלת ע"י אדם פרטי, הוא קיבל הכרה של ה WPA והתחרות נחשבת לתחרות שמשפיעה על הדירוג העולמי של שחקנים, כמו כן הוא קיבל הכרה מצד ה UPA לאחר שעמד בתנאים שהוצבו. ה IPT הינו גם גוף פרטי אשר הוקם ע"י המיליונר קווין טרודיו במטרה לקדם את שחקני הביליארד למעמד של ספורטאי שיכול להתקיים מהספורט. טרודיו משתמש בתחרויות כבמה לפרסום עסקיו והשחקנים מרוויחים כסף טוב, כל הצדדים יוצאים מרוצים..... כמעט..... מי שלא יצא מרוצה הוא ה WPA, שהבין שקם מתחרה חזק מאד אשר מושך אליו שחקנים. ה WPA פנה ל IPT והציע לו להכיר בו תמורת סכום כסף נכבד ביותר... כמובן שמר טרודיו סירב והסביר שלא מקובל שההתאחדות פונה אליו כמו מאפיה ומבקשת "שוחד" תמורת הכרה.... אני חייב לציין שבתחילה אני אישית תמכתי ב WPA אך עם השתלשלות העניינים במשך השנה האחרונה, אני מבין כי ה IPT הולך בדרך הנכונה ומנער מהספורט את כל אוכלי החינם....

O f e r P e e r

New member
ו....../images/Emo94.gif../images/Emo174.gif../images/Emo97.gif../images/Emo21.gif

לצערי ולצער כולנו... משום מה לא חסרים אוכלי חינם!!! חבל שכך... ספורט הביליארד הינו הספורט המשוחק ביותר בעולם כיום... אם כבילוי ואם כמקצוע... כל חלקת אדמה טובה נהרסת על ידי פוליטיקאים מ.....ם (נא מלאו במקומות הריקים) UPA הוקם על ידי שחקן ביליארד וכל מטרתו הייתה מניעת פגיעה בשחקנים... בתקופתו הראשונה לא ספרו אותו ממטר... - תרתי משמע! לאט לאט שחקנים פגועים הצטרפו לאיגוד ונמנעו להגיע לתחרויות אשר לא היו מוכרות על ידי אותו גוף!!! לקח להם בדיוק מספר חודשים עד אשר חברו לגוף הנ"ל, ששומר על השחקנים ולא על הפוליטיקאים!!! הלוואי וגוף שכזה יהיה זה שמנהל ענפי ספורט שונים, כולל ביליארד... אני מתבייש לומר... אבל רוב ראשי האיגוד העולמי, לא יודעים להחזיק מקל ביליארד... אבל יודעים טוב מאד להחליט באיזה ציוד מותר או אסור להישתמש... אבסורד!!! בשנת 1983... שלום חנוך כתב שיר אמיתי... קבלו שורה מהפיזמון: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" כולנו יודעים, בוכים, כואבים... אבל מעטים מאיתנו מוכנים לשנות... עד מתי נסבול... אני יודע, יש דברים הרבה יותר חשובים בחיים... סוד קטן אספר לכם, מה הסיבה שאני, כאחד שחי הרבה שנים בארה"ב, הגעתי אליה אחרי הצבא... ובהתחלה ממש לא הבנתי אותה... אוהב מדינה שלא גדלתי בה... כשישבנו בבר ושתינו לנו... דיברנו על בייסבול, פוטבול, כדורסל, ביליארד, ועוד..., אתם יודעים איזה כיף זה!!! פוליטיקה הייתה מאיתנו (התושבים) והלאה... הלוואי על כולנו... יום ביליארד מהמם לכולם, עפר פאר נ.ב: לכל המהמרים באשר הם... מישהו מוכן להמר נגדי על כך שביליארד, בעקבות מה שקורה עם קווין, ישוחק באולימפידה הבאה אחרי בייג'ין, כלומר 2012... אני מוכן לשלם כפול!!! ועל כך נאמר: If you can't fight them, join them

lior02010201

New member
ההתערבות היא האם המשחק ישוחק או

האם זה יהיה בעקבות קווין? כי זה שהמשחק ישוחק זה כבר ברור ב90% אבל לא בגלל קווין אולי גם בגללו אבל לא רק. מה קרה עם היוזמה שלכם לפתוח עוד איגוד? זה כנראה לא כל כך קל כמו שזה נראה. מה שרואים משם לא רואים מפה כנראה. הם לא יודעים להחזיק מקל אבל הם יודעים להחזיק את כולם בביצים כנראה וזה מה שחשוב בעיקר לצערנו בשביל לשלוט.

O f e r P e e r

New member
אם...

אתה חושב שהמשחק מיועד לשחק ב2012... אז אתה טועה בגדול!!! עכשיו מתחיל מירוץ אחר הכסף... בקשר לאיגוד נוסף... מבטיח לך שתשמע ממני כאשר החלופה הנכונה תהיה בר קיימה... סבלנות אמיגו! בקשר לבייצים... מה שנראה לך למראית עין כרגע יתפוצץ בעתיד... יום ביליארד מהמם עפר

9ball master

New member
ספורט אולימפי או לא?

שנים שמנסים להכניס את ספורט הביליארד לאולימפיאדה וכל אחד מסיבות שונות. העסקנים והאיגודים רוצים בזאת כי אז יזרום אליהם יותר כסף ושאר תעשיית הענף והשחקנים רוצים בזה כי אז הספורט יהיה מוכר יותר ואז ימכר יותר ציוד ויהיה יותר כסף בתעשיה שממנו גם ירויחו השחקנים בסופו של דבר, עוד דבר הוא שברגע שספורט נהפך לאולימפי אז הוא מושך התעניינות של גופים עסקיים מחוץ לתעשיית הענף, מה שאומר עוד כסף לתחרויות ועוד ספונסרים יותר גדולים כמו תעשיית ביגוד וההנעלה הספורטיביים... בטיוואן לדוגמא כבר היו תחרויות בחסות של חברת פומה. לצערי, אני חושב שככל שהזמן עובר אז גם החלום האולימפי מתרחק.... לדעתי גם אין סיכוי שהוא יהפוך לספורט אולימפי ללא מהפכה ענקית בכל מה שקשור לחוקי המשחקים המוכרים היום כענפים המייצגים - 9ball, סנוקר וקרמבול- 3 דפנות. ה IPT הוא גם גורם שלדעתי מרחיק את הספורט מלהפוך לאולימפי וזאת ממספר סיבות: 1. השחקנים - הלחץ הגדול מצד הספורטאים המקצועיים להפוך את הספורט לאולימפי נבע בעיקר מכך שצעד זה יכניס תנופה לענף והשחקנים יעשו יותר כסף. השיקול הכלכלי הנ"ל פחות חשוב היום כשיש את ה IPT אשר מבטיח לכל אחד מ 150 שחקניו כבר בשנת 2007 להרוויח מינימום $100,000 לשנה וזה לא כולל הכנסות שיהיו לשחקנים מתחרויות אחרות. 2. 8ball - זהו המשחק של ה IPT להבדיל מה 9ball שנחשב למשחק ה"אולימפי", אם ה IPT יגשימו את החזון שלהם לעתיד הקרוב-רחוק ובנוסף לתהליך שמסתמן היום בארה"ב לעבור לשחק 10ball בתחרויות מקצועיות במקום 9ball אז הרי ש 9ball - המשחק ה"אולימפי" יהפוך עת עת לפחות רלוונטי.... דבר שיראה בעיני הועד האולימפי כאילו שהתאחדות הביליארד העולמית לא מחוברת לקרקע וכנראה עדיין לא מאורגנת מספיק על מנת לקבל את ההכרה האולימפית. 3. הסטיגמה - ענף הביליארד עובד מאד קשה (אך לא מספיק לדעתי...) על מנת לנקות את ענף הביליארד מהסטיגמה הקשה שדבוקה בו שספורט זה הוא משחק של עבריינים ומעודד הימורים לא חוקיים. נכון להיום הרבה שחקנים מקצועיים מהמרים בחדרי חדרים על מנת "להשלים הכנסה" ה IPT אמנם יכול להבטיח פרנסה ל 150 שחקנים ובכך הם לא יצטרכו להמר יותר אך מה לגבי לכל שאר השחקנים???? יש תחרויות אשר המנצחים מקבלים כרטיס כניסה לתחרויות של ה IPT אך דמי ההשתתפות בתחרויות אלו מאד גבוה - $500 עד $1000 קווין טרודיו בנאום מוקלט לקראת תחילת העונה נתן דוגמא לשחקנים כיצד להשיג את הסכום הנכבד הזה (והוא מאד נכבד, גם לאמריקאים...), הוא הציע לשחקנים לארגן הימור בין 10 שחקנים במועדוני הביליארד שכל אחד ישים $100 והמנצח ירוויח $1000 ובכך ירוויח את הסכום הדרוש, מה שהוא בעצם עשה זה נתן לגיטימציה להימורים בספורט הביליארד ובכך החזיר את הספורט אחורה מבחינת הסטיגמה..... מה שמרחיק עוד יותר את החלום האולימפי... אבל האמת, לדעתי, אם ה IPT יגשים את חזונו ויגדל אז כל שאר האיגודים ביחד עם הועד האולימפי יכולים ל........ (תשלימו את החסר...) השחקנים יתחילו להרוויח כסף ולקבל את ההכרה לה זוכים שחקנים מקצועיים בענפים אחרים כמו טניס וגולף ואם זה יגדל אז זה גם יגדל מעבר ל 150 שחקנים, וכל האיגודים והעסקנים ושאר אוכלי החינם או שיעלמו או שיתחילו לרוץ אחרי השחקנים וה IPT על מנת לקבל נתח..... החזון היום צריך להיות שבעוד 12 או 14 שנים ה IOC (הועד האולימפי) ירוץ אחרי ענף הביליארד ולא ההפך.... לגבי איגוד שחקנים בארץ, לאחר שערכתי מספר שיחות לא מבוטל עם שחקנים בארץ אני אומר לך שאני מושך את ידי מכל הקשור להתאגדות כזאת או אחרת! כנראה שהמצב הקיים מתאים לכל ואם כך הדבר - so be it אני החלטתי לעשות לביתי ואם זה יתאפשר בעתיד אז אני אתרום לקידום הספורט בדרכי שלי.

lior02010201

New member
חבל מבין אבל מבין לגמרי את המצב אבל

לא את השחקנים! שאלה לגבי הסעיף השני: למה דווקא 10BALL? חוקים זהים ל 9BALL?

9ball master

New member
10ball

החוקים בעקרון זהים ל 9ball אבל הוספת עוד כדור ושינוי תצורת הסידור ממעוין למשולש משנה לגמרי את המשחק, הפיזור משתנה ונוצרים מצבים הרבה יותר קשים. 9ball נהפך כבר "קל" מדי עבור הרבה שחקנים, הרבה בעקבות שיפור בציוד. כבר היום משנים חוקים בתחרויות מסויימות, למשל תחרות אשר מוכרת ע"י ה UPA ומשתמשים ב sardo (אותו מכשיר אשר מסדר את הכדורים בצורה צמודה מושלמת) אז שמים את ה-9 על הנקודה ולא את ה-1, דבר שמקשה על הכנסת כדורים במכת הפתיחה, כמו כן מחייבים לפתוח בעוצמה שלפחות שני כדורים יעברו את קו האמצע, כי גילו שבמכה "עדינה" קל להכניס כדור.... באליפות ארה"ב הפתוחה כבר לא נותנים לפתוח מהצד אלה מתוך ה"קופסא" - מעין מלבן דמיוני במרכז הקו (בדומה ל D של סנוקר) בקיצור עושים הרבה על מנת להקשות מצד אחד אבל מקלים מצד שני (ע"י שיפור הציוד) באליפות פלורידה הפתוחה שנערכה בתחילת החודש, עברו לשחק 10ball וגם הוסיפו חוק שאם ה 10 נכנס במכת הפתיחה לכיסים הפינתיים העליונים אז זה לא נצחון, מחזירים אותו לנקודה והשחקן שפתח ממשיך לשחק (גם אם לא נכנס שום כדור אחר) כל השחקנים המקצועיים מאד אהבו את השינוי בחוק ואת המעבר ל 10ball בכלל יש סבב של תחרויות בפלורידה שמנוהל על ידי טומי קנדי שמשחקים בו כבר הרבה זמן 10ball בתקופת ה camel pro tour בשנות ה 90, הסבב היה בנוי מחמישה תחרויות של 10ball, ארבעה תחרויות של 9ball ואחת של 8ball מאז שהסבב הופסק, משחק ה 10ball דיי נשכח אבל עכשיו הוא מתחיל לחזור.

למעלה