מה דעתכם?

מה דעתכם?

הודח החייל שסרב ללחוץ יד לרמטכ"ל סמ"ר חננאל דיין הודח מחטיבת השיריון לאחר שלא התחרט על סירובו ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל. ראש אכ"א ימליץ לנשיא המדינה לשלול מהחייל את תואר ההצטיינות סמ"ר חננאל דיין הודח משירותו בחטיבת שיריון 188, שם שירת בתפקיד נהג טנק מרכבה ולוחם. דיין סרב ללחוץ את ידו של הרטמכ"ל במהלך קבלת תואר חייל מצטיין, יחד עם עוד 119 חיילים ביום העצמאות. החייל, תושב פסגות שבבנימין, מחה על פינוי ההתנחלויות ברצועת עזה ובצפון השומרון בקיץ האחרון, שם התגוררו בעבר כמה מבני משפחתו וסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל, דן חלוץ, שפיקד על תוכנית ההתנתקות. בגלי צה"ל דווח כי דיין סרב להביע חרטה על התקרית ביותר מהזדמנות אחת. ראש אכ"א, אלוף אלעזר שטרן, ערך שימוע לחייל, והוא ימליץ לנשיא לשלול מדיין את תואר החייל המצטיין שקיבל

nirze

New member
סתם דפוק...!

הוא היה צריך ללחוץ לו את היד ולהגיד לרמטכ"ל מה שהוא חושב... הוא לא היה צריך לעשות ככה, לא ללחוץ לא את היד! שבת שלום :]

nirze

New member
נו...

אני חושב שהוא היה צריך ללחוץ לו את היד ולהגיד לרמטכ"ל מה שהוא חושב... זה היה נותן קצת כבוד... זה שהיא מאשרת את מה שהוא עשה זה לא נראה לי... אבל לא חשוב... כל אחד מה שהוא חושב! (אני מהימין... שלא תחשבו שאני שמאלני או משהו...) - צריך לתת קצת כבוד למישהו "גדול" ממך. שבת שלום ושבוע טוב לכולם. ::]

ממש לא

אומנם אני חושבת שזה אידיוטי לשנוא את הרמטכ"ל בגלל ההתנתקות [ואת הדיעות שלי עליה אתה יודע] אבל אם כבר הוא לא רוצה ללחו לו את היד זאת זכותו המלאה, חובתו היתה להצדיע ולא מעבר לזה. הוא לא הפר שום חוק ושום פקודה זכותו המלאה של כל אדם וחייל ללחו את היד למי שהוא רוצה ולמי שהוא לא רוצה, זאת חוצפה מה שעשו לאותו החייל פשוט גועל נפש.

בצא זה נקרא פגיעה בממונה עלייך

יש כאלה שיגידו אף סרבנות.. אני מעודדת את החייל הזה לחלוטין, אתן לו צל"ש וגם הייתי משאירה אותו בגדוד שלו! כל הכבוד לחייל!

murzik3591

New member
סלחי לי...

ללחוץ יד זו זכות ולהצדיע זו חובה
הרי את טוב מאד יודעת ששני המעשים זה בעצם סמל לנתינת כבוד, אז מצדי שיגרבץ אם זה מה שנותן כבוד. הוא היה אמור לכבד אותו גם אם "דעותיו הפוליטיות"(שמעניינות כרגע רק את סבתא שלי) שנויות במחלוקת עם הפקודות של הרמטכ"ל שאגב גם הוא לא בהכרח חושב שהוא עשה את הדבר הנכון
הטילו עליו משימה והוא ביצע אותה על הצד הכי טוב שהוא היה יכול, לא משנה כרגע אם הוא מסכים או לא. שיתן כבוד
אם הוא לא רוצה אז כנראה שהצטיינות זה מעל ומעבר בשבילו, מעבר ללהיות חייל טוב בשטח צריך להיות גם בן אדם עם תבונה וסדר עדיפויות בריא. חייל מבצע ופוליטיקאים ודרגים עליונים בצבא מחליטים מה לעשות, לא מתאים לא
אז תודה רבה על השירות שלו עד כה ושיהיה בריא.

למעלה