מיכל
אני דווקא (או שלא...)חושבת שיש משהו בדבריה של הכותבת שהוא נכון, אני בהחלט חושבת שאנחנו "מתוכנתות" תרבותית וערכית לגדול ולהיות אמהות, ואמהות שלא מאושרות מקבלות יחס שלילי. קחו לדוגמא את נושא הדכאון לאחר לידה שהוא בחינת "שו שו", הרי אף אחת לא לוקה בזה...(רק 80% ! מהאמהות). אני זוכרת את עצמי בפעם הראשונה שילדתי והשניה והשלישית כאמא "היחידה" בבית התינוקות שהייתה מדוכאת ובוכייה, רק כעבור זמן רב התברר שאני הייתי היחידה שהודתה שיש לה דיכאון לאחר לידה והוצאתי את זה החוצה כדי לקבל תמיכה - כי זו הדרך שלי לדבר על הדברים. לעומת זאת אימהות אחרות שהתינוקות שלהן היו יחד עם ילדי קיבלו כדורי הרגעה ואני לא ידעתי!!!! כי אם את מדוכאת אז החברה הקיבוצית (וכלל החברה) שופטת אותך ישר כמישהי שמשהו לא בסדר אצלה! ולכן הן הסתירו זאת בחדרי חדרים. לי יצא שם של אם חרדה והיסטרית! ואני אגלה לכם סוד: גם עם דיכאון התינוקות שלי היו הכי מטופחים בבית התינוקות, הכי נקיים, הכי מרוצים ובעלי הביטחון הרב ביותר. יש לי עוד סיפור על חברה שלי שהחליטה שהנקה מגעילה אותה ולכן היא נתנה בקבוק לבנה , מה שעשו לה!!!! איזה שיחות על כך שהיא לא אמא טובה וזה לא בסדר וכו´, היא לא נשברה, בנה היום בן 14 - ילד מפותח, מחונן ומקסים!!! בני הצעיר שנולד ללא רפלקס מציצה לא יכול היה לינוק, ואני התייסרתי בייסורי נפש גדולים על כך שאני לא מצליחה להניק אותו ולכן אני, (גם אחרי 4 ילדים!) אמא גרועה ורעה ש"מונעת" מבנה את הדבר "הכי טוב" עבורו!!! וזה בכלל לא היה תלוי בי. אני חושבת שלא נותנים לנו את הזכות הבסיסית: לבחור את האמהות שלנו. וגם את החירות להחליט אם אנחנו בכלל רוצות להיות אימהות יש גם נשים כאלה!!!! והן בסדר גמור!