מה דעתכם?..?

מה דעתכם?..?

האם מדריך צריך להשמיע ריקוד, גם אם אינו יודע, את צעדי הריקוד? בסוף ההרקדה,נישמעו צליליו של ריקוד עלום שם, הרוקדים נהנו מאד מהריקוד,למרות שברקע נישמע המישפט: "אני לא ארקוד, הוא לא מוכר לי" ומי שאחראי על הרקדה אכן לא רקד. האם זה נכון?--------גם אם זה מיועד לקבוצה קטנה. האם מרקיד צריך להשמיע רק את מה שהוא יודע? מה דעתכם??

אני חושב שאין שום בעיה עם זה

אילו הריקוד היה מושמע באמצע הערב זה באמת לא היה לעניין אבל לקראת הסוף זה דווקא נחמד ודי מקובל להשמיע ריקודים יוצאי דופן גם אם המדריך עצמו לא יודע אותם. חוץ מזה הרי לא מדובר ברצף שלם של ריקודים שהמדריך לא מכיר אלא בריקוד בודד. זה לא סוף העולם!

שפנדוזה,(איי איזה שם../images/Emo13.gif)--

זו הפעם הראשונה שניתקלתי בזה, והערכתי למדריכה גדלה עוד יותר, בשל כך. בשבוע שעבר, איתן, העלה את הנושא הזה, ולא זכור לי שהייתה התיחסות לכך. הוא העלה מהכיוון ההפוך,(המדריך סרב להשמיע ריקוד שאינו יודע) וחשבתי, שזה מה שמקובל. אני שמחה לשמוע ממך, שהמקובל הוא להשמיע ריקודים, גם על בסיס הרוקדים, המכירים את הריקוד על בוריו, ומבקשים אותו.

אנדי54

New member
תופעה נפוצה למדי

עוד לא נולד המדריך שלמד וזוכר בע"פ את כל הריקודים שחוברו עד היום. גם לא אחוז אחד מהם. גם לא יהיה בעתיד מדריך כזה מהסיבה הפשוטה שלמשימה כזו דרוש לא רק זיכרון פנומנלי אלא גם מידה לא מבוטלת של טימטום... למעשה, לא מעט ריקודים (בעיקר החדשים שבהם) מועברים לקהל ע"י המדריכים בשיטת 'למד ושכח' כיוון שהמדריכים יודעים שריקודים אלה לא יהפכו להיות קלאסיקות ואין טעם לערוך עליהם מחקר. כך קורה שמדריך/מרקיד משמיע ריקוד ישן שהוא לימד לפני זמן רב וכבר הספיק לשכוח אותו (או כזה שהוא מעולם לא לימד ובד"כ המדריך מאפסן אותו עמוק בנפתלין), או שזהו ריקוד חדש שהוא החליט שלא ללמד אותו מהסיבה ש'כולם כבר מכירים אותו'. לפעמים, לא לדעת ריקוד כזה או אחר זה הרבה יותר רווח מאשר הפסד.

אנדי,נרגעתי../images/Emo8.gif

תמיד חשבתי, שעל המסך, בצד הריקוד,יש למרקיד גם רישום צעדים
) למיקרה שישכח
) או לא ידע... ואני חושבת שמדריך צריך להיות בעל בטחון עצמי רב מאד, להגיד : אני משמיע, רק תדעו שאני לא ניכנס למרכז המעגל. וכל הכבוד לזה שעושה זאת.

אנדי54

New member
אז יש לי הפתעה בשבילך לילך

כבר נתקלתי במדריכים שמה שיש להם על המסך זה לא רישום הצעדים אלא תיעוד וידאו (הדרכה והדגמה) של כל ריקוד שיש להם על המחשב. לפעמים ספריית הוידאו הניידת הזו באה על גבי מחשב נוסף שנמצא על השולחן. שבת שלום.

אכן, הפתעת אותי, אנדי.

מעולם לא עמדתי בצידו השני של מחשב המדריך, ומצד שני, זכותו וחובתו של המדריך לנצל את האפשרויות הטכניות הקיימות
)

hadas74

New member
לילך-הגבתי קודם לכן ואחזור שוב

לדעתי על המרקיד להשמיע ריקוד שאינו ידוע או אינו מוכר רק במידה ומספר רוקדים רב מבקש את הריקוד הנ"ל (לשם אפשרות העתקה לרוקדים). לפי כך המרקיד יוכל לבדוק אם שווה ללמד את הריקוד בהמשך.

את צודקת הדס.. והשאלה המתבקשת

מהו מספר רב של רוקדים? והאם באמצע הרקדה, כשמישהו רוצה ריקוד מסוים, צריך לערוך הצבעה, לאסוף חתימות...
) גם אני חושבת, ש צריך להשמיע..,אם זה אפשרי, ואם זה לקראת סוף ההרקדה, ואם רואים שאין הענות מספיקה, נניח פחות מעשרה רוקדים, תמיד אפשר להפסיק,ולעבור לריקוד אחר.

hadas74

New member
לילך - אני מתכוונת לקבוצת רוקדים

לא משנה מספרה ,שיודעים את הריקוד וכן חשוב שהריקוד אהוב גם על שאר הרוקדים. רק בזמן השמעת הריקוד, המרקיד יוכל לדעת אם לשים את הריקוד בהמשך או לקטוע אותו באמצע . זה מאוד תלוי במוטיבציה וברצון שאר הרוקדים ללמוד את הריקוד.

ולכן,הדס, יקירתי, כן צריך להשמיע.

באף הרקדה, לא יגשו קבוצות אנשים, כדי לבקש ריקוד מסוים. זה תמיד יהיה בבודדת. ואם השעה כשרה לכך,(סוף הערב), ואם אין בקשות קודמות, אני בהחלט חושבת,שגם אם המדריך, אינו יכול להדגים, הוא צריך להשמיע. והיה נחמד לקשקש איתך ועם כל השאר
)

hadas74

New member
לילך את צודקת בכך -

לדעתי יש על המרקיד להשמיע את הריקוד למרות שהוא אינו יודע . אפילו שרוקד אחד מגיע אליו. וכך הוא יוכל לבדוק את הריקוד. לילך גם לי היה נחמד לצוטט אתכם . היה מאוד כיף - נתראה בצ'ט הבא.
תודה לילך ושבת שלום לכולם.
הדס.

אביגל ג

New member
המרקיד, כמו כל אחד מאיתנו הוא לא

הכי גאון שיש, הוא לא יודע ה כ ל... בינינו, הוא גם לא חייב לדעת הכל. כעקרון, תארי לעצמך שאם קבוצה של רוקדים מבקשת ריקוד מסויים, שהרבה מכירים...המרקיד לא ישים את זה כי הוא לא מכיר
זה לא נשמע הגיוני. בכל מקרה לפי דעתי, הוא לא חייב לרקוד ו/או ללמוד את הריקוד (גם אם הוא השמיע אותו)

איתן, קראת מה אביגל כותבת???../images/Emo13.gif)

זה לא נישמע הגיוני!! לא התרעת על כך שבהרקדה שהיית, המדריך שלך, סרב להשמיע ריקוד שהוא לא הכיר???---
) ספר לו על כך...
)

גם אני שותף לדיעה

שעל המרקיד להשמיע ריקוד (שהתבקש כמובן) על אף שאינו יודע את צעדיו. יש כאלה שהסכימו אך היתנו את זה לסוף הערב כדי לא להפריע למהלך התקין של החוג/ההרקדה. עקרונית - גם אני כאמור שותף לדיעה זו. ההסתיגות שלי היא - אם נשארו בסוף הערב מספר רוקדים רב והריקוד המיוחד שהתבקש ידוע רק לזוג אחד או שניים וכל האחרים יאלצו לחכות או ללכת הביתה לפני הזמן, זה לא ממש נוח למרקיד והוא עשוי לסרב לבקשה.

לא חושבת שבגלל ריקוד אחד,ילכו----

ברור שריקוד לשני זוגות כשהאולם מלא, זה מוזר.אבל לפעמים, ריקוד לא מוכר, גורם לאנשים,לנסות,להעתיק, או לבקש מהמדריך, לשבץ אותו ברפרטואר. אצלנו, היה מי שביקש, ריקוד מאד ישן, אם אני לא טועה בשם:,ריקוד בשניים. היו אז המון תיקונים מהרוקדים עצמם, לגבי צעדים מסוימים, ולאחר מכן, המדריך לימד אותו,כמו שצריך ומרבית האנשים מאד אהבו אותו.

Romantic Lady

New member
למה לא?

בפירוש כן. לעולם אי אפשר לדעת הכל. ומי שיגיד אחרת, הוא גם שקרן, וגם יהיר.

ליידי, בגלל ריקוד אחד שלא מכירים???

ניראה לי קצת מוזר. לדעתי, אם מדריך משמיע ריקוד, שלא מכירים, אבל נניח 15% רוקדים אותו,(ריקוד אחד!!!) ואנשים באופן הפגנתי, הולכים בגלל זה, זה סוג של התנשאות. ------- ולמה ניראה לי שהתיחסת למשהו אחר לגמרי...???
)

למעלה