ובכן,
אמור לי- למה אתה חושב שעם מסויים יסכים לקבל על עצמו כל כך הרבה מטלות רק כדי להפוך לעם ולהתאחד? למה אתה חושב שעם שלם, לא טיפש במיוחד, יאמין באל על בסיס של נאסינג- ובעברית פשוטה, של כלום? אתה היית מסכים להקים לך עם אם מישהו היה בא ואומר לך "היי, שלמה, אתמול בלילה ראיתי את אלוקים והוא אמר לי שאני משיחו. יאללה, בוא נקים עם". בוא נסתכל רגע על מעמד הר סיני, שאני מקווה ששמעת עליו. המעמד הזה, לפי הכתוב בתנ"ך, היה לעיני על עם ישראל. כל העם ראה את הקולות, הברקים, את קולות אלוקים, שמע את הדברות וקיבל על עצמו את המלכת האלוקים. "בסדר", תגיד, "אבל מי אמר שזה נכון?" אוקיי. נצא מתןך נקודת הנחה שזה לא נכון, ויום אחד קם משה בבוקר ואומר לעם "שמעו, חבר´ה, אתמול בלילה ראיתם את אלוקים, עמוד ענן, אש, וכל זה". למה שמישהו ירצה להאמין לו, כשהם עצמם יודעים שזה לא קרה? הרי ברור שהייתה קמה התנגדות כללית ונמרצת מאוד של כל העם, שהיו דורשים לסקול את משה, הרי הם עצמם יודעים שהם לא היו נוכחים. אוקיי, אז את זה עברנו. עכשיו, מה נאמר, אם מישהו יקום ויאמר "אוקיי, זה בסדר- אבל מה אם התנ"ך נמסר לאנשים רק מאתיים שנה, או חמש מאות שנה אחרי שהסיפור הזה קרה?" זאת אומרת, שנניח שבא נישהו אחרי מאתיים שנה, ואמר :שמעו מה קרה לפני מאתיים שנה, כך וכך, הר עשן ואש וקולות אלוקים". הרי גם פה, רק אנשים טיפשים יאמינו לו. מובן שכולם יבררו איפה הוא היה עד לפני מאתיים שנה, ולמה הוא נזכר בזה רק עכשיו, ובכלל, כל זה נשמע לא אמין. אף אחד לא היה מאמין לכזה סיפור, שמגיע אחרי זמנו. סיפור מתן תורה אינו יכול להיות מוכחש- רק מפני שהוא עובר מדור לדור- ודממינו לעצמכם ששתי המילים האחרונות היו מודגשות. זו ההוכחה האמיתית ביותר לאמיתותו של סיפור מתן תורה, שעליו, בין השאר, מתבססת הדת היהודית. אין אפשרות להפריכו, מאחר והוא עבר מדור לדור.