מה דעתכם?

מה דעתכם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179981,00.html אמנם יש כאן בעיקר פליטי פורום התנתקות בני 15 (להיות צעיר זה לא משהו רע רחמנא לצלן!! אל תבינו אותי לא נכון), אבל יש עוד דברים במדינה מעבר לבועת סטיקרים של לנדאו, אז מה דעתכם על המושגים אלטרנטיביים למאה מושגים יסוד ציונים? אמנם ממילא אין דעתי נוחה בכלל מרעיון המושגים הציונים ובעיקר מהיהודים שבהם (לטענתי ולדעתי גם לעיניי רוחם של המייסדים, מדינה יהודית היא מחלת ילדות של המדינה וראוי להפטר ממנה כ-כל האפשר), אבך יש לי דעה אמביוולנטית קצת בנוגע לאלטרנטיבה. מחד, במדינה בה חמישית מתושביה לא מרגישים כ"כ שייכות לאתוס הציוני, בהחלט מן הראוי שילמדו מעט מן הנרטיב שיותר "שלהם" (לאו דווקא, אני לא שוללת את הדעה כי יש ערבים-ציונים) ושנבין שההיסטוריה היא מעבר לטרומפלדור ו"טוב למות בעד ארצינו" או לחילופין קללה ברוסית, היינו הך, קיבינימאט. מאידך, כיוון שכפי הנראה מדובר באלטרנטיבה ממוסדת -ביה"ס, עיריות וכיו"ב, הפמפלט הזה לא נכון בחלקו, עקב הנטייה האנטי-ציונית לקבל במלואה את האידיאולוגיה הפלסטינית (כמו תדי כ"ץ וטנטורה לדוגמה). חלק מן המונחים לדעתי יהיו שגוים היסטורים, לדוגמה בעיית הפליטים שלטעמי ובעקבות קריאה בספרו של בני מוריס "לידתה של בעיית הפליטים הפלסטינים" (ממליצה לכולם!! זה די ספר היסטורחיה הארדקור, אבל הוא ממש ממש מרתק. לקחתי לקרוא אותו מתוך עניין בנושא, אבל לא צפיתי שהספר עצמו כ"כ יעניין אותי. מאוד זורם, יחסית לספר עם 300 ע"מ בבילויוגרפיה. העברתי את כל הספר עם האטלס הציוני, טפו, שלי על הברכיים) מדובר בתולדה של מלחמה, בניגוד לרעיון הפלסטיני שמדובר ביד מכוונת ומחשבה מראש. אח"כ משני המושגים שקראתי בצהובון ווינט, זה נראה כאילו הם די עושים דה-לגיטימציה לקיומה של מדינת ישראל. כאחת שמאוד מעוניינת בדו-קיום מלא, תוך שמירה על שתי התרבויות, דברים כאלה שמובאים לילדים קטנים לדעתי בעיקר עשויים לעורר את ההפך המוחלט. קשה לי לראות פרות אכילים במצב שבו ילדים גדלים במחשבה שהם גיס חמישי במדינה (והם לא!!) והמדינה היא האויב (היא גם לא, זוג סימני קריאה כעת). כלומר, לדעתי מדובר ברעיון חשוב ורצוי, אך רגיש מעט. דעתכם

סלוניק

New member
מסכים באופן כללי,

אבל מערכות חינוך נפרדות הן באופן כללי רעיון גרוע. אין סיבה שלא ללמד את ההיסטורייה של הציונות גם בבתי ספר ערביים היות והיא הכרחית בתור היסטוריה ישראלית. מאידך אני גם רואה לנכון ללמד היסטורייה כללית של ערביי ישראל והפלסטינאים באורח יותר אובייקטיבי (לפי מחקרים, המגמתיות והסילוף במערכת החינוך הישראלית לא שונים בהרבה מהמקבילה ברש"פ). לפני כשנה וועדת לפיד יזמה הכנסת תכנים לימודיים העוסקים בסובלנות ודו-קיום עם ערביי ישראל. אם היוזמה לא נקברה עדיין, זה יכול להיות רעיון מצויין.

למעלה