מה דעתכם?

מסכים

אני מסכים עם מספר היבטים מרכזיים במאמרו של אילן שלגי אך בעיקר בכך שעל מדינת ישראל לקבוע את גבולותיה- "עלינו לקחת את גורלנו בידינו". אני סבור שאסור בשום אופן לאפשר מצב של קפאון מדיני שיוביל לטרור ולאבדון, אלא לקבוע את הגבולות של המדינה ובמקביל לקיים מו"מ עם הפלסטינאים להסדר קבע ושלום.

tapr

New member
מסכים בהחלט

על ישראל להטוות את גבולה בעצמה, אם מפת הדרכים תיכשל. בינתיים עלינו להיצמד למפת הדרכים, ולא לסור מדרכה. זה אומר, כמובן, לעצור כל מגע עם הפלסטינים עד לפירוק מוחלט של אירגוני הטרור, שהוא תנאי ראשוני במפה. כידוע, אין להתקדם בשלבים עד שמולא התנאי הראשון. אם הפלסטינים לא יטפלו בטרור, נקבע את הגבול בעצמנו, ואני חושב שאתם יודעים איזה גבול לדעתי צריך להיות

who is this

New member
אני לא יודע..

אולי תגלה/י לי?? חחחחח כמו שזה נראה עכשיו השלב הראשון במפת הדרכים רחוק מישום.. וכככל שיותר נוותר ככה נפיסד יותר וככה הם ירצו יותר וככה הסוף מתחיל..

tapr

New member
הגבול שלי

הוא גבול דמוגרפי-בטחוני, בו מתנתקים מריכוזי אוכלוסייה ערבית ומספחים כל שטח ריק או בעל אוכלוסייה יהודית שיש לו רצף טריטוריאלי עם ישראל, ושחיבורו הגיוני מבחינה בטחונית. קיצר-מקסימום שטח ויהודים, מינימום פלסטינים בתוך הגבול.

who is this

New member
תוכל/י לפרט יותר..

להיות יותר ספציפי על איזורים בארץ?? אני מניח שאת מתכוון/ת לשומרון, נכון?

tapr

New member
אני מתכוון

לשמירה על אזורים כמו הבקעה, יישובי דרום הר חברון, מדבר יהודה, גוש עציון, אריאל ומעלה אדומים. מצד שני- מעבר לגבול יהיה כל מה שנשאר מיו"ש+ועדי ערה, אום אל פאחם וכמה ישובים ערבים צמודים לקו הירוק בשרון. די קרוב לתוכנית אלון\תוכנית אלון פלוס.

tapr

New member
בנושא ירושלים

שכונות ערביות שיש להן רצף עם שאר הגדה יעברו לפלסטין. הן לא ירושלים מבחינתי. רק האגן הקדוש, הר הזיתים והשכונות\יישובים היהודיים. השאר הם כפרים ערביים שבמקרה נכללו בתחום המוניציפלי של ירושלים.

who is this

New member
אם אני מבין אותך נכון..

אתה מתכוון לבית שלי שהוא בגוש ישבים מעל ואדי ערה.. אגב אתה יודע מה יקרה אםפ יפנו את הישוב שלי ובכלל את האיזור?? יהיה להם גישה ישריה ללא הפרעות לכביש 65 שזה אחד הכבישים המרכזיים בארץ!!! שזה אומר שחבל על חדרה ועפולה ואגב כבר עכשיו עם תותח מתחיל המאה אפשר להגיע מחומש עד חדרה.. ככה שלתת להם את השטח הזה זה סיכון לתושבי מדינת ישראל... אגב, איפה אתה גר?

tapr

New member
לא רלוונטי

התפיסה הבטחונית הישנה כבר לא נכונה. אם ירו, נירה בחזרה, כמו בעזה. אין לי מניעה לירות בחזרה על ריכוזי אוכלוסייה. בנוסף, נבטיח פירוז של הגדה. אם אתה מתכוון לכביש הסרגל, אם אני לא טועה במפה הוא יוצא מעבר לגדר. מחיר זעום תמורה לשמירה על שליש-חצי מהגדה והבטחת רוב יהודי. אני גר בת"א, אבל גרתי 7 שנים ליד שדרות, וסבי וסבתי עדיין גרים שם (בטווח הקסאמים).

who is this

New member
לא כביש הסרגל.

כביש 65... ואתה לא חייב לתת להם אותו כדי שהם יוכלו לעשות בו כבשלהם.. הבעיה העיקרית שלנו, שאנחנו לא חושביםפ על עצמנו.. אנחנו כל הזמן חושבים איך יהיה לאחים טוב אבל לא חושבים איך לנו יהיה טוב.. יהיה טוב אם העולם יבין או יותר נכון שבוש יבין שכמו שלו מותר להרוג עשרות אלפים במלחמה נגד הטרור (שאפילו לא בתחומי מדינתו) כך גם לנו יש את הזכות להטיל עוצרים וכתרים כדי להגן על עצמנו!!! ומשהו הרהב יותר פשוט אבל אין סיכוי שזה יקרה מתישהו ששמישהו יבן את ההגיון הפשוט שואמר שלהם יש 21 מדינות וליהודים יש מדינה אחת..

tapr

New member
מה שארה"ב יכולה לעשות

אנחנו לא יכולים. אין דבר כזה "צדק", "זכות" או דברים כאלה בעולם. יש כוח. יש מעצמות. ויש פוליטיקה בין לאומית. העולם צבוע מיסודו. לכן, אין שום סיבה לחפש הגיון מהסוג שלך במערכת הזאת. המצב הוא פשוט כזה, שאנחנו לא יכולים לעשות את זה. ז"א, אנחנו יכולים, אבל הנזק לנו יהיה גדול בהרבה מהתועלת.

למעלה