מה דעתכם?

m i k a3

New member
מה דעתכם?

בבניין אליו אני עוברת שבוע הבא (אחלו לי בהצלחה) אין תשלום לועד בית, אך בעל הבית ביקש ממני לשטוף את המדרגות פעם בשבוע. אין לי בעיה בעיקרון אבל המדרגות מסריחות, ואני מבינה שאף אחד אחר לא מנקה שם. עדיין , זה עדיף מלשלם...אבל..למה רק אני מנקה? אז ...לשבת בשקט נכון...?

אין כזה דבר

או שכולם שוטפים בתורות, או שאף אחד לא שוטף, ואז או שבוחרים לאסוף לכך כסף או שלא. את משלמת כסף טוב עבור הדירה הזו, מי מת והפך אותך לעוזרת הבניין. תאמרי לבעל הבית שלך: אין בעיה, אני אשאטוף פעם בשבוע. שטיפה של חדר מדרגות בבניין לוקחת X זמן, ומשלמים על זה (נניח, אין לי מושג) 20 ש"ח בשעה - בבקשה לנכות מהשכ"ד. אל תתני לאנשים לתפוס עליך טרמפ רק כי את צעירה, שמחה וטובת לב.

oren*

New member
בכלל לא עדיף מלשלם - ממוצע התשלומים

עבור ועד בית הוא 70-100 ש"ח לחודש, פחות משליש ממה שמגיע לך תמורת ניקוי הבניין מדי שבוע (בחישוב של שלוש-ארבע שעות שבועיות X עשרים-עשרים וחמישה ש"ח לשעה X ארבעה שבועות). מה שכן אם יש לך את הזמן והיכולת, תשקלי את האפשרות הזו בכדי לקבל "דמי כיס" שבועיים בסיכום עם בעל הבית/ועד הבית (בטח שלא בהתנדבות).

khrui3

New member
לא לשבת בשקט

אין סיבה שתנקי לבד את חדר המדרגות, מבלי שתקבלי תמורה כלשהי לעבודתך. הייתי מבקשת גמול כלשהו מבעל הבית. חוץ מזה, אם בעל הבית מעוניין לנצל אותך, זה יכול להשליך עליו גם בתחומים אחרים. בהצלחה

m i k a3

New member
../images/Emo122.gif

אוקיי...אז מסתבר שאני לא קטנונית , ויש דברים בגו. חשבתי לעצמי שכדאי להתעלם מהעניין בינתיים ולא לנקות , ואם בעל הבית יעלה זאת שוב, אז להגיד לו שאני רואה שאף אחד אחר לא מנקה, וגם אין אור במדרגות ( עכשיו אני מבינה למה אין תשלום לועד הבית). אז אם דיירי הבניין מעוניינים לשלם לי X כסף בשבוע או בחודש, אין שום בעיה. האא? האא?

oren*

New member
ואם הוא יגיד לך שהבת של השכנה מקומה

למעלה כן מנקה? אין סיבה שמישהו מהדיירים ינקה, כמו שאף אחד מהם לא מחלק דואר או מתקן את המעלית - אם לבניין יש ועד בית, זה מתפקידו לדאוג לתחזוקה שוטפת (החלפת נורות בחדר מדרגות, הפעלת ממטרות וכו...) אבל ההחלטה שלא להחזיק מנקה בתשלום בטח שלא צריכה לבוא על חשבון אחד הדיירים. אם אין אור במדרגות או נראה שהבניין סובל מהזנחה, פני לאגודה לתרבות הדיור.

למעלה