מה דעתכם?

danchen1

New member
מה דעתכם?

שלום! אני בן 26 ומתקשה להחליט. שתי אפשרויות לפני ועלי להחליט עד יום א' מה ללמוד: 1) מדעי המחשב במכללה האקדמית של ת"א-יפו. 2) עיצוב גרפי בשנקר. מצד אחד אני בעל חוש יצירתי, תפיסה חזותית וחוש אסתטי מפותחים מאוד. כמו כן אני יכול מאוד להנות מהלימודים והמקצוע. אולם מצד שני אני מרגיש שזה לא מספיק רציני, מכובד או בטוח כלכלית, והיות ויש לי גם יכולות לימודיות גבוהות (פסיכומטרי 712) ורצון עז להרויח יפה ולהוכיח את עצמי ולעצמי (חיזוק ביטחון עצמי) ולהתקדם בחיים, חשבתי על לימודים קשים ומאתגרים יותר אך עם שכר בצידם- מדעי המחשב. עלי לשפר בגרויות, לכן כדי לא לבזבז זמן וכסף, בחרתי במכללה (עם כוונה להשקיע ולהוציא ציונים מעולים). החשש שלי מבחירה זו שלא אוהב את המקצוע או שאתקשה למצוא עבודה עם תואר ממכללה. כל דיעה יכולה לעזור.

תראה, אם אתה בא רק בשביל

"להסתדר כלכלית" וכו' למדמ"ח-אני לא אגיד שסיכוייך להצליח בנ"ל קטנים אבל אינני יכול להגיד ששאיפה לכסף טוב תחזיק אותךל שם... זה מקצוע שנחשב קשה מאד ויש בו הרבה קורסי מתמטיקה, יחסית... אפילו אם יש לך נגיעה כלשהיא לתכנות, הרי שמדמ"ח זה *לא* רק תכנות ולהיפך אפילו-0תכנות זה צד משני של תחום זה, ברמה האקדמית לפחות(רוב הבוגרים יהיו מתכנתים, לדעתי בכ"א...פשוט באקמיה העיסוק בזה משני יחסית ושם מדברים יותר "תיאורטית" ופחות "מעשית"[כככה זה באקדמיה
])... לגבי עיצוב גרפי- לא יודע, אבל מה שבטוח הוא שיהיה קל יותר למצוא עבודה כבוגר מדמ"ח על פני בוגר עיצוב גרפי... (עם ההסתייגות הרגילה שגם פה וגם שם תוכל להיות מובטל-תלוי בך ובמזלך...) בכ"א, מאחל לך את מלוא ההצלחה האפשרית!

התלבטות

בבחירת מקצוע רצוי לקחת בחשבון מכלול של שיקולים ולא לצמצם אותם רק לשיקולי שכר. שכן בסופו של דבר אתה תצטרך לעבוד לפחות 8 שעות ביום במקצוע, 5 ימים בשבוע, וכו'... אין ת. ביטוח לגבי מציאת עבודה, לא במדעי המחשב ולא בעיצוב גרפי. לכן מומלץ לקחת בחשבון שיקולים נוספים כגון: נטיות, כישורים (האם תהיה מעצב מעולה ואיש מחשבים בינוני...?), תכונות אישיות, צרכים וכן הלאה, לצורך קבלת החלטה. יתכן שהתנסות "בשטח" תעזור לך להכריע בין האפשרויות: למשל ניתן ללמוד קורס קצר בגרפיקה ולראות אם התחום אכן מתאים. ניתן לדבר עם בוגר מדעי המחשב ולשמוע ממנו על הלימודים והעבודה או לבקר במוסדות לימוד ולהתרשם באופן בלתי אמצעי. ניתן לשקול פניה ליעוץ בבחירת מקצוע.

למעלה