מה דעתכם

vardaedery

New member
מה דעתכם

לאחרונה הגיעו לידיי ספרים השוזרים את כל דיבורי רבינו ורציתי לשמוע דעת חכמים בנושא שם הסדרה , שני כרכים: 'אילו ידעיתיו הייתיו' והכרך הקודם להם המהווה הקדמה נקרא אור גנוז. רבינו אמר ממני עד משיח לא יהיה חידוש ומצד שני דיבר על החובה לקרוא בספריו ולחדש בהם(כוכבי אור)... אמת לאמיתה לכל ישראל!

פראזניק

New member
מי חיבר את הספר?

אם מדובר בספריו של אברהם זגדון (אולי כתוב שהמחבר הוא דוד שמר), מדובר במשהו ממש לא מומלץ...

D BOOK

New member
אם זה הוא...

אז לא מומלץ זה רק בלשון המעטה...

פראזניק

New member
בקצרה:

משום שהוא מסלף לא רק את שיטת רבינו, אלא את היהדות. היו נגדו טענות חריפות מאוד (בלשון המעטה).

vardaedery

New member
מדוע בקצרה

במה בא לידי ביטוי הסילוף, ברשותך, הרי הוא כותב מתוך רבינו ובלשון רבינו ממש? כל דיבוריו שוזרים את ליקוטי מוהר"ן ליקוטי הלכות סיפורי מעשיות ועוד. הסתקרנתי ודיפדפתי בסוף, נראה שהמטרה להוביל כל יהודי לדבר עם השם יתברך פנים מול פנים ממש כמו משה רבינו, האם אין זו תכליתו של כל יהודי. ממש אשמח לשמוע על מה הטענות נגדו ועוד חריפות???

פראזניק

New member
בקצרה, כי אין טעם להכנס לזה

אני יכול רק להציע לך לברר טוב טוב על האדם הזה, לפני שאתה מתלהב (והוא מלהיב, אני יודע).

kanaloner

New member
בקצרה

כמעט כל מי שהלך איתו נפל בצורה מזעזעת מיהדותו

asaf2000

New member
תשמע

אני לא מכיר את הספר הזה אבל כתוב שספר תורה שכתבו מין הוא פסול. אפילו שאין בספר שגיאות והכל מדויק, בגלל שכתב אותו אדם לא כשר אז אסור לקרוא בו וללמוד בו.

מה זה??!

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו מה זה? : 'היו נגדו טענות חריפות מאד(בלשון המעטה)' מה הסיפור של הספר??????????????????????????????? את האמת ורק את האמת...השומע ישמע והחדל יחדל...והחי יתן אל ליבו... שמעתי אני...על מה שנקרא: 'אור חדש...משהו חדש...דעת נפלאה...' ועוד כאלה בסגנון של הגדרות מעש... וכששאלתי...'אתה בא לאומן בראש-השנה?'...שמעתי 'אומן...אני באומן,אחי...וכו' וכו''...
אחרי הפסקת שתיה...רבנו אומר...'ממני עד משיח לא יהיה חדש'...מזה ועד כל זה...בטל ומבוטל ואין בו ממש...בנוגע לנו אנו עכשיו בזה הרגע....
מה שר' נתן קיבל מרבנו והעביר הלאה זה ענין אחד...אך מה שכל אחד עושה מעצמו בתורות רבנו ותלמידיו האמיתיים...זה ענין אחד שאיתו יש ענינים כמה... אשמח מאד לשמע/לקרא הרבה תגובות בנושא...אך בבקשה להשתדל למשוך לפחות בלשון כמה שיותר לאמת...ומה לא ניתן להזכיר לא צריך להזכיר...מפאת כאלה ואחרים...
משוגע עליכם ממש

למעלה