מה דעתכם?

uwhxhxa

New member
מה דעתכם?

כולי מזועזע, הבוקר קראתי כתבה בYNET, על הרופא ה-XXX שהפקיר את יחידתו בעת פעילות מבצעית...

uwhxhxa

New member
קישור ממוקד יותר ממה שמופיע לעיל

בקישור הזה סיפור המקרה בלי התייחסות פוליטית.

שמע... זה בעייתי...../images/Emo26.gif

אם הוא היה חפ"ש, ממש לא הייתה לי בעיה להבין את זה... קטע ממש לא פשוט לראות מה עושים לאוכלוסיה האזרחית... דילמה דילמה... העובדה שהוא רופא קצת צרמה לי...
הרי הייעוד היחיד שלו במקום, זה לטפל בפצועים (ישראלים או פלשתינים)... אם הוא היה לוחם - ניחא, אבל האינטרקציה היחידה שלו עם האוכלוסיה האזרחית תהיה לטפל באזרחים פצועים... לסרב לטפל בפלשתינים/ישראלים פצועים - נשמע לי קצת תמוה... לא ממש סותר את שבועת היפוקרטס (כי זה לא שפלשתיני/חייל בא אליו פצוע והוא סרב לטפל) - אבל בעייתי משהו...

טל קר

New member
כשמישהו לא מוכן ליטול חלק

בפעילות מבצעית, זה לא נקרא שהוא עשה משהו "בעת פעילות מבצעית", כולל לא הפקיר. אז ממה אתה מזועזע? זה לא שהוא דילג מעל גופות בדרכו אל הקו הירוק או סירב להעניק טיפול לאדם פצוע, הוא, כמו רבים אחרים, סירב לקחת חלק בפעולה העומדת לפגוע ברבים חפים מפשע (כפי שמצביע נסיון עבר) בתוך רצועת עזה. אבוי לעת בה אי רצון לקחת חלק בפעולה מלחמתית התקפית נחשב "הפקרה" שגורמת לזעזוע. כן ירבו כאלו שלא יסכימו להפקיר את המוסר של המדינה.

אimר

New member
דעת קהל מגויסת

מאיפה החוצפה לתאר את מה שהוא עשה במונחים קשים כל כך? הוא לא סירב לטפל באף אחד שעמד פצוע מולו, הוא לא הפקיר פצועים בשטח, הוא לא הרופא היחידי באיזור. הוא ישב במשרד ודיבר עם המפקד שלו והודיע שהוא מסרב והלך לכלא, וחוץ מכל זה הוא במקרה גם רופא. ההתלהמות הפשיסטית לפיה חייבים לציית בכל מחיר היא העוול במקרה הזה. הטיעונים שבתור אדם הומאני הוא היה צריך להישאר ויכל להציל גם פלסטינאים יותר ממגוחך, הוא פשוט מעליב.

uwhxhxa

New member
הפקרת חיי אדם חסרת אחריות

שימו לב לציטוט מהכתבה: " "בשלבים שהגדוד נכנס פנימה הדוקטור מודיע פתאום שהוא מסרב פקודה", מתאר הקצין הבכיר את השתלשלות האירועים, "הגדוד כבר בלחימה, והוא למעשה נוטש את הגדוד, זה לא אימון ברמת הגולן אלא עזיבה של התאג"ד, החובשים, הגדוד. הפקרה. הוא לא מוכן להיכנס". " אין המדובר כאן באדם שלוקח החלטה אישית שהשלכותיה לסביבה מועטות, הרופא הזה לא עזב את הגדוד באימון , הוא לא עזב את הגדוד בקו, הוא עזב את הגדוד כאשר הוא נמצא במצב לחימה! הוא, הרופא של הגדוד, נטש את חייליו ונטש את אלו שהצלת חייהם מופקדת בידיו...ופשוט עזב. רוצה לעזוב? לא ככה! לא תוך כדי רמיסת הערכים כאדם, תוך זלזול בחיי אדם, שעליהם הופקדת. כיצד הייתם מיתייחסים לרופא יחיד בחדר מיון שהיה הולך הבייתה מסיבות אלו ואחרות (וכן, אני מעוניין לשמוע באילו נסיבות הייתם מצדיקים שרופא יעזוב חדר מיון בו הוא נמצא לבדו, עם קצת חובשים). בושה וחרפה! השינאה מעבירה אותכם על דעתכם...תתחילו לאזן קצת ערכים! אני הייתי מגיש כתב אישום על ניסיון לרצח, יש גבול לכל תעלול.

אimר

New member
ספין

שים לב שכך מתאר הקצין את הדברים. אתה יכול להחליף את הרופא בטבח ולהשתמש באותם מונחים וזה לא משנה, חוץ משטבח עוסק באוכל ורופא בפצעים. הוא לא הרופא היחידי במקום, לוקח בדיוק שעה להביא רופא במקומו, הוא לא קם והלך הביתה בלי להודיע ובלי מחליף, הוא נשאר במקום ונשלח לכלא, זה הליך שלוקח זמן. אתה באמת מאמין לרגע שנוצר שם מצב שהיה מישהו פצוע ולא היה מי שיטפל בו? זה הספין, עושים מזה מצגת של המצב התיאורטי האפשרי הגרוע ביותר שדי ברור שהוא רחוק מהמציאות אבל למה לא להקצין אם אפשר להשמיץ. חוץ מלהשמיץ ככה גם הספין פועל להפנות את הדיון מהשאלות שהסירוב שלו מעלה לשאלות של אתיקה רפואית שכמעט ולא נוגעות לעניין. כמו שעם הסרבנים הטייסים ישר התחילו לעשות חשבונות כמה מהם טייסים פעילים במסוקים כרגע, כאילו שככה הם לא טייסים ושמה שיש להם להגיד לא רלוונטי. כאמור, אין שום השוואה פה לסיפור הרופא במיון שהצגת. אני רוצה לקוות שאף אחד בבית חולים או בגדוד שנכנס לשדה קרב לא טיפש מספיק כדי לתלות את בריאות אלו שעליהם הם אחראיים בידיו של רופא אחד בלבד. והנה אפשרות מטורפת. אם באמת היתה בעיה (ולא היתה, אבל אם), אפשר היה לעצור את הפלישה עד שיגיע רופא. אבל חס ושלום שלצבא תהיה איזושהי אחריות על מה שהוא עושה.

או....../images/Emo26.gif

שהרופא יגיד כמה ימים מראש שהוא לא מוכן להיכנס... למה להצהיר דבר כזה כשהכוח כבר נמצא בפעילות מבצעית??? שבוע קודם הוא לא ידע שיש כיבוש ושקורים בו דברים נוראיים?? לא יודע... זה לא ספין... זה פשוט מריח לא טוב...

uwhxhxa

New member
אני מניח שאינך איש צבא

אולי מכאן נובעת בורותך. הרשה לי לספר לך שקרב דומה לקפיצה לגובה, אתה יודע איך זה מתחיל...וזהו. ברגע שהלחימה התחילה הרבה מן הפעמים זו נקודת אל-חזור, מהבחינה שכבר עדיף להמשיך בלי רופא מאשר לסגת, תזכור שיש עוד כוחות ומשימות במצבצע זה, ואולי בכלל המדובר בפעילות הסחה שנועדה להפנות את תשומת הלב ולאפשר לכוחות מיוחדים לפעול בביטחון יחסי, ואולי המבצע היה חייב להתרחש בזמן מסויים, ואולי היה יעד שבמידה ולא היו משיגים אותו היו ממלכדים אותו ואולי ואולי ואולי (יש עוד הרבה מאוד "אוליים" וכולם יותר מבסבירות בינונית. הרופא הוא איש הרפואה היחיד שהנו דוקטור, ומעבר לפונקציה שלו כאיש הרפואה הבכיר בגדוד הוא גם מפקד כוחות הרפואה בגדוד. חסרונו של הרופא סיכן חיי אדם, ואפילו אם לדעתך היה עליו לסרב, אין שום סיבה שבעולם להתנהגות פושעת זו. לכלא, בקלון.

אimר

New member
איש שלום

אוי לא, ריסקת את אמינותי, הרי רק אנשי צבא מבינים בענייני צבא. אתה קונה את הספין שזה בקרב ושזה הפקרת פצועים יותר מדי בקלות. שנינו לא יודעים מה קרה. רוב הסימנים הם שזה היה תהליך מאוד ארוך והדרגתי, כך שכל הספקולציות האלה של עד כמה זה היה בזמן קרב נראות לי מטופשות. כל האולי האלה הם חסרי משמעות עד שנשמע מה קרה שם. כל מה שאנחנו יודעים זה א. היה קרב וב. הרופא סירב. כל השאר זה פרשנויות דעות וספקולציות. אנחנו לא יודעים באיזה שלב של הקרב הוא סירב, אנחנו לא יודעים מה היו ההשלכות של הסירוב שלו, אנחנו לא יודעים מה היה התהליך של הסירוב, יש לנו רק ספקולציות קיצוניות של גורמים אינטרסנטיים שרוצים להשחיר את דמותו, אין לנו גם את הצד של הרופא. ועל סמך זה אתה כבר החלטת.

uwhxhxa

New member
תפסיק לילל, מותר לך גם להקשיב

קודם כל, ניסיון צבאי כן עוזר להבין את הסיטואציה, זה כמובן לא תנאי להבעת דעה, אך בהחלט כלי שמשמש להבנה של המצב, שמתגובתך עולה שעדיין לא הבנת. מה יש כאן לפרשן? היה קרב שהרופא סירב להשתתף בו, כנגזרת מכך הופקרו חיי אדם. הדעה שלי נחרצת בנושא לאור אי-תפקודו של הרופא. ואם עדיין לא ברור לך – שום מג"ד לא היה מוציא מבצע שכזה בלי נוכחות הדוקטור, כך שהוצאת המבצע לפועל מלמדת על הסתמכותו של המג"ד אודות נוכחותו של הרופא בסד"כ.

יש הבדל מהותי...../images/Emo26.gif

יש הבדל מהותי בין רופא לכל חייל אחר בכוח... הסיכוי שהוא ישתתף במעשה פסול כלשהו עם אזרחים - הוא קלוש. הסיכוי שהוא ישתתף בפעולות מצילות חיים - הוא גבוה ביותר. וזאת בניגוד לכל חייל אחר שיוצא לפעילות... ולא - לא חייבים לציית בכל מחיר. אבל יש מידה של יושרה בלציין את העובדה שאתה מסרב לשרת לפני שמתחילה הפעילות - ולא במהלכה! בנוסף, נשאלת השאלה מה הרקע לסירוב? אם הוא טוען שהוא חושש לפגוע באוכלוסיה אזרחית - נשאלת השאלה אם יש שחר לטענה - והאם יש סיכוי שרופא יקלע לסיטואציה לחימתית?... אם הוא טוען שממש לא איכפת לו מאוכלוסיה אזרחית, והוא פשוט חושש לשלומו ולחייו - גם לגיטימי - אבל אז שלא ינסה לצבוע את ההחלטה שלו בצבעי-אידיאולוגיה...

יוֹאב

New member
"הפקיר את יחידתו..."

היכן כתוב שם שהוא הפקיר את יחידתו? מלכתחילה הוא לא יצא איתם, כך שזו איננה הפקרה.

uwhxhxa

New member
אם תקרא אולי תדע

סתכל בתגובה האחרונה שלי בה מוסבר למה הרופא כן הפקיר...(2 תגובות מעל לשלך) ולהבא תשתדל לקרוא הכל ולא להגיב סתם ככה

יוֹאב

New member
אבל ההגיון שלך לקוי

רופא שמסרב לצאת לקרב, לא מפקיר חיי אדם, מהסיבה הפשוטה שאף יחידה לא אמורה לצאת ליחידה ללא רופא או חובש קרבי. במידה והיחידה יוצאת לפעילות ללא רופא או חובש, ההפקרות היא של מפקדי היחידה, שלא דאגו להביא רופא או חובש מחליפים. ה"חטא" כביכול, של הרופא, אם קיים כזה, הוא ודאי לא הפקרת חיי אדם.

אולי תקרא במקום להמציא?...../images/Emo26.gif

באמת... אני מבין שהיית רוצה שהמציאות תהיה שונה - כדי שתתאים לטענות שלך - אבל יהיה נחמד אם תאמץ את העצה של קודמי ותקרא את הכתבה לפני שאתה מטיח באנשים כאן שההגיון שלהם לקוי. מתוך הכתבה: ======================================= ...מתאר הקצין הבכיר את השתלשלות האירועים: "הגדוד כבר בלחימה, והוא למעשה נוטש את הגדוד, זה לא אימון ברמת הגולן אלא עזיבה של התאג"ד, החובשים, הגדוד. הפקרה. הוא לא מוכן להיכנס". הסרבנות מגיעה לחיל הרפואה: רופא בשירות סדיר סירב לקחת חלק במבצע המתמשך בעזה נגד שיגור הקסאמים - ונטש את שדה הקרב. ======================================= הוא לא הודיע למפקד שלו שהוא יסרב לצאת לפעולה בעזה - אלא החליט "לשבות" במהלך הפעילות המבצעית. אני לא מדבר על "הפקרת חיי אדם" ושאר הצהרות מפוצצות - אבל בטח ובטח שלא היה כאן מינימום של יושר מצד הרופא. הוא היה יכול לסרב ב-1001 דרכים אחרות - והוא בחר בזו שמדיפה את הסרחון החריף ביותר...

יוֹאב

New member
אוֹריארד ידידי

באמת... אני מבין שהיית רוצה שהמציאות תהיה שונה - כדי שתתאים לטענות שלך - אבל יהיה נחמד אם תאמץ את העצה של קודמי ותקרא את הכתבה לפני שאתה מטיח באנשים כאן שההגיון שלהם לקוי. - לא זאת בלבד שקראתי את הכתבה, אלא גם שמעתי את דבריו של אותו רופא באופן ישיר, מה שודאי אתה לא עשית. מתוך הכתבה: ======================================= ...מתאר הקצין הבכיר את השתלשלות האירועים: "הגדוד כבר בלחימה, והוא למעשה נוטש את הגדוד, זה לא אימון ברמת הגולן אלא עזיבה של התאג"ד, החובשים, הגדוד. הפקרה. הוא לא מוכן להיכנס". - תסביר לי אתה איך זו יכולה להיות נטישה בזמן אמת אם הוא בכלל לא מוכן להכנס? ואני מצטט מתוך הכתבה -סגן ד"ר ת' סירב להיכנס עם הגדוד אליו הוא משתייך לפעילות מבצעית בצפון רצועת עזה, למבצע "מגן קדמי" נגד הקסאמים. - אז מי כאן לא יודע לקרוא? אני או אתה? אצל מי הבנת הנקרא לקויה, אצלי או אצלך?

אצלך כמובן.../images/Emo26.gif

הבנת הנקרא שלי הייתה בסדר גמור. אצלך יש בעיה עמוקה יותר. או שאין לך מושג איך מתנהלת לחימה (תותחן, נכון?), או במקרה הפחות טוב - אתה מתמם... אף-אחד לא טען שהרופא נמלט בריצה מתוך בית-חנון תוך כדי לחימה. אבל הפעילות המבצעית מתחילה עוד לפני שהכוח נכנס לשטח. וכן - הרופא עזב במהלך הפעילות המבצעית. אתה נטפל לעובדה אם הרופא הזה עזב לפני או אחרי שהוא נכנס לאזור הלחימה - וזה פשוט לא רלוונטי. קח מקרה היפותטי, שהרופא הנ"ל בכלל לא היה אמור להכנס לאזור הלחימה - אלא לשהות בתאג"ד מחוץ לאזור הלחימה. אז מה?... אז אם הוא היה עוזב את התאג"ד זה היה בסדר??... אין שום חשיבות אם הוא היה אמור להיכנס עם הכוח או לא. אין שום חשיבות אם הוא עזב חצי-שעה לפני או אחרי שפיסית הכוחות היו בשטח. הוא היה יכול להגיד גם יומיים לפני זה שהוא מתנגד להיכנס. הוא היה יכול להגיד את זה גם שבועיים קודם. העובדה שהוא לא הצהיר על סירובו ברגע שנודע לו שהגדוד שלו מתוכנן להיכנס לעזה, אלא הוא חיכה עד שהכוחות היו עם הפק"לים עליהם - זה מה שחמור בעיני.

למעלה