מה דעתכם?

4010123

New member
מה דעתכם?

אני בת 50 + וכשהגעתי למסקנה שזהו, אין יתר מי שמתאים לי, פגשתי אותו. הוא צעיר ממני בשנים אחדות. הכרנו פעם, מזמן, על רקע מקצועי ותו לא. אני הייתי נשואה אז. לפתע הצטלבו שוב דרכינו. ונפגשנו במקום אחר. כעת שנינו פנויים ריגשית ורישמית. יש פער גדול בגילאי הילדים (שלו בגיל בי"ס יסודי שלי סטודנט) אבל פגשנו אותם (הילדים טרם נפגשו ביניהם). התחלנו לצאת. פגישות די דלילות. להרגשתי הוא זקוק לאישור על כל צעד שהוא מתקדם איתי אלא שאני רוצה שירגיש בטחון וש"יצעד" גם בלי תמיכה מצידי כי אני רוצה להרגיש שהוא רוצה אותי גם בלי עידוד. אני כמובן יודעת שאם אינו מעוניין אז שום עידוד לא יועיל. נכון? אני קצת חסרת בטחון. אני חוששת שבעידוד מצידי - הוא יראה "לחץ" ויברח. להערכתי הוא די התרגל ל"לבד" שלו. כן, נכון צריך לדבר. אבל אנחנו ביישנים. שנינו. אז השאלות מעשיות שלי הן: האם לעודד אותו? האם להמתין שיעודד את עצמו? מתי עידוד מתפרש כ"לחץ"? אני בטוחה שהוא איננו נפגש עם אשה אחרת.

מאדי 1

New member
לחץ הוא בסה"כ חוסר תיאום ציפיות

אותה יוזמה יכולה להתפרש כלחץ כשהיא לא רצויה, או כבלתי מספיקה כשהוא דווקא מעוניין בסימני עידוד יותר משמעותיים ולא משתמעים לשתי פנים. לחץ הוא יחסי, כמו כל דבר אחר בחיים. יש כאלה שצריכים שבועיים בשביל להרגיש ודאות בהמשך הקשר, ויש כאלה שצריכים חודשיים, הזמן הוא יחסי ואישי לכל אחד (איינשטיין אפילו בנה על זה תיאוריה שלמה). אין תשובה מוחלטת "מתי עידוד מתפרש כלחץ". את יכולה לנסות בשיטת ניסוי וטעייה. בסיום הפגישה דברי על משהו שהיית רוצה שתעשו ביחד בפגישה התיאורטית הבאה ולפי תגובתו החליטי עם ליזום פגישות נוספות. ברוכה באה

4010123

New member
תודה, מאדי

רעיון מצויין לדבר על הפגישה הבאה. אלא שבפנטזיה שלי אני רוצה שהוא ייזום את הפגישה הבאה. למה? כי גם אני זקוקה לעידוד ולהבטחה שאני רצוייה. תיאום ציפיות מחייב שיחה. מתי אפשר ל"הכריז" (זה נשמע נורא) על שיחה שהיא תיאום ציפיות מבלי שגם זה יראה כלחץ?

מאדי 1

New member
אפשר לשוחח בלי להכריז

למשל לומר לו בסוף הפגישה שהיית רוצה ליזום יותר פגישות ביניכם אבל את לא יודעת איך זה יתקבל מצידו כיוון שאינך רוצה ליצור רושם של לחץ. עדיף בסוף הפגישה, רק למקרה שזה יוביל לדקה דומיה באוויר
שלא יהרוס את המשך הערב וישאיר טעם לא טוב וגם משום שאולי הוא צריך לחשוב על זה לפני שירצה לענות

ביישנים?

כן מכירה את ה"מחלה" הזו בשלבים מסויימים
ובכל זאת חושבת ששיחת טלפון ממך אליו למשל בהחלט יכולה להיות איתות לכך שאת מעוניינת בהמשך הקשר אין בה לחץ ויש בה עידוד אז מה את אומרת? וברוכה הבאה מיספרית (נו זה הניק שבחרת לך...)

4010123

New member
על מנת לבדוק צריך לדעת

שיש מה לבדוק. כנראה שאין.

ilana27

New member
אני אישית מאמינה

בכזה סוג של קשר כאשר אישה מבוגרת מבן זוגה זה לא סוף העולם את הרי לא ביתולה מזדקנת שהשעון הביולוגי מתקתק והן מזדרזות לתפוס מישהו על מנת להספיק להביא ילד לעולם יש לך כבר ילדים גם לו יש כבר ילדים אז מה הלחץ שלך? תצאו תהנו קחו מהחיים הכל אל תחנקי אותו עם השיחות נפש "לאן הקשר אמור להביא אותנו וכאלו?" ככה רק תבריחי אותו בהצלחה(ותעשו הרבה אהבה!!

דעתי , לאפשר זרימה טיבעית

שלום לך דינה ברזילאי 496351 לפחות דבר אחד ברור , שהמסקנה שהיגעת אליה בעבר הייתה מוטעית , פער גילים במערכת יחסים ברוב המקרים אינו מהווה מכשול,ואני לא מדבר על מקרים קיצוניים, יש לאפשר למערכת היחסים להתגבש ולצמוח בקצב שלה, כול נסיון לקיצורי דרך יכול לגרום להפסקת הקשר, יש לאפשר לקשר לזרום באופן הכי טיבעי בלי זרזים ולחצים, האהבה היא כמו כספית בכף היד , פרוש את אצבעותיך ןהיא תישאר , קמץ אותן , והיא תחמוק לה . יום טוב לך

למעלה