מה דעתכם?

יעל11כהן

New member
מה דעתכם?

הדירה שאנחנו רוצים לרכוש (יד שניה) עדיין לא רשומה בטאבו. היא נמצאת בשלב של "מיפוי" (מה זבכלל?) עו"ד אמרה שזה יקח בערך 3 חודשים. השכירות שלנו מסתיימת ב - 1/6. בעלי הבית מוכנים שנכנס עוד לפני השלמת התהליך (אפילו במהלך חודש מאי). עו"ד לא מתלהבת מהרעיון. ועכשיו לשאלה: בהנחה שבעה"ב שבביתו אנו גרים כעת יסכים להאריך את השכירות בחודשיים-שלושה : האם כדאי להמשיך שכירות עד למכירה הסופית ורק אז לעבור או לעבור כבר בחודש מאי-יוני? ועוד אם בעה"ב לא יסכים להעריך את השכירות רק בחודשיים-שלושה (ובעצם לא יהי לנו מגורים חלופיים) - האם אז כדאי לעבור לדירה זו, עוד לפני תום המכירה(בעצם, עוד לפני תחילתה. רק לאחר החתימה).

האם תצטרכן לשלם הכל לפני המעבר?

לדעתי השאלה היא מהי המשמעות של כניסתכם לדירה לפני השלמת התהליך, אם המשמעות היא שעד אז תצטרכו לשלם את כל הכספים למוכרי הדירה הרי שחשש העו"ד מובן. אם המשמעות היא שמעבר זה לא יגרום לשנוי בתנאי התשלומים, והתשלום האחרון יהיה עם הרישום בטאבו הרי זה נראה כדאי לכם, בעיקר אם המוכרים לא דורשים מכם דמי שכירות (או שוה ערך) תמורת המעבר המוקדם וכך גם תרויחו חודשיים שכירות וגם תשתחררו מלחץ של פינוי. אגב, אילו הייתי מוכר הדירה לא הייתי מסכים למסור חזקה לפני תשלום כל הכספים. אבל אני לא עו"ד ואולי יש שיקולים נוספים, מדוע העו"ד שלכם מתנגדת?

יעל11כהן

New member
ללא תשלום

המוכרים מסכימים שנכנס גם ללא תשלום כלל - רק חתימה על חוזה. גם ככה הדירה כבר פנויה. כיון שהעיכוב במכירה נגרם בגללם (טאבו וכו') וכיון שאנחנו ב"לחץ זמן" ע"פ מועד סיום השכירות - אז אין להם בעיה עם הכניסה שלנו כבר כעת. עו"ד אומרת שיש כאן כמה סכונים. למשל : מה יקרה אם הבנק לא יסכים לתת משכנתא (למרות שיש אישור עקרוני, כבר לא בתוקף), או אם ההתניה שבהסכם לא תחול (ההסכם יהיה מותנה בכך שיהיה רישום בטאבו ושבזמן המכירה לא יהיו על הבית שום שעבודים/עיקולים מלבד המשכנתא שלהם). מצד אחד, אני מעדיפה להכנס לדירה שאני כבר יודעת בודאות שהיא שלי. מצד שני, חבל על שכירות של חודשיים וגם לא בטוח שבעה"ב יסכים להארכה של חודשיים.

שווה בדיקה ...

אם הבנק לא יסכים לתת משכנתא או אם ההתניה שבהסכם לא תחול - לא תהיה עסקה ואין טעם בכלל לחתום על חוזה הרכישה. יתכן שניתן להכין מערכת הסכמים כזאת שאתם תיכנסו לדירה בשכירות (אולי בסכום סימלי של שקל לחודש) עד שיוסרו הגורמים המפריעים להשלמת העסקה או עד למועד מסויים שתקבעו עם המוכרים (המוקדם משניהם) ... ואז - אם הבעיות יפתרו יכנס לתוקפו חוזה הרכישה ואם לא ... תחפשו דירה אחרת.

למעלה