מה דעתכם?

אבסורדי לחלוטין

איך אפשר להתבסס על נוסחאות הגיוניות של =2+2 בשעה שמדברים על מציאות שהיא לא לפי הכללים ההגיוניים, אתה לא יכול להחיל את ההגיון בדבר שהוא מעל ההגיון, זה סתירה מיניה וביה.

sharkyM

New member
למה לא ?

אתה מכיל משהו הגיוני על כל הדת בכללותה, ואז אתה אומר שאם זאת הדת ואני מקבל אותו, אז אני מרבל אותה איכשהי.

אתה טועה

אתה לא יכול להתיחס למושג "זמן" בגיהנום כאל מרכיב בנוסחא, המושג זמן הוא ארצי ולכן ה"זמן האנסופי בגהנום" לא יכול ללכת יד ביד אם ההגיון הארצי. חוצמזה אותו סיכוי קטן שתהיה בגהנום יכול להיות בכל פעולה ופעולה שאתה עושה, אמנם הסיכוי יותר נמוך מאשר הסיכוי להגיע לשם ע"י עברות שניתנו במסורת וכו' אבל עדין יש סיכוי, ולכן הנוסחא תקפה גם עליהם.

הבהרה

גם אם אתה מחיל את ההגיון על הדת, עדיין מנקודת מבטה שלה!!! הגהנום לא הולך עם שורת ההגיון.

sharkyM

New member
למה הגהנום לא הולך עם ההיגיון?

אם אתה אומר שיש משמעות לשכור ועונש, אז למה לא תקבל עונש (גהינום) על מעשה רע ?

rigoletto111

New member
יש איזה פילוסוף שענה לזה:

(אולי עיוותתי את הניסוח) נניח שאין אלוהים וקיום מצוות הדת גוזל ממך את ההנאה של החיים, אז יוצא בקיצור שאתה מפסיד דבר שיש לך בוודאות תמורת הימור עתידי. אגב, בפורום ספרים וספרות אני מריץ שרשור על אלתרמן - למי שאוהב את יצירתו כדאי להכנס ולהשתתף!

עם הסתברויות כאלה מי צריך אויבים?

כבר עדיף למלא לוטו. שרקים!!!!!! ממה צב? >ספל חמאה משפשפת עינים<

יו הו |בוהה בצג|

אתה! יו זה אתה!! אני לא מאמינה!!! אאווצ', אני לא חולמת... |אדם| וואוו אהמ יו!!! >ספל חמאה קופצת קפיצות קטנות של התרגשות, תוך מחיאות כפים וקריאות יו<

avidadon

New member
על אותו משקל

אתה יכול להאמין בכך שאם תחיה חיים חופשיים תכנס לגן עדן לנצח. נכון שאין הרבה סיכויים שהדבר יקרה, אבל מספיק סיכוי קטן מאוד שיכפיל וישלש את עצמו (שהרי מדובר בחיי נצח! אז אפילו מאה שנה לא שווים את הסיכון לבחור בדרך אחרת). לכן אין שום הגיון בטיעון הזה, משום שגם אם יש אלוהים, זה לא סוף פסוק. בגלל שיש לך מספר רב של דתות, ובכל דת מספר רב של דעות... לכן- תשאר כמו שאתה

sharkyM

New member
שוב, הטיעון חל כל פעם על דת אחת

בלבד, לא על כל המכלול. הוא לא בא להגיד איזה דת צודקת, אלא אם בכלל כל שווה לשמור ולקיים כל דת כשלעצמה!

אני מתייחסת לכל נושא אלוקות כ...

אנרגיות. ישנה אנרגיה שמזינה את כל האנרגיות (וזה ה"אלוהים".) וכל אדם יכול לבחור באיזה אנרגיה להזין את חייו. נצרות,יהדות איסלם וכו..

spag

New member
עלוקה שמזיינת אנרגיות?! @#%#&$^

סתם...צוחקים
E(x,y,z,p,q,t)=mc^2+God+O(dx)

Ttl Frdm

New member
אני כיום מתלבט על זה..

אני מסכים איתך שאלוהים הוא לא מה שאנחנו מדמיינים וצורת אנרגיה זה הדבר הכי טוב שאפשר לתאר אותו/ה אבל יש לאנרגיה הזאת מודעות. ואם היא רוצה שנעבוד אותה (אם..) אז בוודאי יש דרך שבה היא רוצה שזה ייקרה?

למעלה