מה דעתכם?

avidadon

New member
אתה לא יכול

להיות פדנט ולהתחשב כל אחוזון קטן רק כשמדובר באלוהים, ואילו כשמדובר בבחירת הדת הנכונה אתה עוצם את העיניים ומתייחס רק לדת אחת.

avidadon

New member
אה עכשיו ראיתי מה שענית לאלישע

אז אם היתה רק דת אחת (ולאא שום אופציות להמציא דתות חדשות) אזי היית צודק.

מופרך לחלוטין

יש להבחין בין שלב השאלה לשלב התשובה. השאלה היא "האם יש אלוהים". והתשובה יכולה להיות "כן" או "לא". בשלב השאלה החלוקה לאחוזים אינה מספקת את התשובה אלא רק קובעת את ההסתברות להופעת התשובה הנכונה. בשלב התשובה (כלומר לאחר שניתנה תשובה חד משמעית וחד חד ערכית), אם האחוז הבודד נכון הרי שמאה אחוז שיש אלוהים. ואם האחוז הבודד לא נכון הרי שמאה אחוז שאין. החלוקה לאחוזים אינה צריכה להשפיע על אורח חיינו כי היא בשלב השאלה, ובשלב זה אנו צריכים לחיות לפי כמות הידע שיש לנו בשלב זה, כלומר 99 אחוז של עברות(עבירוייס) ואחוז אחד של מצוות (מצוויס). אם וכאשר תוכח התשובה על חודו של אותו אחוז (ואל תשכחו ש99 אחוז שאין אלוהים)נאלץ לבחור האם לנהוג כפי שהתשובה מחייבת או שנבחר בחיים כל הדרך לגיהנם. (משחק מילים)

sharkyM

New member
סטיסטיקה מטיבעה

היא מדע של הנחות ולא של עובדות. כל הטיעון הוא בשלב השאלה ולא התשובה, כי אם הייתה תשובה, לא היינו צריכים את הטיעון...

נכון ולכן..

זה לא אמור להשפיע עלינו כשאמרתי "מופרך" התכוונתי לקביעה שאנו אמורים לשנות ממנהגינו בגלל הסטטיסטיקה.

spag

New member
בעעעע ../images/Emo5.gif סטטיסטיקה...

(ללא כותרת) (ללא תוכן)

הדת שלי אומרת שהמאמינים הם ההולכים

לגהינום, ולכן אפילו אם יש אחוז אחד שאני צודק שווה לא להאמין כדי לא להנמק שם עשרות אלפי שנים.

נניח שהטיעון שהבאת נכון ואמיתי

ועדיף לנו לקיים את מצוות הדת היהודית. הבה נראה איך מישמים זאת: אני קם בבוקר ואומר: "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך". וחושב: אלהים, על האחוז האחד שאתה קיים ועל שבר האחוז שהדת היהודית אמת הרי אני מודה וכו'. שהחזרת בי נשמתי, בהנחה שיש לאדם נשמה ובהנחה שהיא עוזבת אותו בלילה ובהנחה שהיא חוזרת בבוקר בלה בלה בלה בהנחה שכל הדברים האלו נכונים אני מודה לך על חמלתך (חמלה עלק) "ואהבת את אדני" בסבירות של האחוז וגו' "הלא משנאיך ... אשנא ... אתקוטט ..לאויבים היו לי.." בסבירות של האחוז וגו' "נשמת כל חי תברך את שמך אדני.." בהנחה שאתה קיים וגו'... יש צורך להמשיך ? או שהאבסורדיות כבר מובנת ? ואם תמצי לומר, שאקיים את כל המצוות המעשיות מלבד אלו שדורשים כוונה. והלא "מומר לדבר אחד כמומר לכל התורה" ו"כל האומר הקב"ה ותרן יבתרו בני מעיו". ==== ואם בהסתברות ותחזיות עסקינן: שמעון פרס נבחר ב96 לראשות הממשלה ולא ביבי (כפי שחזו הסטטיסטיקאים הסוקרים) ברית המועצות עדיין קיימת (שהרי אפאחד לא חזה את התפרקותה). יש בתורה דילוגים אלהיים(כפי שטוענים מספר סטטיסטיקאים) ואין בתורה דילוגים אלהיים(כפי שטוענים סטטיסטיקאים אחרים). ==== בסטטיסטיקה האינטואיציה משקרת (כפי שיודע כל מי שלמד מקצוע זה מעל ל5 יח"ל ואף למטה מכך). כך שאת הטיעון שהוזכר יש לפרק לגורמים של משתנים ומספרים, להציב בנוסחאות המתאימות ורק אז להתחיל לדון. וגם אז יש אפשרות משמעותית לטעות. וחלילה מלהעלות טיעון זה בפני כל אדם. שכן בכדי לדון בסטטיסטיקה כראוי, על המתדיינים להכיר את המקצוע הזה על בוריו ושהנוסחאות השונות יעמדו לפניהם. (האמנם?) ==== הפופוליזם והדמגוגיה נחמדים ורצויים רק כשהם משרתים אותי (אותי אישית)
==== אינשטיין אמר: אלהים אינו משחק ב
ואני אומר: האם אלהים רוצה שאנחנו נשחק בקובייה

עמוק עמוק עמוק צללנו

פסקל טען בפשטות, בלי קשר למתמטיקה שייסד ולהסתברויות מורכבות, שאם אלוהים לא קיים, האדם לא יפסיד דבר אם יאמין בו. אך אם אלוהים קיים, יפסיד הכול אם לא יאמין בו. הרשו לי להניח שאילו פסקל חי במאה שערים בתקופת ימי הביניים (1950 והלאה) או בקהילות אורתודוכסיות הוא לא היה יכול לטעון בפשטות ש אין מה להפסיד . טענתו מבוססת כנראה על הנצרות שלא דורשת ממאמיניה חיי סגפנות וכו'. ומכיוון שרבותי המשילו הדבר לאכילת תפוח מסלסלה שיש בה תפוח אחד מורעל אנסה לענות גם לזו.. הטענה: אם היה לך סל מלאאא במלאנ'תלפים תפוחים, ורק אחד מהם מורעל. מה זה מורעל? שהורג... האם היית אוכל תפוח? התשובה הברורה היא שלא... ועד כאן הטענה, שמבוססת על ראיית הרוחניות בלבד, והחומריות לא נשקלת בכלל, אלא נשקלת האפשרות הרוחנית (העתידית, מה יקרה אם תעשה מה שאסור) מול האפשרות של - שום הנאה ושום עבירה. אבל הלו!!! מה אם מכניסים למשוואה חומריות? בהנחה שהיעדר חומריות שווה לרעב שבמשל, הרי שאם היום תתאפק מהתפוח, ומחר תתאפק, וגם מחרתיים,חוץ מזה שלא יהיה כיף בהתחלה , בסוף אתה תמות! לכן, מה שבאתי להגיד וקצת הסתבכתי במילותי, זה שאם מכניסים למשוואה את ההנאה של החיים החומריים, ומשווים אותם להימור של ההנאה מהרוחניות (התיאורטית והפחות מוכחת) התוצאה, לפחות בעיני תהיה אחרת... ואם הגעת עד הלום, השמת לבך שבציטוט המובא אין רמז לעונש אלא רק להפסד ה"שכר" הרוחני...?
אז, שלא יעבדו עליכם...

הטיעון המלא...

ב-1654 התנסה פסקל בחוויה דתית עמוקה והפך לאוהד מושבע של היינס ניסם (Jansenism). בעקבות זאת הקדיש מאז ואילך את רוב מרצו לתעמולה ולפולמוס בתחומי הדת והתיאולוגיה. אך עם זאת המשיך לעבוד במתמטיקה, בהניחו את היסוד לתורת הציקלואיד, כמבוא לחשבון האינפיניטסימלי, וביחד עם פרמה (Fermat) הניח את היסוד לתורת ההסתברות המתמטית. חיבורו של פסקל "הגיונות" (Pense’es) שהופיע לאחר מותו, הוא החלק המעניין ביותר של יצירתו מנקודת-ראותו של פילוסוף; ראויה לציון מיוחד טענתו בדבר הגיוניותה של האמונה, על יסוד השיקול שאין בסיס רציונלי לא לאמונה ולא לאי-האמונה, כך שהאמונה איננה הגיונית פחות מאשר אי-האמונה. ואם כך הדבר, הרי שיהא זה מעשה נבון "להמר" על אמיתותה של הדת שכן דבר זה יבטיח הצלחה במקרה שהדת אמיתית, ואילו במקרה שהיא כוזבת לא יגרם כל הפסד של ממש.

אפשר לעיין גם בתולדות הפילוסופיה

החדשה של פרופ' הוגו ברגמן עמ' 202-204. הרבה יותר מעניין ורלוונטי היא ההכרה של פסקל (עוד לפני קאנט) שלא ניתן להוכיח את קיום האל, מה שהכריח אותו לפתח את טענת ההימור.

מודה בבורותי

אין לי מושג מי זה הפסקל הזה אבל דחילאק, בגלל ה"טיעון" הזה הוא האמין שבנו של אלהים היה ישו????? זה ממש לא נשמע לי חכם. ובכלל אם להמציא אז למה רק לכהני הדת שמורה הזכות? אולי יש דוב לבן ליד האוזניים שלא מרשה להזדיין ובכל פעם שמזדיינים הוא מכין לנו עוד שוט עם מסמרים בעולם הבא? (תאמת זה לא רחוק מהתיאור המצחיק של חכמולוגינו על היצה"ר שיושב בין שתי מפתחי הלב...)

shuky63

New member
מי אמר שאם מאמינים באלוהים צריך לקי

לקיים מצוות?

pinkli

New member
ואולי הוא רק רוצה..

שנהנה בחיים? הוא לא מדבר איתנו, למה שנענה לו, איך נדע מה הוא רוצה? (מהאחוז אחד שהוא כן קיים) האם באמת מזיז לו אם נשתה כוס חלב מבהמה לא "כשרה"? זה לא הגיוני, (וכמה גדול הוא הגהנום? מליוני שנים, מליוני בני אדם, כולם יסבלו בשביל חכמת השתיקה שלו??? אולי אני חוזרת על דברים שכתבו לפני -לא קראתי את התגובות, (אולי הוא יקרא את מה שכתבתי-נו, ויכתוב הודעה. שבת שלום לכולם! --לי--

למעלה