מה דעתכם?

• פותח הנושא shlox
  • פורסם בתאריך

shlox

New member
מה דעתכם?

אתמול בלילה, בהיותי בבית חולים (לא משהו רציני) זיפזפתי בתחנות הרדיו ונפלתי על תחנה 103, שם עלתה לשידור נערה חרדייה בת 17 שסיפרה שיש לה חבר מזה שנתיים, היא סולקה מבית הספר ונעשה לה חרם חברתי, היא עברה בי"ס לפנימיה ושם המדריכה שיכנעה אותה לעזוב את הבחור, הוא אכן עזבה אותו אבל מאוד מתגעגעת ומתראה איתו לפעמים מתוך חולשה. הכיא אומרת שהיא ממש אוהבת אותו. מצד שני בתור שידוך הסכויים קטנים שהם יתחתנו גם כי הם לא מאותה עדה, וגם כי לנער יש אח מסומם. נו? הגיוני כל זה? מה הייתם מייעצים לה? (עלה איזה חרדי לשעבר שניסה לשכנע אותה שתעזוב הכל ותלך לגור עם הבחור)...

לצערי היא לא היחידה....

אין אפשרות ליעץ, אבל זה אומר שאנחנו כולנו רק בשר ודם ואם הוא בחור טוב, והוא עצמו לא מסומם? אם עכשיו ישדכו לה בכח מישהו אחר, וכולנו יודעים שהיא כבר "מקולקלת" אז מה כבר ישדכו לה? חולה נפש? אלמן זקן? אז אולי אפשר לקרב את הבחור ולתת להם להתחתן - אם הם רוצים, והעיקר שהיא לא תהיה אומללה.

shlox

New member
אז אני אומר את דעתי-

לדעתי ברור שראוי ורצוי שדברים כאלה לא יקרו לכתחילה בחברה שומרת מצוות, אבל אילו החברה היתה מגלה מעט פתיחות כלפי הבחורה הזו שהרי היא כבר נפלה בעניין וידוע כמה קשה להינתק מזה במיוחד שיש אהבה גדולה בין השניים, אילו לא היו מנדים אותה מחברותיה ומית הספר אלא עוזרים לה להתמודד עם המצב או אפילו מעודדים אותה להתחתן איתו בהקדם (ולמנוע איסורים רבים וד"ל) אולי היא לא הייתה הולכת להתקשר לתחנת רדיו מפוקפקת ולקבל עצות מחילונים! זו דעתי. וחבל.

אני מסכים עם כל מילה שלך

לצערי החברה שלנו בדרך כלל מרחיקה מתוכה כאלו שלא הולכים בתלם, מחמת הבושה, או כדי לא לקלקל שידוכים וכו' ואז הם פונים לאגודות של חילונים כמו הלל ומקבלים חיזוקים, בחור מהישיבה שלנו החליט להתגייס לצבא, וההורים שלו עשו הכל בשביל למנוע ממנו גיוס, אבל הוא היה נחוש בדעתו והתגייס ( לא לנח"ל החרדי), היום הוא משרת בחיל קרבי, אומרים שהוא מצליח, אבל מה, בשכונה שלנו כבר לא רואים אותו כי ההורים הטילו עליו איסור לבוא אליהם וניתקו איתו קשר, אז מה הפלא שהוא חילוני ונעזר ב"הל"ל", אני בטחוח שאם ההורים שלו היו מקבלים אותו גם כשהוא חיל הוא היה נשאר דתי לפחות.

א77

New member
אכן גם אני מסכים עם כל מילה

לצערנו כל החילוניים, כל מחללי השבת בצנעא ובפרהסיא. היו בעבר יהודים חרדים שומרי מצוות. לפני דור או דורותיים. אביהם או סבם. ואולי קודם כבר, פרקו עול. ויצחק אבינו בשיירי ברכותיו הבטיח לעשיו שיהיו אשר יפרקו עול... ועל חרבך תחיה ואת אחיך תעבוד והיה כאשר תריד ופרקת עלו מעל צוארך [בראשית כז. מ], ועיי"ש ברש"י משמעות ופירוש הדברים.

אלישיר

New member
בעיה, פתרון, ובעית הפתרון.

בעזי"ת תמיד אני אומר, ואחזור על זאת שוב כאן. המצב שבו גיל חתונה מתחיל במקרה הטוב בגיל 18, הוא הרסני ביותר, היות שניתנת כאן הזדמנות פז ליצר הרע להקדיח את תבשילו של האדם. צריך להבין שבעולם החילוני זו לא תופעה נדירה למצוא מקיימי יחסים כבר מגיל המצוות, ומי שחושב שקדושת ברית אינה גוברת על הכל טועה ומטעה. לגבי כאן. חשוב לאותה פלונית להבין שטעתה. לא משחקים באש, וכשמשחקים לרוב נשרפים. מלכתחילה לא היה אמור להיות לה חבר, ואת אהבתה הראשונה היה עליה לפתח לאותו אחד שישאנה לאישה. חמורה מזו, אין אפוטרופסין, ומי ערב כמה חטאו ביחד, וכמה הוא חטא לבד מתאוה אשר היא העלתה בו. כשיש הכרה בטעות, אפשר להתחיל לדבר על פתרון. בלי חזרה בתשובה אין תיקון. הפתרון הראשוני הוא נישואין. אני מאמין שהבאת הבעיה אל מפתנו של אחד מגדולי הדור, והוראתו לקיים את הזיווג, יכולה לגבור על כל הבעיות של השידוך. ואם אותו גדול לא ישוש על רעיון שכזה, הרי שהזיווג הזה לא מוצלח ואין לקיימו. בעולם החילוני, ממנו נלקח המושג "חברות" רבים כל כך האנשים שלאחר שנות חברות כזוג יונים, נישאו, וכל זאת אלא כדי שתלהט ביניהם אש הגיהנם והשנאה- עד לגירושין הצפויים. אהבה, בהקשר שהרבה משתמשים בו, היא רגש אגואיסטי למהדרין, ביטוי של חוסר ביטחון עצמי, של רצון לקבל חום תשומת לב ומחמאות, קנאה ורכושניות, ובוודאי לא תוכל לשמש אמת מידה להתאמה בין בני הזוג, ולפרוץ קינה והספד על אובדנה. >>>המשך עוד מעט.

א77

New member
לצערי היא לא היחידה No 2

שלשום בלילה בהיותי במסעדה בהתקוה (לא משהו רציני), זיפזפתי מעט בשולחנות הסמוכים. האזנתי לשיחה של בחור מכפר שלם הסמוך עם בחורה צפונית. הבנתי שהבחור מתפרנס בכבוד ממכירת אבטיחים, הבחורה בת לאיש עסקים אמיד. הבחור כבש אתץ ליבה בהיותם באי שם. משפחתה הטילה עליה חרם חברתי מצד כל האנשים הנתונות להשפעת אביה המוכר, המכובד והידוע. בלית ברירה היא כביכול ניתקה עמו יחסים, אבל מאד מתגעגעת ומתראה איתו לפעמים מתוך חולשה. היא אומרת שהיא ממש מאד אוהבת אותו. מצד שני הסיכויים מאד קטנים לחתונה אמידה ומכובדת כראוי למשפחתה. וזה חוץ ממה שמוצא הנערה הוא אשכנזי, ואילו הנער מזרחי. וגם יש לנער אח מסומם. נו,,, הגינוי כל זה ?! מה הייתם מיעצים לה ?! וכו' וכו'. שמעתי פעם ברדיו סיפור באותו סגנון. שבועיים לאחר מכן, התנצל השדרן הפופולארי, על כי נפל בפח והוטעה ע"י ליצנים לא חרדים שחמדו להם לצון על חשבון השדרן וחשדבון כל המאזינים, ורגשות של אנשים רחמנים. הבעיה הגדולה כיום היא. שמחיר הלחם עולה...

shlox

New member
אני רוצה להבין את א77

אתה מעז לרמוז שאני מוכר לכם סיפור בדוי?? אתה יכול להכנס לאתר של 103FM ולברר שם. לשדרן קראו שמוליק טייאר. לבחורה החרדייה קראו מיכל. מה עוד?

א77

New member
זאת לא אמרתי.

אמרתי שייתכן שנערה שבחייה לא לבשה חצאית ובגדי חרדים, נערה שאינה יודעת שבת מהי, אותה נערה התקשרה כאילו... בעבר היה כזה סיפור, והגיעו אף תגובות שהמגיבים בשידור היו גם מאותה חבורת ליצנים.

shlox

New member
מה האינטרס?

למה שבחורה תעלה לשידור לכמעט חצי שעה, כולל תגובות של מאזינים, אם זו לא בעיה אמיתית? משעמם לה? חוצמיזה, קל לזהות חרדייה. הסגנון. ההתבטאויות. המילים. זה היה אמיתי, חבייבעס. לא לעצום עיניים.

shlox

New member
יש לך הוכחה שהוא אפיקורס

או מה שזה לא יהיה? ואם הוא אפיקורס- סו וואט? אז הוא לא בנאדם?

אלישיר

New member
אה אתה חדש בפורום...

בעזי"ת אין לי בעיה עם דעה של אדם. יש לי בעיה עם השנאה ומטרידנות כפייתית, של פלוני בעל עשרת אלפי הניקים, שכאן מדבר איתך בשם חרדי ומאמין. אם אבוא באמצע הלילה לסלון שלך , ואתן לך דרשת מואזין עם מגאפון, אצטרך קסדה רצינית מפני הנבוט שתניף לעברי... הנה העתקים של שני הצפות שלו, טריות מהיום, וכך הוא עושה כבר במשך שבועות. שלום הנהלת הפורומים. נתתי לכם בכותרת קצת מהווי הפורום, שלמרות שהנושא אצלכם בטיפול זה זמן רב, לא השתנה במאומה. עקב טעות שהטרול עשה התברר לי שאחד מהניקים הרציניים שלו הוא "חי אדר"- שגולש בפורומים שונים -חרדים, יוצאים בשאלה, לשאול את הרב, ישעיהו ליבוביץ והגותו, ועוד. והנה תעתיק הכרטיס האישי שלו להפעם. 1אדזימסצר :שם משתמש :שם פרטי :שם משפחה :כתובת :גיל :מין :מקצוע :מצב משפחתי :תחביבים :ציטוט נבחר :על עצמי הודעות אחרונות שלי • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:57 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:57 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:57 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:55 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:55 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו 14:54 08/02/20 • אריאלה את מוחקת כל הודעה שאני כותב?ו 1אדזימסצר / חרדים ו ראיתי שכתבתם לסלבו לוי, ממנהלי פורום אומנויות לחימה, שיש במעשה הטרול בכדי לערב את המשטרה... לא יודע. מצידי שיערבו את האו"ם או את נאס"א, העיקר שיבוא לציון גואל. יברכך ה' וישמרך. יאר ה' פניו אליך ויחנך. ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום. + הוספת תגובה ◄ מסר למחבר/ת ◄ שליחה באימייל ◄ הדפסה ◄ קישור להודעה X • והנה עוד העתק הצפה.ו אלישיר ו 13:51 | 09/02/04 בעזי"ת Amarican Boy :שם משתמש :שם פרטי :שם משפחה :כתובת :גיל :מין :מקצוע :מצב משפחתי :תחביבים :ציטוט נבחר :על עצמי הודעות אחרונות שלי • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:51 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:51 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:50 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:49 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:48 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:48 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:47 09/02/20 • תחרות החנופה והלקקנות!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:46 09/02/20 ° Your English full with mistakes!ו Amarican Boy / חרדים ו 12:18 09/02/20 ° Your English full with mistakes!ו Amarican Boy / חרדים ו 12: זו ההצפה השלישית לפחות ביום הזה בלבד, והיא כוללת כמו קודמותיה קללות גסות וניבולי פה כלפי הגולשים. הנחתי את דעתך?

למעלה