מה דעתכם?

S i n i s t e r

New member
מה דעתכם?

מה יותר פופולרי ונחמד, איסוף בולים\מטבעות? אני עוסק באיסוף מטבעות אבל מתחיל להרגיש "outsider" בעניין =\... כולם פה מדברים על בולים, ואני בשלי :p תגובות בבקשה. -עמית

בּני

New member
כדי שלא תרגיש בודד

גם אני, למרות שההודעות האחרונות שלי היו בענייני תקליטים, אוסף מטבעות. לדעתי בולים יותר פופולארי, לגבי הנחמד? זה כבר אינדיבידואלי לא? בכל מקרה, אם תתחיל אוסף חדש בעקבות הפורום לא תהייה הראשון...

S i n i s t e r

New member
אני לא מאמין שאתחיל

המטבעות מאוד מספק אותי... כל עניין המחקר הוא שמעניין אותי, מקור המטבע, ההיסטוריה... גאוגרפיה לשמה! -עמית. נ.ב: איזה מטבעות יש לך?

בּני

New member
אם כך

אז אין שום בעיה, להפך, תמשיך עם המטבעות, גם אני נהנה מהדברים שהזכרת. אני אוסף מטבעות מכל העולם, בעיקר מטבעות "עוברים לסוחר", מנסה להתרכז בדרום אמריקה, אבל לא תמיד מצליח. ואתה?

S i n i s t e r

New member
אני

- "מטבעות "עוברים לסוחר"" -??? אני אוסף מאיפה שאפשר... דוד שלי נתן לי מטבעות רבים מטיוליו... ויש לי עוד כאלה באוסף שאני לא מודע מהיכן הם. יש לי מטבעות אמריקאיים מיוחדים עם קנדי, וושינגטון [הוצאה ספציפית], מורגן וכאלה... בעיקרון הארצות שאני יודע שיש לי מהם הן: ישראל [שנים שעברו], אנגליה, צרפת, ספרד, ארה"ב, אוסטרליה [אקבל השנה], סיני, נורווגיה, שוודיה, דנמרק, שוויץ, יוון, הונגריה, רומניה, קנדה [חושב אבל לא בטוח שכן], אוסטריה, שוודיה, גרמניה ועוד כל מיני יחידים. כמו כן אני מחזיק באוסף גדול למדי של מדליונים ישראליים ישנים שסבי ז"ל אסף, הוא היה אספן בולים גדול, ודודי אוסף בולים גם כן, ועל כן ירשתי את רוב אוסף [אם לא כולו] של מטבעותיו, אך אל תבין לא נכון: אספתי מטבעות גם לפני שנתן לי ומטבעותיו תופסים אחוז גדול מכלל-אוספי כיום.. -עמית.

בּני

New member
נשמע נהדר

נשמע אחלה אוסף. הכוונה במטבעות "עוברים לסוחר" היא למטבעות שמונפקים ע"י מדינה ומשמשים ככסף, כמו השקל שלנו, או כמו המטבעות שציינת. לגבי מה שאתה לא מזהה, תעלה תמונות פה או שתביא אותם למפגש ואני בטוח שנוכל לעזור לך בזיהוי.

S i n i s t e r

New member
השאלה היא

לא אם אני לא מזהה... אלא אם יצאתי מהעצלות וישבתי ובדקתי מה באמת המטבעות האלה :p ויש לי עוד שקית שנשארה לי למיין... אבל שמתי לב למטבעות ערביים רבים באוסף של דודי... אני מנחש שהם מהתקופה שעבד על גבול סיני בתור רופא צבאי... אני אשב סוף-השבוע (ברוך השם אין מבחנים קרובים) ואבדוק את זה. - עמית.

S i n i s t e r

New member
מספר מטבעות מיוחדים

הנה המטבעות המיוחדים יותר שאני מחזיק באוסף [אל נא תתחשבו בערכם]:

דדר43

New member
מה דעתעכן לעשות החלפות

לי יש מכל העולם המון מטבעות ושטרות גם לפי שנים תציינו לי מה אתם צריכים אני צריך מטבעות/שטרות מקום המדינה

דדר43

New member
למכירה -שימו לב

כלי עבודה מסוגים שונים אוהל ל4 איש שולחן לפיקניק עם שימשיה שעון קיר חשמלי קוטר 50 ס"מ והכל תמורת כסף ישראלי ישן

S i n i s t e r

New member
אשמח...

מה יש לך להציע, האם יש גם מיוחדים? יש לי הרבה, אבל הרבה מאוד מטבעות ישראליים ישנים שאני לא צריך... -[ראו זאת כהכרזה על "סטוק"!!!]... וחוץ מזה... אממ... יש לי מעוד כל מיני ארצות עודפים. תן משהו ספציפי שאתה צריך ותן עוד דוגמאות לאוסף שלך... -עמית.

דדר43

New member
אני צריך 20 מיל או 10 מיל

יש לי למשל שטרות של הצאר הרוסי מטבעות מארהב קנדה מכסיקו צרפת גרמניה הולנד סין אוסטריה אוסטרילה איטליה יייון בלגיה דנמרק תורכיה קפריסין רומניה ברית המועצות לבנון מצרים קניה בקיצור המון גם מדליות מכל העולם

S i n i s t e r

New member
מרוב המקומות יש לי...

אבל אני אבדוק לגבי המילים... המדינות שאין לי: לבנון אני לא חושב שיש לי, סין, קניה, קנדה אין לי הרבה, מכסיקו, בלגיה ולא בטוח לגבי מצרים.

דדר43

New member
אז אני ממשיך

ברזיל דרום אפריקה צכיה לסוגיה הולנד מרוקו ספרד דרום אמריקה אבל עזוב תמטבעות מה עם שאר הדברים שרשמתי

coincollector

New member
עמית שלום

אני לא אגיד מה לדעתי יותר "נחמד", כי אני לא רוצה שיצלבו אותי פה בפורום... בתור ילד אספתי בולים והם נמאסו עלי, אח"כ הגעתי למטבעות ושם נשארתי עד היום. את האוסף הנוכחי שלי תוכל לראות בקישור. אוסף המטבעות שלי רן

צליבה כבר לא באופנה.

הרעלה, סקילה, דריסה בטרקטור, גרירה מאחורי סוס דוהר, זה אולי. ואני לא זוכר שאנחנו מעדיפים סוג אספנות אחד על אחר. ובהקשר זה אני נזכר בבדיחה: שאלו אחד, לא משנה מאיזו עדה, אם הוא מעדיף שייולד לו בן או שתוולד בת, והוא ענה: ממש לא חשוב, שיהיה נסיך, שתהיה שפחה - העיקר שיהיה בריא. ולשאתלך עמית - אם שתים לב, ולא תסתמך על ההודעות של הימים האחרונים בלבד, תראה שישנם כאן הרבה אספנים של תחומים שונים, לא רק מטבעות ובולים. שני תחומים אלו אמנם נחשבים כ"קלאסיים", אבל מזמן אינם יחידים במינם, ואנשים אוספים מכל הבא ליד, בכל תחום אפשרי ובלתי אפשרי. פתח בקישורים את אתר הפורום, ותעבור על הטבלה: שם מפורטים כל תחומי האיסוף של המשתתפים, ותוכל לראות למה אני מתכוון.

למעלה