מה דעתכם?

מה דעתכם?

אני מקווה שאתם זוכרים את הרעיון שכתבתי פה לפני כמה שבועות על איך אני רוצה לחזור בתשובה (בטכס הטבלה לחילוניות) ולמי שלא זוכר אז אחזור על זה בקצרה אז ככה לשכור יאכטה ולהביא את כל החפצים השייכים לדת שיש לי ההטלית ותפילין דרך השטריימל ועד לזקן והפיאות שאגלח שם על היכטה ולכניס את הכל לשקית, לזרוק לים, ולטבול בים ואז ללבוש את בגדים החילוניים, עד כאן הרעיון. ועכשיו השאלה, מישהו שם המיע לי לעניין תסריטאים (ותסלחו לי אם זה לא שם המקצוע) ולהסריט את כל הענין, יש לי עוד הרבה רעיונות איך אפשר להוסיף עוד הרבה צבע וענין לסרט, האם אתם באמת חושבים שאפשר לענין מישהו בעל מקצוע בענין, ואני מתכוון תמורת תשלום שיעזור לי לפסוע את צעדי הראשונים בעולם החילוני.

שכחתי להוסיף

שם הסרט יהיה כמובן איך לא "כופר עם שטריימל" או "הטבלה לחילוניות", ואגב מה נראה לכם יותר, "כופר" או "כויפר"?

אחר

New member
לך על כופר

לא נראה לי שהחילונין יבינו דקויות כגון "כויפר" בכל מקרה,רעיון גדול!!

ואני חושב...

שהשם הכי טוב לסרט יהיה "טיפש עם שטריימל" או "אהבל עם שטריימל", כי טיפש ואהבל אתה כן, אבל כופר אתה בשום פנים ואופן לא... אין כופרים, יש רק טיפשים ואהבלים עם עיניים עצומות... אחד מהם זה אתה:)))

../images/Emo117.gif

היי, אני מסכימה איתך (אני בשוק מזה בעצמי...), אין כופרים. כי אם אתה מאמין שאתה כופר במשהו, אתה מאמין באותו משהו, מה שהופך אותך אוטומטית ל´לא כופר´. פרדוקס. >ספל חמאה כבר סיפרה על חיבתה לפרדוקסים, וטרולים<

yariv~2

New member
הכופר אינו כופר בעצם האמונה

אלה במציאות האלוהים...

adam222

New member
למי איכפת מה אתה חושב ../images/Emo68.gif

וחוצמזה, איזה מזל שאתה חושב, כי אם לא אתה היית עושה את זה, מעניין מי כן????

חרדית

New member
כויפר כויפר!../images/Emo45.gif

אני לא יודעת אם הסרט שלך ישבור קופות כויפר אבל בטוח שכויפר זה יותר עסיסי. חרדית. נ.ב:אני חושבת שיש חילונים שכן מבינים את ההבדל בין כויפר לכופר.

anat80

New member
סליחה על הבורות

אבל אני לא יודעת. מה ההבדל?

למה לזרוק לים

כופר, ידידי. לא אהבתי את רעיון זריקת תשמישי הקדושה לים. אני רואה בכך חיקוי לטכסים שעושים מחזירים בתשובה כשהם גןזזים לחוזרים בתשובה את הקוקו והם זורקים את העגילים.המעבר לחיים החופשיים צריך שיהא כהגעה למחוז הבחירה ולא כבריחה סתמית ממקום שנוא. דבר שני, עצם זריקת החפצים יש בה משום חוסר כבוד לדרך חיים אחרת. גישת חוסר הכבוד לאחר (חילוני, ערבי,נוכרי,מיסרוחניק) היא דרכם של חלק מהציבור החרדי ובעיקר של המתחרדים (מחזירים בתשובה) מסוגו של אמנון יצחק. אנו בציבור החופשי הנאור לא נוהגים כך, למרות שלצערי אכן יש בין הלוחמים בכפיה החרדית גם גזענים שונאי חרדים. ובאשר לתשמישי הקדושה והבגדים, אולי באמת הגיע הזמן לעשות "החלפות" עם החוזרים בתשובה, כפי שהוצע כאן בעבר. בכל מקרה, אני מאד מקוה להיפגש איתך במפגש הקרוב.

מסכימה עם בני

אני חושבת שיכול להיות נחמד לבצע מעין טקס מעבר מחרדיות לחילוניות, אפשר גם להסריט את זה (אשאל בעלי מקצוע במשפחה אם זה יכול לעניין מישהו) אבל כדאי לוותר על הרעיון של זריקת תשמישי הקדושה לים. אפשר לתת אותם במתנה למישהו או להניח בפתח של ישיבה כלשהי ומישהו כבר ימצא לזה שימוש.

אלי פלס

New member
ה"טקס" שלי...

יש לי סדרת תמונות מהתקופה בה הייתי ב´אתנחתא´ בהן אני מצולם משסע את ה"ציצית" שלי לגזרים... אם הייתי במקום ההוא - היום, לא נראה לי שהייתי חוזר על כך. זה קצת פאתטי...אבל אז, בגיל 17, זה היה נחמד (מעין שחרור קיטור).

טוב

New member
יש לנו במשפחה אנשים מתחום הקולנוע?

טוב לדעת.

ozone

New member
שאלה קצת לא קשורה -

סליחה על הבורות - אבל משום מה היה נדמה לי שהשטריימל הוא נחלתם של רבני קהילה בלבד (עד כמה שזכור לי ממה שראיתי בחוצות בני ברק). בכלל - לאיזו קהילה אתה ´שייך´?

חרדית

New member
טעות!

טעות שטרימל זהו כובע פרווה שבקהילות מסוימות (חסידים) לובשים אותם בכל שבת יש זרמים מסוימים שלובשים אותו רק מיום החתונה ויש חוגים שמגיל בר מצווה לובש הגבר את הכובע בכל שבת. יש לציין שהחוגים החסידיים הם החוגים השמרנים ביותר בציבור החרדי. מקווה שהבהרתי לך.אם לא אתה יכול לשאול. חרדית.

וייס

New member
נאך א כויפער....

שלום לך! במקרה נכנסתי לפה (כמובן שאין מקרה בעולם, הכל בהשגחה פרטית) ובמקרה המקצוע שלי הוא הסרטה ובמקרה אני גם דתי. בתור אחד שמסריט אני אומר לך, שאתה צריך להראות בעיניים משהו, מה יראו? נקמה? תאוה? טיפשות? או במקרה הטוב - תמימות. זה הרי לא יקנה את האנשים. ובתור אחד דתי אני אומר לך, כסיפור הידוע - נו, נאך א כויפער... את הסיפור אלי פלס יכול לספר לך, הוא הרי מכיר את זה.

למעלה