מה דעתכם?

closetalker

New member
מה דעתכם?

התקבלתי לשתי אוניברסיטאות ושילמתי את המקדמה לשתיהן. נשארו לי שלושה שבועות להחליט מה לעשות, לפני שאני אתחיל לאבד את המקדמות. הדילמה היא בין כלכלה וניהול בבן גוריון, לבין משפטים וכלכלה באת"א. הלב נוטה לכיוון באר שבע, בגלל האוירה היותר נחמדה, ובגלל היציאה מהבית. מצד שני, תואר במשפטים, זה אחד התארים הכי מעניינים שיש (לדעתי). זאת, כמובן, הייתה רק דגימה קטנה מכלל השיקולים, אז בואו נעבור להמשכם: א. בת"א אלה הם שני תארים נפרדים, ולכן שכר הלימוד גבוה פי 1.5, כאשר בב"ש זהו תואר דו חוגי ושכר הלימוד רגיל. ב. למרות העניין שיש לי במשפטים, אין לי רצון להיות עו"ד. לכן אולי זה בכלל בזבוז של 3 שנים וחצי. ג. אני יודע שהזכרתי את היציאה מהבית כדבר חיובי, ולמרות זאת השארות בבית יכולה להשתלם מאוד מבחינה כלכלית. ד. בלי לפגוע באף אחד, הביטוי בוגר אוניברסיטת ת"א נשמע יותר טוב בכלל, ובאוזני המעסיקים בפרט. אני טועה? ה. בת"א, כאמור, מדובר בשני תארים, וכפי שרבים מכם יודעים, הדיקן במשפטים לא מתלהב מלימודים בפקולטה נוספת, לכן זה בעצם קצת הליכה עם הראש בקיר וחיפוש הרפתקאות. ו. שני תארים חייבים להוות יתרון בקבלה לעבודה, לעומת תואר דו חוגי. ויש, כמובן, את האפשרות לדחות את הלימודים בשנה. לחשוב עוד קצת ולהרוויח עוד קצת כסף - האפשרות המפחידה מבחינת ההורים, וגם קצת מבחינתי בגלל הגיל (23). אני אעצור כאן. אני מודה לאלו מכם שהגיעו עד הלום. אני יודע שזה לא היה קצר. אודה לכם על כל תגובה.

avi0025

New member
תשובה..

תלוי מה יותר חשוב לך... אם חשוב לך מבחינה החברתית...עדיף בן גוריון..גם תגור לבד וגם יותר קל שם מבחינה חברתית...גם יהיה יותר זמן פנוי (כי דו-חוגי יותר קל משני תארים).. אם מה שחשוב הוא הקריירה המקצועית...תואר במשפטים ותואר בכלכלה זה הרבה יותר טוב מדו-חוגי..הדוח-חוגי מביא לך תואר אחד או שניים? (כי בת"א אתה לעיתים מקבל שני תארים)...מעסיקים לא אוהבים קומבינציות בלימודים, דו-חוגי וכאלה כי זה נשמע כאילו לא למדת לא את זה ולא את זה... תברר האם אתה מקבל שני תארים נפרדים....

avi0025

New member
תשובה..

אם תסתכל על המודעה שלי למטה..תראה שגם אני עשיתי שני תארים רק שאחד מהם היה דו-חוגי....בכל אופן בת"א מקבלים שני תארי BA ולא תואר אחד דו-חוגי....אני קיבלתי LLB במשפטים ו-BA במדעי המחשב... לא אוהבים זה שחושבים שלמדת משהו שמחפף קצת מכל דבר ואתה בעצם יודע פחות....זה למה חשוב לקבל וגם להציג שני תארים בנפרד....

closetalker

New member
רק כאשר מדובר במשפטים,

מוזר שאתה לא יודע את זה. במקרה של משפטים בת"א, מדובר בשני תארים, כי יש רק משפטים מורחב. אין משפטים דו חוגי. כאשר מדובר בפקולטות אחרות וחוגים אחרים, התארים הם דו חוגיים(תואר אחד).

Kiru

New member
דעה אישית

קח בחשבון ששני תארים ביחד זה לא דבר קל, בייחוד שמדובר בכלכלה ומשפטים שדורשים שניהם לא מעט השקעה. מבחינת שוק העבודה, גם אם אתה לא רוצה להיות עו"ד, בלי ספק השכלה משפטית היא בסיס מצוין להרבה מאוד תפקידים עסקיים (תפקידי כלכלן). כך שלדעתי יהיה לך פה יתרון על בוגר כלכלה בלבד (או כלכלה וניהול - זה לא משנה).

closetalker

New member
תודה על התגובות, אבל

הדסה, אני עדיין מחכה לתגובה שלכם
.

משפטים או ניהול

מקריאה בדבריך ובתגובות אליהם, נראה שאין ממש צורך בתגובת מכון הדסה. אבל אם טעיתי בכך - אנסה לתקן. נראה לי שכדאי להפריד בין שתי שאלות: מה יעניין אותך ללמוד, ובמה הנך רוצה לעסוק לכשתסיים את הלימודים. המשותף בין שני המסלולים שציינת זה לימודי כלכלה. האם מכך ניתן להבין שברצונך לעבוד ככלכלן? אם כן, הרי שהחוג השני שתלמד בו הוא פחות משמעותי ואתה יכול לבחור לפי נטיית לב.. אכן סטודנטים רבים מספרים שהאוירה בבאר שבע נעימה. רק אתה יכול לומר מה חשוב יותר בעיניך, אוירה או מחיר כספי.. אתה גם יכול לעשות את החשבון הפשוט יחסית: כמה יעלה לך לחיות בבאר שבע, והאם זה יותר או פחות מההבדל בשכר הלימוד. לימודי הניהול יכשירו אותך, לכאורה, מהר יותר לתפקידי ניהול. עם זאת, לימודי משפטים עשויים להיות מאד אטרקטיביים למעסיק פוטנציאלי. במלים אחרות: אלו שיקולים שרק אתה יכול לשקלל ולומר מה חשוב לך יותר ממה, אין תשובות אבסולוטיות. שני המסלולים הם מסלולי לימוד מוכרים ובשניהם תרכוש השכלה גבוהה שניתן ליישם אותה אחכ' בעבודה מקצועית. לסיכום: לא ניתן להמליץ על מסלול זה או אחר, שניהם טובים. לפעמים קשה יותר לבחור כשכל האלטרנטיבות טובות, אבל זה גם אומר שכל בחירה היא טובה... בהצלחה!

closetalker

New member
תודה על התגובה, קודם כל.

התשובה היא לא, אין ברצוני לעבוד ככלכלן. מה שמעניין אותי יותר בת"א זה משפטים, ובב"ש זה ניהול. פשוט אני לא רוצה להיות עו"ד מצד אחד, וניהול הוא תואר יותר מדי כללי מצד שני, לכן חשבתי שכלכלה תהייה תוספת חיונית בשני המקרים. התחום שאני חושב שארצה לעסוק בו הוא ניהול/מנהל עסקים, וחשבתי על משפטים כי זה בסיס טוב לכל עיסוק כמעט, לדעתי. מצפה בכליון עיניים לתגובתכם, לאור הנתונים החדשים.

איך מגיעים לניהול

אתה צודק בכך שלימודי כלכלה ומשפטים יכולים להוות בסיס טוב לעבודה. כך גם לימודי כלכלה וניהול. במובן זה שתי האופציות הן טובות. כפי שכבר כתבתי בתגובה הקודמת, אין תשובה אובייקטיבית וחד משמעית להתלבטות שלך. רק אתה יכול לומר מה חשוב לך יותר ממכלול השיקולים. להלן טכניקה שעשויה לסיע לך לעשות הבחנה בין המסלולים: תעשה רשימה של שיקולים חשובים: עלות כספית, עניין בלימודים, אוירה, וכן הלאה. דרג את השיקולים הללו לפי מידת חשיבותם בעיניך. אחכ' סמן ליד כל שיקול באיזו מידה המסלול עונה על השיקול הזה בסולם מ 1 עד 10. אם תסכם כמה נקודות קיבל כל מסלול, תוכל לראות מה עדיף בעיניך. אם המסלולים יקבלו ניקוד זהה (זה קורה!), הרי שהם שקולים ולכן לא כ"כ משנה במה תבחר. זה לא תרגיל קל, אבל לעתים קרובות הוא עוזר להתקדם בחשיבה.

למעלה