מה דעתכם...

fireman sam

New member
מה דעתכם...

שלום לכולם! התגבשה אצלי בשנים האחרונות דיעה שחשבתי לדיין ולפתח ביחד אתכם... העניין הוא כזה. לעניות דעתי כדאי ורצוי לפתוח קורסים מתקדמים לצופי אש שסיימו את המחוייבות האישית שלהם... חוו דיעה.

אלינורFD

New member
תראה, אני לא יודעת איך זה

בתחנה שלך, אבל אצלנו בהרצליה יש לנו את הקורס הבסיסי שמעבירים במחוייבות האישית, ולאחר המחוייבות מי שנשאר, עובר קורס אחראים, מתקדם במטרה ללמוד דברים יותר לעומק וכן להכין את החדשים להיות אחראים..

קורס אחראים

הקורס האחראים של צופי אש הרצליה נערך בחופש הגדול והוא נמשך שבועיים, מהבוקר בשעה 7 ועד הערב בשעה 7. הקורס מבוסס על הדרכות ואימונים מהקורס כבאים.

Max M

New member
אצינו

יש את הקורס הבסיסי ואחריו יש קורס צופים ותיקים ואחרי זה יש קורס אחראים שכולל הרבה מעוד נושאים

fireman sam

New member
הבהרה

הכוונה היא ליצור קורסים מקצועיים מובנים שיועברו ע"י צופים או צופים וכבאים עבור צופים במסגרת ביה"ס הארצי לכבאות והצלה. זה יקנה קורסים מובנים, שבמהלכם ניתן לשלב אימונים מקצועיים יותר מאשר אלו המבוצעים בתחנות, וכן סיורים לימודיים.

fireman sam

New member
הבהרה להבהרה...

מצטער שהוספתי כהודעה חדשה, אבל זו היתה, למי שלא מעודכן, הבהרה להודעה הקודמת שלי בקשר לפתיחת קורסים בביה"ס הארצי לכבאות עבור צופי אש... ההודעה הקודמת מה- 13 לחודש...

homer jay

New member
היה רעיון אך הוא נפל

שנה שעברה עלה הרעיון אך הוא נפל כתוצאה ממיעוט נרשמים. אחראי הצופים לא שלחו רשימות והקורס לא נפתח.. השנה שוב עלה הרעיון אך בשל ריבוי הקורסים בקיץ והעובדהשיש מיעוט משתתפים כנראה שגם השנהלא יפתח הקורס. כולי תקווה שכן :) יום טוב :)

fireman

New member
מעניין מאוד שיש מיעוט נרשמים

כי אני יודע על הדברים האלה רק אחרי שהם מתבטלים, למה? כי כרגיל הצורה הארגונית המצויינת של מוסד המתנדבים בארץ פועל בצורה מופתית - במרכאות כפולות ומכופלות. לדעתי העניין הזה הוא שולי ביותר, מעבר לעניינים התאורטים שהם בד"כ אלו שנלמדים באותם קורסים מבחינתי חסרי משמעות, לא חסרים צופי אש שהם נערים ונערות חכמים שיוכלו להבין את התאוריה בצורה הכי טובה שיש, ידעו לחשב דברים בשניות וידעו את הכל הכי טוב שיש אבל הקאץ' נמצא בכך שזה מה שהם יודעים תכלס, רק את התאוריה ובשטח יוצא מצב שהם לא יודעים לעבוד. (ע"ע ויכוח שהתוערר כאן לפני זמן מה בין חברי הפורום) כל צופה אש יכול להביא לכאן עשרות מאמרים ועשרות הדרכות ולהעלות אותם לפורום ולהפגין ש"הוא יודע" (ואני לא מדבר על מישהו ספציפי אלא באופן כללי) אז נכון, הוא יודע, מה הוא יודע? את התאוריה ועם התאוריה אין מה לעשות בשטח ובגלל זה אפילו בקורס כבאים עוד נתקלים בתופעה של כבאים שלא יודעים איך לחבר מפלג בקו כמו שצריך ולמה זה קורה? בגלל חוסר ניסיון, חוסר התמקצעות בשטח והתעסקות מיותרת בתאוריה. אם תחשבו בגדול, מה צריך לעניין מתנדב איך לחשב זמן עבודה עם מנ"פ הרי הממוצע נע בין 17-25 דקות, אז יופי הוא יודע לחשב בדיוק, אבל זה בכלל משנה? הרי כבאי או אדם מעצם היותו אדם הוא בעל קצב נשימה משתנה ובלתי קבוע ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בכבאי שמבצע פעילות פיזית מוגברת ומשתנה בכל פעם, למי משנה שהוא יודע לחשב את זה אם הוא לא יודע לשים את המנ"פ כמו שצריך ולדעת מתי הוא צריך להחליף את הגליל? בכל ההדרכות למתנדבים יש לדעתי יותר חשיבות להתמקד בחלק המעשי ולא בחלק התאורתי כי מי שצריך לחשוב באירוע עם כל הכבוד זה לא המתנדבים והצופים אלא מפקד האירוע שנמצא בשטח, הצופה יכול להיות איש ספרים ומחברות שידע את החישובים מצויין, אבל מול הבניין הבוער הוא יחבר מפלג הפוך ודפקת את האירוע. לתשומת לבכם.

fireman sam

New member
אכן

firman אני נאלץ להסכים אתך בכל הסעיפים. א. בעניין הידע לגבי הקורסים ב. בעניין הארגון ג. בעניין המעשי. בסעיף זה ברצוני להתעכב, כי זה בדיוק המצב אותו הצעתי לשנות.

homer jay

New member
כשאני שאלתי לפשר הדבר

ענו לי "הרמה בקורס נמוכה. מלמדים שם רק סולמות ואיך לפרוס קווים... החומר שיועבר בבי"ס לכבאות הוא חומר שניתן להעביר ב 5 ימים יוצאים מנקודת הנחה שלא כל המתנדבים בעלי אותו הידע... ערן מי כמוך יודע שבשטח זה לא כמו במציאות... היום הייתי בהרצליה הם עשו תרגיל של שריפת רכב ולפי הספר צריך לשים מפלג ושני קווים של 2 צול להיות עם מנ"פ וכ'ו וכ'ו... אבל בדוגרי שריפת רכב זה מכת מים קצת לקרר ת'מנוע וללכת הביתה זה גלגלון עם כמות מים של שתן... יום טוב :)

fireman

New member
תראה אני לא יודע מה הייתה

המטרה של אותו קורס או השתלמות שהייתה כוונה לבצע לדעתי היה מדובר באיזשהו יישור קו שהנציבות רצתה לבצע, כמו כן אפשרי ואף סביר להניח שהדבר אף נועד לבדוק את רמתם המקצועית של הצופי אש לשם הסקת מסקנות. ליוזמה כזו יכולות להיות לא מעט אפשרויות וכוונות, הכל פתוח ואפשרי מבחינתי. להבא כשיוצא דבר כזה לדעתי יש להביא את הדבר בפני הציבור הרלוונטי כמו לדוגמא כאן בפורום, כולל פירוט מלא של התוכנית, מה המטרות, מה הכוונות, למי מיועד וכו.

fireman sam

New member
כיוון ש...

אני לא מרגיש שהסוגייה נפתרה, וכיוון שהייתי רוצה לייצר לחץ בכיוון הנציבות אם כולם מסכימים שקורסים כאלו יכולים לתרום, ויותר מכל בכדי שנוכל להעלות את זה היה משמח לבנות תוכניות לקורסים שכאלו אני מבצע הקפצה... מקווה שזה יעבוד- לא ניסיתי להקפיץ בעבר...

fireman

New member
לדעתי צריך להיעשות שימוש

באסטרטגיה שונה. קורס לא משנה היכן ייערך לא יתן את המענה כמו הניסיון וההתמקצעות בשטח, תמיד תנאי התרגיל ידועים מראש, הכל מתוכנן והתרחיש ידוע וצפוי. כיום במערך הכבאות יש מאות צופי אש ומתנדבים, חלקם מגיעים יותר וחלקם מגיעים פחות, בכל מקרה לרוב נוצר מצב שחלקם שומעים על אירועים בולטים יחסית בדרכים שונות ובוחרים להגיע למקום האירוע ויוצא מצב שבו הם נופלים אל תוך אירוע מורכב ומסובך שכבר מתופעל והם מנסים להשתלב בו, מבחינתי כל הנושא הזה פסול לחלוטין ויש לאסור זאת בצורה מוחלטת גם בנושא של צופים ומתנדבים מתוך התחנה, יציאה לאירוע צריכה להיות מהתחנה בלבד על רכב של התחנה וזהו, למה אני חושב שכך צריך להיעשות? אז ככה, כמו שכבר כתבתי יש כאלו שבאים יותר ובאים פחות, חלקם מעדיפים להיות בבית\עם חברים\לטייל וכו במקום להיות בתחנה ולצאת לאירועים כמו שריפות במכולות אשפה, שריפות קוצים קטנות, אירועים שוטפים וקטנים כמו חילוצים ממעליות וכדומה שהם בד"כ אירועים סזיפים ומעצבנים שרוב צופי האש יעדיפו לוותר עליהם אם במודע ואם לאוו, הדבר יוצר מצב שהם לא נמצאים בתחנות תקופות ממושכות, שומעים ממישהו שבית עולה באש, עולים על אופנים או אוטובוס או לא יודע מה ובאים לשם כשהניסיון שלהם אפסי מאחר ולא השתפשפו בשטח בפעילות של כיבוי שריפות בסיסי, הפעלת משאבה, אספקות מים וכדומה ולפיכך נעשו ונעשות אותן טעויות שהביאו למספר גורמים בתחנות גוש דן לאסור מעורבות של צופי אש מתחנות שכנות באירועים מקומיים ולדעתי הסיבה מובנת ומצדקת בהחלט. הפניה שלי כעת היא בעיקר אל האחראים ואל הקצינים המטפלים בנושא, דאגו שצופי אש יגיעו לתחנה לפחות פעם בX זמן ובצעו מעקב אחרי האירועים שאליהם הם יצאו, כיצד הם מתפקדים בשטח, תנו להם לפעול לבד והפניה כאן היא גם לצופים הוותיקים לגבי הצופים החדשים, תנו להם לנסות ולתפעל את האירוע לבד ועקבו אחר פעולתם תוך כדי תיקון והדגשת נקודות חשובות ואל תתנפלו על המזנק או המשאבה ותהפכו אותם לצופים, תרתי משמע שיסתכלו על האירוע, תנו להם לפעול ולהשתפשף בעבודתם, זה המתכון למתנדב טוב ומקצועי ולא העובדה שתקחו אותו לקורס בנציבות או באיזו תחנת כיבוי ותתנו לו לשפוך ממים על מכונית שאתם בעצמכם הצתתם.

למקס ולרותם

טוב ראשון מקס ראיתי את הקורס אחראים שלכם הקורס בדיוק כמו הקורס הבסיסי שלנו זה לא משנה איך קוראים לקורס מה שחשוב זה איך הקורס מועבר וזה מה שלא מביניםבכל התחנות מבין?? ולרותם אמרת שהצוות כיבוי בשריפת רכב עובדו עם מפלג ו2 מאגפים והם עבדו עם מנ"פים ואתהיודעלמה זה? כי ככה עובדים לפי הפק"ל וככה לומדים בקורסכבאים. ותאמין לי שגם אנחנו באירועים עובדים עם גלגלון ואתה יודע בדיוק את הסיפור שסיפרתי לך בשריפת רכב שהייתי עם עוד רכב של אביב ומה היה ! זה לפניי בכלל שעבדנו עם גלגלון...

fireman

New member
שוב חוזרים על אותו סיפור

לא משנה ומה מקבילה הרמה של הקורס הבסיסי שלכם, אם אין ניסיון והתמקצעות בשטח חבל על הזמן. הקורס יכול להיות הכי טוב והכי מקיף שיכול להיות אבל במצב לחץ לא מעטים נכנסים לבלקאאוט וזה קורה בעיקר למתנדבים חדשים שעדיין לא מכירים את העסק, זה דבר שעובר עם הניסיון ועם הזמן, ככל שיוצאים ליותר אירועים מתמקצעים ומבצעים את העבודה טוב יותר. אני מוכן לעשות אתכם השוואה, תיקחו 2 מתנדבים חדשים, תעשו לשניהם קורס בסיסי כמו שאתם מכנים אותו. מתנדב אחד תשימו בתחנה עם אירועים בלי סוף ותשימו את השני בתחנה עם 10 אירועים בחודש. אחרי חודשיים שבדקו את הרמה המקצועית שלהם בעבודה, אני מוכן לחתום על התוצאות

homer jay

New member
אני לא בא כנגד אף אחד :)

אני יודע שככה עובדים לפי הספרים ויפה שעבדתם ככה :) אבל המצב הוא אבסורדי שאין לאנשים ניסיון.... שצופים לא באים לתחנות.... אני לא מאשים אף אחד אלא את הצופים עצמם... ישנם "אחראים" שבחיים לא פרסו זרנוק... לי אין שום הכשרה של "אחראי" או אלוהים יודע מה... למדתי לפרוס קווים להחליף גליל במנ"פ לפתוח סולם וגם זה בקושי וזהו בגדול... את שאר הידע רוכשים אך ורק באירועים ובתחנה... צריך לתפוס כבאי שיסביר לך אין שום דבר שהוא "לפי הספרים" האירועים משתנים מאחד לשני האופציה ללמוד היא אך ורק דרך האירועים. הניסיון של הנציבות בפתיחת הקורס לדעתי היה ניסיון די כושל לישור קווים אתה צודק ערן אך מכיון שאחראי הצופים ראו את הרמה הכללית של הקורסים החליטו לוותר על הקורס מראש. מובן מאליו שב-5 ימים אי אפשר ללמד הרבה אבל את הבסיס אפשר וחבל שאחראי הצופים לא ראו בקורס הזה כדבר רציני. יום טוב :)

אם

אתה מתכנן ללמוד דרך אירועים כדאי לך להבין מראש שאי אפשר לעשות את זה... אני רוצה לראות אותך מתחיל ללמוד איך שמים סולם פעם ראשונה כשיש לידך דירה עולה באש

fireman sam

New member
תראה

א. אני מסכים איתך שהשטח הוא הוא זה שממקצע את האנשים, אבל המטרה היא להוציא אנשים לשטח מוכנים ככל שאפשר, ולהרחיב את הידע ויכולת קבלת ההחלטות שלהם ככל שהם מתקדמים בשירות. ב. זה נכון שיש צופים שמוותרים על אירועים "מעפנים", אבל לדעתי צופה שלא מגיע לתחנה (ומדובר על צופים ולא מתנדבים - הנסיבות שונות) לאורך תקופות זמן ארוכות לא צריך להיות חלק ממערך המתנדבים. זה נהוג ברוב מערכי ההתנדבות - למה לא אצלנו? ג. על הצופים הוותיקים מוטלת האחריות "לשפשף" את החדשים בעבודה. ד. אין לאסור השתתפות צופים ומתנדבים באירועים. יש, לדעתי, להוציא הוראה, שאלא אם כן נאמר להם אחרת ע"י כבאי בכיר ו/או אחראי צופים אין על צופה לסייע ישירות לכוחות תחנות אחרות, אלא לסייע לתחנתו לסייע. הסיבה לזאת, כמובן, היא שאנשי תחנתו האישית של הצופה מכירים אותו ואת יכולותיו, ויטילו עליו את התפקיד הנכון והמתאים לו באירוע. ה. מה עמדתך לגבי חדירה של צופים ומתנדבים (צופים ומתנדבים) למבנים בוערים?

למעלה