מה דעתכם

עירית ל

New member
מה בדקו במחקר? מי ערך אותו?

אין לי שום בעיה עם זה שאמהות ששלחו את הילדים למטפלת וסובלות מרגשות אשמה ירגיעו אותם (את הרגשות). אין טעם ברגשות אשמה.

Kalla

New member
מה דעתנו מאיזו בחינה?

אין לנו אפשרות לבדוק את אמינות המחקר, אך תוצאותיו אינן לא הגיוניות. למה שיהיו אחרות? הרבה פעמים לאמא שנמצאת לבדה כל הזמן בבית עם הילד, 7 ימים בשבוע, בלי הפסקה, כבר נגמרים הרעיונות, הכוח ובסבלנות והיא פשוט נותנת לילד להעסיק את עצמו חלק גדול מהזמן. לעומת זאת מטפלת (כמובן, מטפלת טובה), שרואה בזה עבודה שתמורתה היא מקבלת כסף, שנמצאת עם הילד כמות זמן מוגבלת יחסית ולכן יש לה יותר כוח, ולרוב יש לה גם ניסיון, ולכן תרומתה להתפתחות הילד (מבחינת גיוון הפעילות המשותפת) לא פחותה מזו של האם, ובמקרים מסוימים גם עולה עליה. בגן ההבדל עוד יותר גדול וראיתי את זה מצוין כאשר בני הבכור התחיל ללכת לגן. זה פשוט עולם אחר מבחינה חברתית וקוגניטיבית וההתפתחות מהירה פי כמה. אצלי בבית אני רואה מצוין עד כמה הסבלנות של האופר כל הזמן להפעיל את הילדים גדולה משלי. היא כל הזמן מדברת איתם, קוראת להם, מציעה להם עיסוקים חדשים ומגוונים ועוזרת להם להשתלט על מיומנויות חדשות. כי זה התפקיד שלה, בשביל זה היא שם. היא לא צריכה לנקות את הבית, לדאוג לתשלומים, לרוץ לקניות, ללמוד או לעשות דברים לא קשורים. היא רק צריכה לטפל בילדים. ולכך מופנים כל כוחותיה. ובהחלט רואים את התוצאות (החיוביות) של זה.

נעה גל

New member
קודם כל, אני מצטרפת לשאלות של עירית

- איך אפשר להתייחס כך ברצינות? מה זאת אומרת ההתפתחות לא נפגעת? איזה התפתחות? קוגניטיבית (כמו שנרמז מהתשובה של דניאלה)? רגשית? חברתית? ואם מדובר על קוגניטיבית - אלה הם באמת החששות שהיו? שזה פוגע בהפתחות הקוגנטיבית? בכל מקרה, אני לא חושבת שהתוצאות האלה חדשות (נדמה לי שזה רשום לי בספר פסיכולוגיה שלי). יש אי הסכמה רבה בין החוקרים לגבי הוצאה של ילדים למעונות לפני גיל שנה (יש הטוענים שזה משפיע על ההתקשרות עם האם).

גם כשראיתי את הדיווח על המחקר כאן

(בבריטניה) בחדשות, לא ניתנו פרטים נוספים לגבי עורכי המחקר ולגבי טיב ההתפתחות שנבדקה. אני רוצה לציין שתי עובדות: קודם כל כרגע 60% מהאמהות בבריטניה עובדות, ועד כמה שהבנתי המספרים במגמת עליה - כך שאולי יש כאן מגמה ממשלתית להעביר לאמהות העובדות שזה בסדר. שנית, אני מניחה שמחקרים כאלה - שמן הסתם מניחים קיומה של "נורמה" מסוימת לגבי התפתחות של ילדים - מושפעים מאד מהנחות ותפיסות תרבותיות, שלפעמים אינן קבילות - או נתפסות מוזרות מאד - בתרבויות אחרות. ודי לחכימא

anat30g

New member
התפתחות פיזית

ראיתי את המחקר כפי שהוצג הערוץ 2, ולא הבנתי מה הקטע - מה שהבנתי שהם הבדקו (על פי הקריינות וגם לפי התרגום בגוף הכתבה) במחקר הזה היה התפתחות פיזית - הם מצאו שהילדים שגודלו על ידי מטפלת או במעון התפתחו התפתחות פיזית זהה לילדים ששהו עם האמא שלהם... כאילו - "דה" מה חשבתם שילדים כאלה יפתחו שפם בגיל 6 או יגדלו רגל שלישית??? מה זה ההתפתחות הפיזית הזאת???

למעלה