מה דעתכם?

smile2life

New member
מה דעתכם?

לימוד צ'י גונג וטאי צ'י באופן פרטי ומותאם. ולא בקבוצה. נראה לי אני הולך על זה - אבל לא לפני שאני מקשיב לאחרים. הרקע: אני בחור בן 28 מוגבל בתנועה, שמתעניין בתנועה ובאומנות התנועה - בין השאר בגלל נכותי (המיפלגיה = שיתוק של צד שמאל). מאחר ואני לא מרגיש נוח בקבוצה אני מבקש, לפחות בהתחלה ללמוד באופן פרטי. בגדול סימנתי לעצמי כבר מורה מעולה ואפילו מוכרת בתחום - היא מלמדת גם צ'י גונג רפואי ולכן אני נמשך דווקא לשם. הייתי מעוניין לשמוע מחברי הפורום את דעתם הכללית על הנושא - מבלי להזכיר שמות או להמליץ.

nitzano

New member
ברוך הבא

לדעתי צ'י גונג וטאי ג'י צ'ואן בהחלט יכולים לסייע לתפקוד התנועתי ולהשפיע על מערכת העצבים המרכזית וקליפת המח .כל זאת בתנאי שאותו/ה מורה מבין בתחום זה לעומקו . אישית - הייתי ממליץ לך לבדוק גם אופציה של דיקור שיכול להוסיף המון . בהצלחה

smile2life

New member
עוד אינפו קטנטן

למדתי וטופלתי באקופנטורה במסגרת לימודי רפואה סינית. אני משוחח עכשיו ORRY והרבה בעזרתו, נבדוק עוד מדריכים ומורים. תודה ORRY תודה ניצן

אני יודע על קבוצה של נכים שלומדת

טאי-צ'י בבית הלוחם, וכן במרכז הישראלי לטאי-צ'י. בין השאר יש שם אחד שיצא מכיסא גלגלים לאחר פציעה קשה מאוד בשתי הברכיים, אנשים עם רקע של פגיעה בגזע המוח, ועוד. כולם אומרים כמה שהטאי-צ'י עזר להם. ביקשת לא להמליץ, אז לא אמליץ לך להתקשר אליהם...

smile2life

New member
אני מכיר את הקבוצה הזו

ואפילו הטאי צ'י בבית הלוחם הוא בחינם. לפני כשלוש שנים (אולי יותר ולי פחות) הייתי חלק מהקבוצה הנ"ל, בהדרכתם של שני מדריכים חביבים מהמרכז הישראלי ופשוט לא התחברתי לדינמיקה הקבוצתית. מהיכרות מעמיקה עם עצמי ועם יכולותיי המנטליות אני מעדיף את השלב הראשון של הלימוד לעבור 1 על 1 עם מורה\מדריך ואח"כ להשתלב בקבוצה. בקשתי שלא להמליץ באה בעקבות קטע של אתיקה. לדעתי פרסום שמות בפורום יכול לפגוע בישירות או בעקיפי במדריך זה או אחר ולכן ביקשתי. אמתחתי מלאה שמות ומספרי טלפון של מדרכי טאי צ'י וצ'י-גונג ואני אתקשר אל כל אחד ואחד מהם. תודה על היחס המהיר חיים טובים וארוכים.

על לא דבר ../images/Emo13.gif

מכיוון שנהוג להמליץ כאן על מורים וקבוצות, אני לא רואה בעיה אתית. חלק מהמדריכים במרכז הישראלי לטאי-צ'י מלמדים גם באופן פרטי, אולי יהיה לך יותר קל ללמוד 1-על-1 שיטה שאתה כבר מכיר. בכל מקרה, בהצלחה בחיפוש!

smile2life

New member
../images/Emo51.gif

לא רציתי להתפרץ מלא רוח למקום שאיני מכיר

שי רגב

New member
אמנויות לחימה למוגבלים/נכים

אמנם אתה מדבר על אמנות ספציפית, אבל אתן לך "טיפ", להרחבת הידיעות: באזור חיפה (אם אני לא טועה: איל"ן בקריית-חיים, כמו כן היא לימדה גם בבית-הלוחם בחיפה) קיימת קבוצה של בודו-טאיג'יטסו/נינג'יטסו לנכים ומוגבלים, בהדרכת סנסאי נילי ברל (דאן 6).

למעלה