מה דעתכם?

יוסי 100

New member
מה דעתכם?

אודות השקע, הבור שאדריכל ליבסקינד השאיר במתחם ה"תאומים" כמקום זכרון, סמל ומכשיר פוליטי. האם אדריכלות דה-קונסטרוקטיבית נותנת ויוצרת אווירה אופטימית, נעימה קלה וזורמת? האם יוכלו לעבוד בסביבה רוויה במתחים וקונפליקטים? האם החומרים ההיי-טקים הקרים, הסטריליים משרים נינוחות ורוגע לעומת חומרים אורגאניים, אדריכלות אורגאנית?

arcdsgn

New member
הטרור והבור

לפעמים כדי להשיג משהו צריך לזעזע כך עשו גם ה"דאדאאיסטים" לפני הדקונסטרוקטיביסטים. מה גם שהיצירות הדקונסטרוקטיביסטיות פוליטיות מזדהות תמיד עם פצפיזם למרות חזותם המאיימת. ובלי שום קשר לזרמים באמנות, היית יוצר יצירה אורגנית, נינוחה ושלווה בלב מנהטן??? זה בהחלט משרת את הקונספט הכללי. נ"ב ליבסקינד התפרסם בזכות מוזיאון השואה בברלין (יצירת מופת לכל הדעות) משם הוא רק דועך (לדעתי) העבודות האחרונות שלו כלן כך מנותקות מהמציאות ומהסביבה שלפעמים אני תוהה מי באמת ירד מהפסים?... אישית, שני הזרקורים האדירים שהאירו את השמים במקום בו עמדו התאומים היו אנדרטה מדהימה בעיני אך מה לכל המינימליזם הזה (וכמות ההרוגים במקום) אל מול הערך הנדלני העצום??? נו מה? זו אמריקה וזו ניו-יורק גם על זה יעשו עוד סרט...

יוסי 100

New member
אדריכל הנצחת האסון..

זה ליבסקינד, הוא מצליח בלקיחת קונפליקטים, אסון ועצב ותרגומם לאדריכלות החלטית, חדה, לא דמוקרטית. אדריכלות כוחנית שכופה את עצמה על האדם ועל הסביבה ולא נותנת מקום לתנועה טיבעית, לזרימה. גם במוזיאון היהודי בברלין זה כך. שם הוא החליט לאן האדם ינוע וזאת בהתאם לצירים שלו , ומעל לכל, צירי התנועה שלו מובילים לשום-מקום, מה שיוצר הרגשת אי-נוחות ואי-וודאות, (מאוד אופיני לאדריכלות דה-קונסטרוקטיבית). אין יכולת לאדם-המבקר ליצור מסלולו הליכה דמוקרטי שלו, אינטראפטאציה אישית של החללים. מוזיאון גוגנהים בניו יורק אינו מתחשב בשכנים, כלומר אינו קונטקסטואלי, ולמרות זאת ואולי בגלל זה והאדריכלות הטיבעית, הלא מאיימת, האורגנית שבו, המוזיאון מאוד מוצלח, מאז 1959 זמן סיום בנייתו, לאחר מות פרנק לוייד רייט, אדריכל המוזיאון.

arcdsgn

New member
גוגנהיים

יוסי 100 (עד 120) אם תראה בנחשול המבקרים הנכנס והיוצא מהספירלה של הגוגנהיים את החילזון החי המבצבץ לו מתוך הקליפה אזי המוזיאון אורגני או סוגד לאורגניזם הנקרא חילזון. החכמה היא ליצור קונטרסט חזק כזה בעיר כזו ובכך גאונותו של האיש! קל הרבה יותר להיות אורגני כשאתה מתכנן בסביבה טבעית בה יצירת האדם היא נטע זר. עוד עבודה אורבנית מופלאה שתכנן פרנק : בניין המנהלה של חברת ג'והנסון.

הנושאים שבכמה משפטים קצרים

עליתה, דורשים התיחסות עמוקה ומנומקת...מפני שבזמן אחרון לא רואה את עצמי פנויה לפתח את דעתי בכל עיניין, רק בכמה מילים, בכל זאת, הייתי רוצה להתיחס... את מגדל התאומים טרור איסלמי הרס, אבל אם לא היו בבניינים אנשים (וגם לא במטוסים) הייתי רואה באקט סימבולית מבורכת: אנחנו, אנשים, ואדריכלים בפרט, אוהבים לשחק את אלוהים, מיצרים פסלים פליסטים ענקיים, כדי להגיד: אני מסוג לזה, יש לי הגדול מכולם! בארכיטקטורה הזאת נעלם הבן אדם, אם צרכו, אם מידותו, עם רצונותו האנושיים...גורדי שחקים האלה עוסים מסמר קטן מכל אדם, שבזמן מדויק לדקע חייב להגיע למפלצת הזאת, וגם כך לעזוב את המקום - כי טיפולו של בניין לפני כל רצון אינדיוידואלי! צער לי על האנשים, אבל ממש לא חסרים לי הבניינים...רעיתי כמה נסיונות לתכנן בניין ואנדרטה כאחד, על פי המודלים, אני לא התלהבתי מהם... אם יצליחו לשמור על שטח פתוח, כי פרק זיכרון, יורדת על בירקים מהאנשים, מרוב כבוד, שיכולים להתיחס לשטח הזה, לא כשטח יקר-נדל"ני! המבנה כאנדרטה, ברוב המקרים ביזוי הנושא - מעט מאוד אתר זיכרון יכול לתת תחושה אמיתים, בלי להציג את עצמו כהדבר החשוב, לכן, אנדרטה סימלי של אור לכיוון השמיים, לדעתי אידאלי לחזק את הזכרון, בלי תופעות לווי צורמים... היסטוריה של הארכיטקטורה, בעצם התמודדות עם חומרים חדשים, כחומרי בניה, להגיע איתו על גבול היכולט המקסימאלית...אם עוד לא התברר ממחשבותי, זה לא ממש הדבר המרתק בארכיטקטורה, בשבילי...שימוש בחומרים אורגנים, מחייב לחזור לאדם, כמרכז הכוונות של הבניה,...לכן העפן עיקרוני אני בעד מאוד! אבל, כמו כשימוש כל חומר, אפשר לתכנן משהו פנטסטי, ממחשבה מקורית, גם אפשר להשתמש בחומרים אורגנים, ולעשות בית סתמי, לא חשוב... לכן, בחירת החומרים לבדם לא מיצגים ארכיטקטורה טובה או פחות, כי שימוש בכל חומר, דרך האישיות של המתכנן נותן את המוגמר ליצירת מופת, או לסתם עוד בניין...

למעלה