תגובות
סמטת השקדיות - מדהימה העובדה שהיא כתבה אותו בגיל 21. מאד מאד מרשים. הספר עצמו קצת פחות מרשים עם כי אני מלא בטונה של סלחנות עקב גילה הצעיר בעת כתיבתו. נהנתי הנאה מוגבלת במעט, הרוב היה טוב למעט פינות קלות של בוסר. איש הקוביה - הספר עצמו לא משהו, זה בטח לא סיפורת טובה. הרעיון מגניב, היישום עוד יותר נחמד. יצא לי לשחק מספר משחקי קוביה מאז, החלפתי אישיות בכמה מסיבות על פי תוצאת הקוביה. היה מענין. השטן במוסקבה - ישו הוא בחור מאד מרשים, אני מאד מחבב אותו. לפחות ההתחלה היתה טובה מאד, ככל שהספר התמשך פחות נהנתי. הרגשתי שקיימת שם הרבה ביקורת על החברה והחיים ברוסיה. נושא שלא כל כך היה מוכר לי. בהרבה מן הספרות הרוסית מובאים החיים במוסקבה ביחס לאלו שבפרובינציות. מאז קראתי הרבה יותר סופרים רוסיים, אולי היום אני אוכל להתחבר אליו ממקום אחר, עוד נאמר לי שהתרגום החדש והלא מצונזר נותן לו נופח שונה לגמריי. את הנרי מילר השותפה שלי קוראת כרגע והיא משאירה אותו בשרותים, בין ישיבה לישיבה כבר הגעתי לעמוד 40... בינתיים זה מענין, לתאורים מופרעים של סקס טרם הגעתי. ואת מול היערות לא יצא לי. קראתי פעם את השיבה מהודו וזה היה קטסטרופה, מאז ויתרתי על א.ב יהושוע אולי שלא בצדק.