מה דעתכם

דוסטו

New member
מייגע

אהבתי את "המאהב", "גרושים מאוחרים" ואת "מר מולכו" של א.ב.ג...ז.

הסיבה שאני שואל

היא שהרבה לא התלהבו ממנו ,למה?בגלל העלילה,השפה ?לדעתי מדובר בספר מצוין,עלילה מעניינת ,שפה מרהיבה והומור נחמד ביותר.

drorit2

New member
דעתי../images/Emo20.gif

בניגוד לקודמו השיבה להודו את מסע אל תום האלף קראתי ברצון. קצת ערוך ומייגע (משום מה כמה מהסופרים הידועים שלנו חושבים שאין לכתוב פחות מ 500 דפים).לאחר ששמעתי הרצאות על אותה תקופה קראתי אותו שוב.

קראתי אותו מזמן

אבל אני זוכרת שנהניתי ממנו. לא יכולה לפרט יותר מזה, כי באמת זה היה די מזמן ואני לא ממש זוכרת :)

gordiwow

New member
המאהב וסיפריו הקצרים

של א.ב. הם נפלאים. קראתי אותם לפני כמה שנים, ולאחר מכן, במשך תקופה ארוכה, הוא היה הסופר העברי האהוב עלי. אולי בגלל זה כל כך התאכזבתי גם ממסע אל תום האלף וגם מהשיבה להודו, שלא אהבתי בכלל. עד כדי כך שבכלל לא קראתי את הכל המשחררת, למרות שאמרו לי שהוא לא רע בכלל.

Arana

Well-known member
מנהל
אהבתי מאוד!

לעומת ספריו האחרים של א.ב. יהושע שקראתי ("המאהב", "מר מאני", "השיבה מהודו"). מדוע אהבתי: 1. השפה - קולחת, ציורית, הייתי אומרת אפילו "מבושמת" בניחוח של ריחות המגרב בתור הזהב שלו. 2. הנושא - יהדות צפון אפריקה לעומת יהדות אירופה, חרם דרבנו גרשום, ביגמיה. 3. תיאורים חיים, מקסימים וקסומים. אהבתי את הספר כבר בפעם הראשונה שקראתי אותו, ובשנה שעברה למדתי אותו במסגרת קורס בספרות, ואהבתי אותו עוד יותר מפני שגיליתי בו הרבה דברים שלא חשבתי עליהם קודם לכן (מוטיב הכפילות, למשל). כמו כן, המרצה שלי סיפרה איך שמעה מפי א.ב. יהושע בהרצאה שנתן על תהליך כתיבת הספר ועל המחקר האדיר שעשה על התקופה כדי שכל התיאורים יהיו אותנטיים. הוא סיפר, למשל, שהוא עמד בקשר עם פרופסור להיסטוריה המתמחה בימי הביניים, והוא הגיע למצב שהתקשר באישון לילה לאותו פרופסור עם השאלה הגורלית: "מלח! היה להם מלח?!" וכל סופר הרי יודע שפרטים כאלה קטנים הם מהותיים - זה יכול לשנות את מהלך העלילה כולה... קוריוז מעניין נוסף: בספר מופיעים שירים הכתובים כשירת ימי הביניים. אחד המאזינים באותה הרצאה (כולם אנשי ספרות) אמר לא.ב. יהושע שהוא חושב שזה יפה מאוד כיצד הוא (יהושע) הצליח לחבר שירים שאינם "מושלמים" (כלומר - לא תואמים לשירת ימי הביניים המאוחרת) אלא מתאימים בדיוק לאותה תקופה של תחילת שירת ימי הביניים, כאשר המבנה והמשקל לא היו משוכללים לחלוטין. המרצה שלי אמרה שלא היה נראה לה שבדיוק לזה יהושע התכוון, אבל הוא קיבל את המחמאה...

למעלה