מה דעתכם?

adiAdler

New member
מה דעתכם?

אחרי הבחירות בשבוע שעבר, השתתפתי בדיון בפורום "נימוסים והליכות" של וויינט. אחת המשתתפות שם הצדיקה את הצעתו של חשין לגבי מתן קנסות לאלו שלא משתתפים בבחירות. שאלתי אותה מה דעתה על המצב הקיים היום, בו אזרחים הגרים בחו"ל לא יכולים לבחור בחו"ל (מלבד אנשי השגרירויות והקונסוליות) אבל מצד שני אנחנו נדרשים לשלם מיסים אם "מרכז חיינו" הוא בישראל... לטענתה, את המיסים אני צריכה לשלם כדי "לשמור על האזרחות", אבל מכיוון שאני לא גרה בארץ (ואין לה "שום בעיה" עם ההחלטה שלי) - היא לא רואה שום סיבה מדוע צריך לאשר לי לבחור בחו"ל - אם כ"כ חשוב לי לבחור אני צריכה להגיע לישראל גם אם יש לי מגבלות כמו עבודה או מחויבויות אחרות. מה שהכעיס אותי (ועדיין גורם לי
) היא הקלות בה הבחורה מצדיקה את הדרישה לתשלום מס (או מילוי כל חובה אחרת), אבל באותה קלות היא מסוגלת להצדיק שלילה של זכויות כמו הצבעה בבחירות. היא אמנם לא זו שקובעת את החוקים, אבל בעיני היא מייצגת את הציבור הישראלי, ומפריע לי לחשוב שאותו ציבור רואה בי אזרחית סוג ב'... יש מדינות כמו ארה"ב וקנדה שמאפשרות לאזרחיהן לבחור בשגרירות או הקונסוליה הקרובה. אני זוכרת שבצא שירת איתי בחור שנולד במדינה דרום אמריקנית (פרו או צ'ילה, אני חושבת) והוא סיפר לנו ששם לפי החוק כל אזרח מחוייב להשתתף בכל משאל עם או בחירות. מה דעתכם בנושא? האם רק למי שגר בישראל יש את הזכות להצביע? אולי יש קריטריון אחר שנשמע לכם מוצדק?

judyr

New member
עדי.... כנסי שנייה...

אל תתייחסי לציניות שלי ... אני במצב רוח קרבי היום... נו טוב לא רק היום.... אז קבלי התנצלותי הכנה.... את המכות בטוסיק כבר קיבלתי מהמינהלת המקסימה שלנו פה בסלון.... שיהיה לך רק טוב ג´ודי ממעמקי פינת העונשין

ליילה

New member
זו לא הפעם הראשונה שמתייחסים

אלינו כאל סוג ב' במדינה. חובות כן, זכויות - מה פתאום, למה שנקבל זכויות, אל תשכחו , אנחנו יורדים. אנחנו לא מהגרים, לא אנשים שהחליטו שגורלם טוב יותר במקום אחר, חופש הבחירה על איפה לגור לא קיים במדינת ישראל. הם לא שמעו על זכות הפרט לחיפוש אחרי האושר, שם אם אתה לא שם, אתה לא קיים (עד שצריכים ממך משהו כמובן, אז אתה מאוד קיים). אני חושבת שישראלים שחיים בחו"ל זו הקבוצה שהכי קל לרדת לחייה, אנחנו לא נמצאים שם כדי להגן על עצמנו, ויש קונצנזוס של כל מי שגר בארץ (בדרך כלל שנובע מקנאה) שאנחנו לא בסדר, אז מותר לעשות לנו הכל... בעיני זו התנהגות מפלה, לאזרחים שרובם שילמו כבר את חובם למדינה..

KOBIK

New member
ועכשיו ......

אולי אין קשר למה שאני ידבר עכשיו אבל בכל זאת אני יקח סיכון מהעונש של המנהלת.... אני לא מיבין למה איש או אישה שרוצים ללכת מהמדינה אשר גרו בה במיקרה הזה ישראיל לא יכולים ללכת בשקט ואני יסביר .... מדוע ולמה שאני ישלם ביטוח לאומי גם שאני לא בארץ אני הרי לא נהנה ח"ו מהטבות כל שהם בזמן שהותי כאן.... וכן קופ"ח אני משלם שאם ואם ואם אם אמא שלהם........ יקרה לי משהו ביזמן ביקורי בארץ שיהיה כיסוי שאז גם הם לא משלמים הכל וכל זה נו... אתם יודעים אז זהו אני קורה מעל במה זו למנהלת הפורום המסורה .... והחסודה... כפרע עליה... איזה מותק .... לזמן לדיון דחוף את מנהלי הביטוח לדיון פתוח או מה שהו כזה ... יאלה ביי אנשים מה קורה איתכם התסכימו איתי ???? להלה טוב ....

judyr

New member
קוביק....

אתה לא רוצה להגיד לי שאתה כל כך תמים??? זו אינה שאלה של רצון לשלם ביטוח לאומי המדינה מחייבת אותך לשלם ביטוח לאומי גם כשאתה בחו"ל אם אתה רוצה או לא! ועל איזה הטבות אתה מדבר? שלימתי ביטוח חיים כל חיי ולא הייתה לי שום הטבה בכלום..... קופ"ח זה דבר אישי אתה יכול לבחור לאיזה קופה לשלם וכמה.... ועכשיו לשאלה שבאמת הדהימה אותי ואני אצטט אותך "אני לא מיבין למה איש או אישה שרוצים ללכת מהמדינה אשר גרו בה במיקרה הזה ישראיל לא יכולים ללכת בשקט" מי אמר לך שאותם אלה שהחליטו לעזוב את ישראל לא עשו זאת בשקט? אתה בטח לא מצפה מהם שיסבירו לך או לכל אחד אחר את המניעים האישיים שלהם לעשיית הצעד הפרטי והאישי שלהם לכך.... זה החיים שלהם וזכותם המלאה לעשות מה שעולה על רוחם! ודרך אגב..... אני מאמינה שכל החלטה שאתה עושה בחייך את הדין וחשבון אתה נותן לעצמך ולקרובים אליך ולא לכל העולם..... יום טוב ג'ודי

KOBIK

New member
רגע רגע ...

מה הולך פה את כל כך רצינית שלא היבנת אולי את סיגנון "הדיבור שלי" אבל אני יסביר עד כמה שאוכל ..... אני לא היתכונתי שיסבירו לי או משהו כזה "בשקט " כונת המשורר היתה בלי שיבלבלו להם את המוח ויתנו להם לעזוב בלי קשיים שנית.... אם את חושבת שיש דברים שאני לא ממש מיבין אותם את אולי תסבירי לי אבל אניי מבקש בלי עצבים כי אני לא יכול לישמוע אותך כך אוקי ? ו... קופ"ח אולי לא מחייבים אותך לשלם ואתה בוחר אבל אם את לא יודעת אז מי שלא משלם הכל בזמן גם ביטוח וגם קופ"ח אז אם בעת ביקורו במולדת יש איזה צורך להישתמש בשירותי הבריאות הוא צריך לשלם הרבה מאוד "רעבע געלט" .... יום טויב לכולם ....אגב גם לך
מענין אם עוד מישהו הבין אותי ככה או שזה רק את ?...????..???

judyr

New member
הדבר הראשון שלמדתי במקצועי זה:

מסר שלא הובן זה מסר שלא הועבר כראוי... וזה אמור לענות לשאלתך אם רק אני לא הבנתי אותך... בכל מקרה יקירי... זה לא היה בעצבים פחחחחח כשזה יהיה בעצבים אז כבר ישמעו
אבל בוא ניתן גם לאחרים להגיב בטח די משעמם להם לשמוע אותנו מחרטטים...

ליילה

New member
קוביק, כפרה עלייך ../images/Emo13.gif

לזמן מישהו כמו מנהלי הביטוח לדיון זה קצת מסובך, אבל בפורום ישראלים בחו"ל היה ארוח של רואה חשבון שהסביר את הזכויות והחובות בנושא אחרי שעבר החוק החדש. כולכם מוזמנים לקרוא את מה שכתב שם, זה מופיע בטאגליינס של פורום ישראלים בחו"ל. ואני חושבת שכדי לפתור את הבעיה יש אפשרות להכריז שמרכז החיים שלך אינו בארץ, ואז אתה לא מחוייב בתשלום, אבל עדיף לקרוא מה אמר בנושא הרו"ח ולהשכיל. שבת שלום לכולם

KOBIK

New member
אהלן אהלן

טוייב שיש עוד מישהו שמסכים איתי
מה חדש? U איזה קורררררררררררררררררררררררררררררר קוביק

mugda

New member
אנשים , מה קורה לכם?!

אתם החלטתם ללכת , אתם החלטתם לעזוב , תשלימו עם ההחלטה שלכם ובזה נגמר הסיפור. ידעתם מה מצפה לכם , אז מה אתם מקטרים?! לא רוצים לשלם , אל תשלמו!רוצים לבחור או מה שזה לא יהיה , אל תעברו. אלו מילים שנכתבו ע"H מישהי שגם גרה בחו"ל...

adiAdler

New member
העניין הוא...

1) שאני לא עזבתי את ישראל. נשלחתי מטעם העבודה לכמה שנים בחו"ל, ואז אני חוזרת ארצה. 2) מדינת ישראל מחייבת אותי לשלם - זו לא בחירה אישית שלי. 3) מדוע לדעתך זכות הבחירה בישראל דורשת קרבה גאוגרפית? עובדה שמדינות דמוקרטיות אחרות מאפשרות בחירה בחו"ל!

ליילה

New member
אני מסכימה עם עדי...

מדינת ישראל מחייבת אותנו לשלם, זו לא בחירה שלנו, ואם אנחנו משלמים, ועושים את זה יחסית בשקט, למה שלא נקבל גם זכויות. מה גם שכמו שעדי אמרה חלק מאיתנו נמצאים פה רק לזמן מוגבל, כך שכשנחזור נחזור לממשלה ולמדיניות בארץ, ואין שום סיבה שלא נוכל להשפיע על העתיד שלנו

למעלה