מה דעתכם?

DerBleistift

New member
מה דעתכם?

מה דעתכם על כביש העובר מתחת לגורד שחקים, כדוגמת מקרה מגדל שלום שלנו? לאחרונה, התבשרנו במגדל הולנדי חביב בעל כביש החוצה תחתיו, ואי אפשר שלא לתהות... אתם בכלל אוהבים את הרעיון? אשמח לשמוע טיעונים בעד ונגד ובכלל, את התרשמותכם האישית.

reshef

New member
בטח שכן!

אם היו שואלים אותי, הייתי מעביר את כל הכבישים במקומות מרכזיים מתחת לאדמה... בדיוק כמו שעשו בלה-דפאנס בפריז.

danezeq

Member
על הדבר הזה חשבתי כבר המון המון זמן

זה חיסכון אדיר בשטח, יש לזה רק יתרונות תמיד חשבתי "למה אין את זה בארץ" ואז נזכרתי, כמה קל יהיה לטרוריסטים להוריד את הבניין הזה, לא צריך לעבור שום בדיקה בטחונית כדי להגיע ליסודות של המגדל - פשוט לנסוע מתחתיו וללחוץ על כפתור חס וחלילה חס וכרפס!!!!
זאת הסיבה בכל אופן, לדעתי שלא נראה את זה בארץ במאה הקרובה

four seasons

New member
יש עם זה בעייה...

אז בכלל לא יהיה שטח ירוק בעיר אם גם על הכבישים יבנו, כשיש בעיר שניים שלושה פרוייקטים כאלה זה סביר, אבל כשיטה זה איום ונורה לדעתי... אבל היה מעניין לראות פרוייקט של מגדל מעל צומת קפלן...אולי את פלטיניום...

Sephiroth

Member
זה קצת בעייתי לפוצץ אותו

אני לא יודע אם ראית תמונות מהבנייה של מגדל שלום, אבל בסך הכל הוא בנוי משני פירים נפרדים בשני צידי הכביש, כשהקומות רק מחברות ביניהם. למען האמת הוא נראה כמו שני מבנים שונים עד שהשלימו את "הבאמצע" שלו
אני לא מבין גדול בהנדסה, אבל לדעתי לא יקרה כלום אם יתרחש פיצוץ מתחתיו.

oren*

New member
קשה לי להבין מה היתרון הגדול בכביש

מתחת למגדל, לעומת כביש ליד מגדל. ברגע שמגדירים מראש רוחב מסויים של כביש ומעליו בונים מגדל, לא ניתן להוסיף נתיבים או בעתיד קווי רכבת קלה/אוטובוסים עירוניים. זהו לדעתי אחד היתרונות הגדולים של עזריאלי - גם כביש עם מספר רב של נתיבים, גם תחנת מוניות גדולה, גם תחנות אוטובוסים לכל הארץ, גם תחנת רכבת וגם יציאה מיוחדות מאיילון. לעומת דיזינגוף סנטר, שנמצא במרכז תל אביב, הכבישים המובילים אליו הם במקרה הטוב בעלי שני נתיבים ואיני מקנא במי שרוצה להגיע לבית שלו ב"מגדל דיזינגוף" או למשרד שלו ב"מגדל על" בשעות השיא או ביום שישי בבוקר.

reshef

New member
כל אחד והזוית ראייה שלו..

אתה נשמע כמו איזה מנהל פורום תחבורה ציבורית..

למעלה